Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 1

Recenze (224)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Theodor Seuss Geisel aka Dr. Seuss byl geniální blázen a jako takový se vymykal svými literárními díly i kresbami. Netuším proč jsou jeho knihy tak populární v USA, snad proto, že spisovatelů píšících pro děti je tam málo, ale hlavně kvůli jeho praštěnosti a hraním si se slovy a rýmováním, zkrátka takový "šílenec" jako byl Lewis Carroll (Alenka v říši divů). Dr. Seuss ve svých dílech vkomponovával vždy nějaké palčivé problémy té doby, které jsou, jen pod jinými jmény a názvy palčivé i v součastnosti. K adaptacím jeho děl se nejlépe hodí právě počítačová animace a řádně fantasmagoričtí režiséři, kteří zvládnou převést spisovatelovy extrémy do pohybu. Loraxe lze označit za velmi umírněné dílko z bláznovy kroniky, oproti Hortonovi nebo dokonce ad absurdum crazy halucinogenní ultrašílenosti The Cat in the Hat. Příběhu se nemá smysl věnovat, jde o klasiku s poselstvím, praštěnými postavičkami a muzikálovými čísly. Zkrátka to, co se nám snaží tvůrci stále dokola vštípit prostřednictvím kreslených pohádek. Co ovšem musím vyzdvihnout je okouzlující design postaviček a krajinky spolu s kakofónií pastelkových barev a infantilností. ()

campix 

všechny recenze uživatele

The Lorax je animovaným filmem, který splňuje všechna kriteria k tomu, aby na něj rodiny s dětmi chodili a alespoň si na sebe v rámci mezí vydělal. Bohužel tam není nějaká ta nadstavba, která by posunula tento počin mezi, na které jen tak nezapomenete. Ani v případě Loraxe nechybí několik známých jmen, která se postarala o dabing a zároveň je všechno strašně hravé a barevné. Písničky nějak nevadí, ale všechno je řečeno v nich a zbytek filmu je jenom takovým můstkem k další písni. Také je vidět, rukopis tvůrce, protože lesní zvířátka a rybičky se chovají podobně ztřeštěně a podivně pískají jako v Despicable Me poskoci. Pro děti možná přitažlivé a pro nás odrostlejší možná trochu otravné. Průměr. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Takové nenáročné jednoduché ekologické naučné vyprávění pro caparty o tom, proč není správné venku kopat do kytiček a v lese lámat stromkům větvičky. Jinak je to ale celkem dost nuda, navíc o dobrou půlhodinu přetažená. A to ani nemluvím o zcela zbytečných písničkách/blábolačkách. Aktuálních 58% je na tenhle animák ještě stále dost vysoké hodnocení. ~ Od tvůrců "ne-úplně-špatného-jako-jen-lehce-nadprůměrného" Já, padouch a zapomenutého hraně-animovaného "nemělo-to-daleko-k-odpadu" Hop. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Otravné zpívající ryby připomínající Chipmunky, pitomoučký příběh v hrozném provedení, otravné písničky, hrozné názvy čehokoliv, VELMI hloupý hlavní hrdina a nefungující parodie na různé filmy. Tohle se tvůrcům mého oblíbeného Já, padouch nepovedlo. Neudiví to nakonec jenom mě, že tento film pro děti je vlastně jen odrazem dnešní doby. Vidím v tom podprahové sdělení? Mimochodem - co sakra v kresleném filmu pro děti dělá človíček připomínající velmi výrazným způsobem Hitlera? ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Ne vše,co kdy stvořil Dr.Seuss mi přijde úplně normální (třeba takový Kocour v klobouku),ale tohle je vizuálně hodně povedená a nad míru zábavná záležitost,která si takhle nízké hodnocení nezaslouží.Vtípky vydařené a vyberou si jak děti,tak dospělí,což se tvůrcům animáků ne pokaždé povede.Nakonec mi ani tolik nevadilo,že druhá půlka je naprosto do očí bijící ekoagitka (knížku neznám,takže nevím jak moc to takhle Dr.Seuss chtěl)...70% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Keď hrá rodinka s babkou Normou spoločenskú hru scrabble vie Norma z písmen, ktoré má pred sebou, poskladať slovo Lorax. (Astonko)
  • Jedná se o první snímek, který se pyšní logem studia Universal, vytvořeným k jeho stému výročí. (oje)

Reklama

Reklama