Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 1

Recenze (224)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

No... jako... film Lorax, je zaujímavé dílko. Na jednu stranu se jedná o film se zajímavou myšlenkou. Téma ekologie z toho srší a je chytře využito pro příběh, který je jako celek vlastně moc chytře propojen (všechno vším). Na stranu druhou to je infantilní ne-moc-vtipná blbost s otravnejma a divně vypadajícíma postavama a příběhem (sic chytře vymyšleným) ne zas tak příjemným na sledování. A netvrďte mi, že se o to tvůrci snažili. Jako ok, snaží se to v rámci vyprávění jít jiným směrem a poskládání příběhových linií je docela zajímavé, ale zároveň to je strašně krátký film a tenhle experiment není úplně místní. A celý kontext postavy Loraxe je absolutně ''wtf''. Jako nápad pěkný, provedení už ne. A tak to platí pro celý film, který se bohužel zaseknul někde uprostřed. P.S. O'Hare je neskutečnej sympaťák a navíc mě šikovně naučil nenávidět stromy. Víc ZDE: ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Šrapnel vypálený z tábora Udržitelného rozvoje do zákopů Neviditelné ruky trhu. Místy docela přesvědčivý, místy dětinsky zjednodušující až odpudivě demagogický, tak či onak hodně originální v tom, jak pracuje s dobovou estetikou nevkusu a snaží se ji obrátit proti „nepříteli“. Pokud se v ní tedy zrovna sám po pás nebrodí. V jistých momentech (krom nejhumpoláčtějších ekoagitačních pasáží především písňové vstupy, jejichž strašlivá hudební jalovost je v češtině ještě umocněna rutinními reklamně-textařskými rýmovánkami a bárbínovsky nanicovatým pěveckým dabingem) jsem měl chuť zalézt pod sedadlo a nebýt, aby mi o chvíli později začaly připadat jako součást jakési rafinované poloparodické hry. Cvrčkové se bavili – ten menší (9) se mohl uřehtat a evidentně ho to hodně dostalo emocionálně, ta větší (11) projevovala uspokojení spíše intelektuální. Táta velmi váhal mezi třemi a čtyřmi, hlavně s ohledem na odvahu až drzost otravovat děti s nepokrytým moralizováním, ambivalentní povahou jednoho z hlavních hrdinů a poměrně složitou vyprávěcí strukturou a schopnost udržet přitom jejich pozornost a zájem, a taky kvůli dokonale ulítlému zpracování, ať už bylo to balancování na hraně kýče a metakýče záměrné nebo vzniklo kouzlem nechtěného. Řekněme chlup pod ***1/2. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $214,030,500Tržby Celosvetovo $350,609,871Tržby za predaj Blu-ray v USA $51,416,167 //počet predaných kusov 2,400,691Tržby za predaj DVD v USA $79,055,608 //počet predaných kusov 5,032,547║ Pekne farbistý gýč samozrejmí pre štýl rozprávok od Dr. Seuss', z pôsobivou muzikálovou atmosférou, zaujímavým morálnym ponaučením, videl len v Českom dabingu, som zvedavý na Slovenský dabing. /70%/ ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Animačne a koncepčne nevydarený pokus s naivnou víziou vymývania malých mozgov od útleho veku. Ťažko si viem predstaviť, že dieťa pochopí fungovanie korporátneho systému na základe kapitalistických pravidiel s beztrestným zneužívaním prírodných zdrojov a hrdo sa pritom odvolávajúc na demokraciu. The Lorax nemal čím nadchnúť. Medzi občasnými vtipnými situáciami a milým zvieracím pozadím sa potulovala nuda umocnená pocitom zabitého času. ()

campix 

všechny recenze uživatele

The Lorax je animovaným filmem, který splňuje všechna kriteria k tomu, aby na něj rodiny s dětmi chodili a alespoň si na sebe v rámci mezí vydělal. Bohužel tam není nějaká ta nadstavba, která by posunula tento počin mezi, na které jen tak nezapomenete. Ani v případě Loraxe nechybí několik známých jmen, která se postarala o dabing a zároveň je všechno strašně hravé a barevné. Písničky nějak nevadí, ale všechno je řečeno v nich a zbytek filmu je jenom takovým můstkem k další písni. Také je vidět, rukopis tvůrce, protože lesní zvířátka a rybičky se chovají podobně ztřeštěně a podivně pískají jako v Despicable Me poskoci. Pro děti možná přitažlivé a pro nás odrostlejší možná trochu otravné. Průměr. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Tedova postava je pojmenována podle Dr. Seusse, celým jménem Theodora Seusse Geisela. Postava Audrey je pojmenovaná podle jeho druhé ženy Audrey Geisel. (Akesha)
  • Přestože má film dvě hlavní postavy, a to Teda a Loraxe, oba se v průběhu celého filmu neobjeví ani jednou ve scéně společně. (Akesha)

Reklama

Reklama