Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 1

Recenze (224)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Průměrný ne-li skoro podprůměrný animák..Animovaný film sám o sobě potřebuje určité kouzlo a kouzelný děj.Samozřejmě zde vystupovala velká spousta krásných huňatých medvídků apod. ale to samo o sobě nestačí. Podobný příběh jako má tento film jsem už někde viděla - připomínalo mi to vzdáleně Wall-E.Také zde lidé žili v uměle vytvořeném městečku a nic nevěděli o světu kolem sebe.Nikdo se nepídil po tom proč žijí takhle uměle,proč kupují umělý vzduch a nemají nikde ani živý stromeček.Když jsem zahlédla trailer k filmu tak jsem upřímně čekala víc..Velkým mínusem také shledávám rádoby "muzikálové" scény,které mě upřímně velice rozčilovaly. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem nejakou infantilni blbustku a tu jsem dostal, ale zaroven tu je pokus o serioznejsi pribeh, kterej ale vyzniva trochu jako ekologicka agitka a samotny vysvetleni, co se vlastne stalo, navic zabira vic casu nez samotnej pribeh. Postava Loraxe tu je pak vicemene zbytecna. Takze celkove zadna velka pecka, ale sem tam se nakej forek povede, dej se nikde netahne a postavy jsou vzasade sympaticky, takze to ty tri hvezdicky da. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Hmmm ... jak se zdá, je DALEKO snazší zachraňovat svět imaginární nežli svět skutečný. Protože v reálu ekosystém rozhodně nespasí JEDINÝ efektní čin, vtělený do zábavné adrenalinové jízdy, po jejímž úspěšném završení můžete být opět free a happy. Tudíž mám určité pochybnosti jak o snímku samotném, tak i o jeho výchovném působení nejen na potenciální budoucí ekology, ale prakticky na všechny, kdož budou jednoho krásného - ale ne až tak vzdáleného dne ovlivňovat kvalitu prostředí, v němž budeme žít ... svým profesním i osobním přístupem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Ne vše,co kdy stvořil Dr.Seuss mi přijde úplně normální (třeba takový Kocour v klobouku),ale tohle je vizuálně hodně povedená a nad míru zábavná záležitost,která si takhle nízké hodnocení nezaslouží.Vtípky vydařené a vyberou si jak děti,tak dospělí,což se tvůrcům animáků ne pokaždé povede.Nakonec mi ani tolik nevadilo,že druhá půlka je naprosto do očí bijící ekoagitka (knížku neznám,takže nevím jak moc to takhle Dr.Seuss chtěl)...70% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Mno, celkem dost nuda.. Osvěta pro nejmenší z hlediska ekologie, která se věnuje zejména úzkému tématu kácení stromů a podobným "oborům" jako je znečištění a nedostatek čerstvého vzduchu.. Zvířátka se mi líbila a zazněla tu chytlavá (hlavně teda veselá) až muzikálová muzika.. Nějak si neumím představit, že by ten vousatej oranžovej pidižvík měl přesvědčit děti, aby třídily odpad (stromy asi ve věku cílovky kácet nebudou).. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Danny Devito propůjčil Loraxovi hlas nejen v angličtině, ale také v španělsky a rusky dabované verzi. (oje)
  • Film měl určenou premiéru na 2. března 2012, a to symbolicky na 108. narozeniny Dr. Seusse. (Akesha)

Reklama

Reklama