Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 2

Recenze (224)

Holubicqa 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení. Podle zdejšího hodnocení bych čekala opravdu nějakou agitku, ale.. Bylo to velmi milé, vtipné, film krásně utekl a bavila jsem se až do konce. Rozhodně doporučuji, především dětem, ale i dospělým, kteří jsou otevření lehce kýčovitému, barevnému, ale zábavnému a trochu i poučnému příběhu. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá myšlienka ako dnešným deťom otvoriť oči a povedať, že prírodu nesmieme zanedbávať a poškodzovať, pretože konečný následok a dopad pocítime my ľudia. V tomto animáku výborne pracoval vynikajúci a očarujúci humor, ktorý bol trefný a zábavný ako "skúsený klaun v cirkuse", ktorý predvádza výborné kúsky a človek sa s radosťou na to pozerá. Mám na mysli výborné zvieratká na čele s rybkami, ktoré nôtili zvučku Mission Impossible, ale aj vtipné počínanie ostatných postáv. Každá z nich mala svoju podstatu a výbornú "formu", takže príbeh ponúkol skutočné nefalšované dobrodružstvo. Okrem poučnej stránky o prírode padli aj výstižné vety zo života ako napríklad "ak chlap urobí hlúposť raz je to preto, že je to chlap, ale ak to urobí znova je to kvôli nejakej žene" to bol zásah presne do stredu terča. Nepochybne tento animák ma strhol aj výbornou energickou hudbou, ktorá už v úvode naznačila, že sa chystá poriadna akcia, takže klobúk dole pred Johnom Powellom. Tento muž má ozaj perfektný cit, pre obsadzovanie hudby do animovaných filmov a tak nie je na film len radosť pozerať, ale aj počúvať ho. Obvykle mi piesne v rozprávkach nesedia, ale tu to bolo prekvapujúco dobré. 80% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSEM TED WIGGINS. A MLUVÍM ZA STROMY“….. /// Město bez přírody zajebaný technickejma píčovinama ničící ovzduší, znamenající pohádkový bohatství pro pana O´Hareho. Živej strom? Sci-fi. Ale nastal čas pro změnu – a co vám budu vyprávět, zase za tím stojí ženská! Dětsky srozumitelný, s nezpochybnitelným ekologickým poselstvím (kurva nech tu sekyru doma!), s fajn narážkami na jiný filmový kusy a sympatickejma fórkama v dialozích. A písničky. (Ty vole, prostě písničky, no.) Co víc můžete od animáku pro děcka chtít? (no tak vidíš…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knížky, který napsal Theodor Seuss Geisel nečtu. 2.) Víc než cokoliv na světě si přeju vidět živý strom. (Zavřenej? Za vraždu? Pusť si film…). 3.) Thx za titule ,,KoVy“ a ,,c.tucker“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ekologický animovaný muzikál se Zacem Efronem v jedné z hlavních rolí. Stromy nejsou stromy, ale vypadají jako vlasaté lízátko a Zac Efron... to je kapitola sama o sobě. Postava Loraxe mi přišla pro děti nesrozumitelná, pro dospělé zase nepropracovaná, plochá: "Já jsem ekologický bůh" Písničky - snad to bude českým dabingem - byly naprosto strašné, zvířátka i lidi jak přes kopírák. Velmi slabý animák. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Průměrný ne-li skoro podprůměrný animák..Animovaný film sám o sobě potřebuje určité kouzlo a kouzelný děj.Samozřejmě zde vystupovala velká spousta krásných huňatých medvídků apod. ale to samo o sobě nestačí. Podobný příběh jako má tento film jsem už někde viděla - připomínalo mi to vzdáleně Wall-E.Také zde lidé žili v uměle vytvořeném městečku a nic nevěděli o světu kolem sebe.Nikdo se nepídil po tom proč žijí takhle uměle,proč kupují umělý vzduch a nemají nikde ani živý stromeček.Když jsem zahlédla trailer k filmu tak jsem upřímně čekala víc..Velkým mínusem také shledávám rádoby "muzikálové" scény,které mě upřímně velice rozčilovaly. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Argentinský filmový producent Axel Kuschevatzky daboval postavu Mr. O'Harea pro španělsky mluvící země v Latinské Americe. (Akesha)
  • Jedná se o první snímek, který se pyšní logem studia Universal, vytvořeným k jeho stému výročí. (oje)
  • Přestože má film dvě hlavní postavy, a to Teda a Loraxe, oba se v průběhu celého filmu neobjeví ani jednou ve scéně společně. (Akesha)

Reklama

Reklama