Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 2

Recenze (224)

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Když na začátku začal recitovat , říkala jsem si ,, Pane bože , další recitovaná hovadina jako Horton ,, pak asi 10 minut zpívali , to už mě brali mory a marně jsem uvažovala , jak tohle to vydržím dokoukat až do konce . Pak už se na to , ale jakž takž koukat dalo . Pohádka celkem hezká , podtext ekologický , zvířátka roztomiloučká až hrůza a vtipné úplně minimálně .Mám za to , že líbit se bude spíš malým dětem . ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Symfonie roztomilosti a duhových barev trvající skoro půl druhé hodiny o naučení se ekologičtějšímu smýšlení. Souhlasím, začít se musí u dětí. S čím už nesouhlasím je vaše hodnocení. Je to pohádka a ty bývají naivní a hloupoučké. Mě se to líbilo, ráda bych viděla vyšší hodnocení, aspoň na úrovni 70%. ()

Reklama

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Lorax - kouzelný ochránce stromů v neméně okouzlujícím lese, oplývajícím více či méně bizarně vypadajícími zvířátky. Ochránce je vyvolán v momentě, kdy hrozí stromům nebezpečí. A to přichází ruku v ruce s lehce cáklým vynálezcem Once-lerem (v češtině Jednoráz), který časem změní kvetoucí a životem pulsující lesy na pustou měsíční krajinu. Ochránce tak mizí a s ním mizí i poslední strom. To vše se stalo před dávným časem. Dnes jsou lidé zvyklí na plastové stromy a vůbec přírodu jako takovou neznají. Vše je umělé a i vzduch je tak znečištěný, že si na prodeji a dodávkách čerstvého vzduchu až do domu založil jeden chytrák celé podnikání. A to tak významně, že má pod palcem v podstatě celé město. Zaostřeno ale zůstává na chlapce Teda, který je po uši zamilován do Audrey, krásné sousedky, která je jen o pár let starší. Jejím největším narozeninovým přáním je dostat živý strom. A tak nezbývá Tedovi nic jiného, než se vydat za hradby umělého města a najít starého Once-lera, který mu jako jediný může pomoci s nelehkým úkolem. Animovaný příběh, který silně působí na ekologii a má jistě za úkol ovlivnit nejedno dětské svědomí, aby se k přírodě chovalo lépe a s rozmyslem. Jedna neuvážená věc může mít nedozírné následky. Citát Dr. Seusse v závěru myšlenku snímku jen umocňují: Je to určitě ctnostná, velkodušná idea. Pokud ale chceme oslovit především ty nejmladší generace, mělo by se jim to podat ve stravitelnější, mnohem zábavnější formě. Zpívající ryby, které vypadají jako zmutované s bobrem nebo jiným hlodavcem (mají i takové zuby), nebo kachny převlečené za pštrosy (nebo naopak?) jsou jen slabou náhražkou. Čekala jsem, že hlavní postava, TEN Lorax, bude bodřejší, víc od rány a při jeho výmyslech se budu smíchem prohýbat. O nic zábavnější není ani chlapec Ted, který má znovu přivést k životu pravé stromy. Kdo alespoň trochu vtipem hýří je Tedova babička, která, když už tedy má zachraňovat reputaci, má tak málo prostoru k projevu. Alespoň, že hudebně se autoři vyřádili, úvodní i závěrečná písnička strhává k pobrukování refrénu a poklepávání si do rytmu prsty. Jojo, písničky byly opravdu hezounké, zpěvavé, jednoduché na zapamatování, velké plus pro děti. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Ale jo, zajímavý nápad jak zpracovat aktuální (a dlouhodobý) problém s udržitelným rozvojem a celkově i ekologií. Je znát, že to dělali tvůrci "Já Padouch" - tam byli žlutí Minioni, v Loraxovi máme cool rybky a medvědy. Také se musím přiznat, že asi jako u jednoho z mála (možná jediného) filmu mi tam nevadilo proložení zpěvem. Takřka pokaždé mě to u filmu irituje a ruší, ale tady to bylo celkem šetrně přidáno. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Otravné zpívající ryby připomínající Chipmunky, pitomoučký příběh v hrozném provedení, otravné písničky, hrozné názvy čehokoliv, VELMI hloupý hlavní hrdina a nefungující parodie na různé filmy. Tohle se tvůrcům mého oblíbeného Já, padouch nepovedlo. Neudiví to nakonec jenom mě, že tento film pro děti je vlastně jen odrazem dnešní doby. Vidím v tom podprahové sdělení? Mimochodem - co sakra v kresleném filmu pro děti dělá človíček připomínající velmi výrazným způsobem Hitlera? ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Jedná se o první snímek, který se pyšní logem studia Universal, vytvořeným k jeho stému výročí. (oje)
  • Tedova postava je pojmenována podle Dr. Seusse, celým jménem Theodora Seusse Geisela. Postava Audrey je pojmenovaná podle jeho druhé ženy Audrey Geisel. (Akesha)
  • Film měl obsahovat ještě jednu hudební scénu pod názvem „Biggering“, která pojednávala o chamtivosti Jednoráze neustále růst, a to vedlo až ke zničení všech stromů. Scéna byla vystřižena, jelikož se zdála být příliš temná pro mladé publikum. (davidrohusch)

Reklama

Reklama