Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 1

Recenze (224)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Animáky má rád, ale tento zaradujem do rovnakej kategórie čo Gnomea s Júliou. Nebavilo ma to. Animácia mi nevoňala už od začiatku, postavy mi prišli nezaujímavé a skrátka cele ma to nudilo. Možno až príliš velka kritika s moje strany, ale po dlhej dobe som zas u môjho obľúbenom žánri nudil. Priznávam sa koniec som prespal. A myslím si, že aj keby som ho videl, tak sa moje hodnotenie nezmení, ak sa milým kludne ma kontaktujte :-). 40%- 2* ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Theodor Seuss Geisel aka Dr. Seuss byl geniální blázen a jako takový se vymykal svými literárními díly i kresbami. Netuším proč jsou jeho knihy tak populární v USA, snad proto, že spisovatelů píšících pro děti je tam málo, ale hlavně kvůli jeho praštěnosti a hraním si se slovy a rýmováním, zkrátka takový "šílenec" jako byl Lewis Carroll (Alenka v říši divů). Dr. Seuss ve svých dílech vkomponovával vždy nějaké palčivé problémy té doby, které jsou, jen pod jinými jmény a názvy palčivé i v součastnosti. K adaptacím jeho děl se nejlépe hodí právě počítačová animace a řádně fantasmagoričtí režiséři, kteří zvládnou převést spisovatelovy extrémy do pohybu. Loraxe lze označit za velmi umírněné dílko z bláznovy kroniky, oproti Hortonovi nebo dokonce ad absurdum crazy halucinogenní ultrašílenosti The Cat in the Hat. Příběhu se nemá smysl věnovat, jde o klasiku s poselstvím, praštěnými postavičkami a muzikálovými čísly. Zkrátka to, co se nám snaží tvůrci stále dokola vštípit prostřednictvím kreslených pohádek. Co ovšem musím vyzdvihnout je okouzlující design postaviček a krajinky spolu s kakofónií pastelkových barev a infantilností. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Pro mě zajímavé invenční pojetí ekologické agitky, mířené především k nejmenšímu divákovi, coby zachránci světa budoucnosti. Dle ohlasů dětského publika tomu tak skutečně je a pevně doufám, že nejen v rámci odvysílaných 86 min. Já, zarytý ekolog a milovník všeho léty prověřeného a fungujícího, jsem spokojena, bavilo mě to.;-) ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Lorax je film, na který můžu být z ekologického hlediska hrozně pyšný. Je to poučný, takovým tím hravým a roztomilým stylem plným písní. Postavičky jsou strašně roztomilé. Můžu tedy jedině napsat to, že si strašně vážím toho, že tu stále máme ještě lesy a čerstvý vzduch, protože ten rádoby dementní podnikatel mě s tím kyslíkem dost s*al. Jsem strašně rád že jsem tomuto filmu dal šanci, protože jsem udělal jen dobře. Je to vlastně jeden z mála filmů kde jsem rozhodně nefandil tomu kazisvětovi, který chtěl zničit přírodu, ale Loraxovi a s tím koncem mě ten možná trochu překvapil, ale jednoznačně to byl zasloužený konec, čeho si fakt jako vážím, že po tom všem nakonec se režie rozhodla pro tohle rozhodnutí. Obrovský palec nahoru! ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Lorax - kouzelný ochránce stromů v neméně okouzlujícím lese, oplývajícím více či méně bizarně vypadajícími zvířátky. Ochránce je vyvolán v momentě, kdy hrozí stromům nebezpečí. A to přichází ruku v ruce s lehce cáklým vynálezcem Once-lerem (v češtině Jednoráz), který časem změní kvetoucí a životem pulsující lesy na pustou měsíční krajinu. Ochránce tak mizí a s ním mizí i poslední strom. To vše se stalo před dávným časem. Dnes jsou lidé zvyklí na plastové stromy a vůbec přírodu jako takovou neznají. Vše je umělé a i vzduch je tak znečištěný, že si na prodeji a dodávkách čerstvého vzduchu až do domu založil jeden chytrák celé podnikání. A to tak významně, že má pod palcem v podstatě celé město. Zaostřeno ale zůstává na chlapce Teda, který je po uši zamilován do Audrey, krásné sousedky, která je jen o pár let starší. Jejím největším narozeninovým přáním je dostat živý strom. A tak nezbývá Tedovi nic jiného, než se vydat za hradby umělého města a najít starého Once-lera, který mu jako jediný může pomoci s nelehkým úkolem. Animovaný příběh, který silně působí na ekologii a má jistě za úkol ovlivnit nejedno dětské svědomí, aby se k přírodě chovalo lépe a s rozmyslem. Jedna neuvážená věc může mít nedozírné následky. Citát Dr. Seusse v závěru myšlenku snímku jen umocňují: Je to určitě ctnostná, velkodušná idea. Pokud ale chceme oslovit především ty nejmladší generace, mělo by se jim to podat ve stravitelnější, mnohem zábavnější formě. Zpívající ryby, které vypadají jako zmutované s bobrem nebo jiným hlodavcem (mají i takové zuby), nebo kachny převlečené za pštrosy (nebo naopak?) jsou jen slabou náhražkou. Čekala jsem, že hlavní postava, TEN Lorax, bude bodřejší, víc od rány a při jeho výmyslech se budu smíchem prohýbat. O nic zábavnější není ani chlapec Ted, který má znovu přivést k životu pravé stromy. Kdo alespoň trochu vtipem hýří je Tedova babička, která, když už tedy má zachraňovat reputaci, má tak málo prostoru k projevu. Alespoň, že hudebně se autoři vyřádili, úvodní i závěrečná písnička strhává k pobrukování refrénu a poklepávání si do rytmu prsty. Jojo, písničky byly opravdu hezounké, zpěvavé, jednoduché na zapamatování, velké plus pro děti. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Jedná se o první snímek, který se pyšní logem studia Universal, vytvořeným k jeho stému výročí. (oje)
  • Argentinský filmový producent Axel Kuschevatzky daboval postavu Mr. O'Harea pro španělsky mluvící země v Latinské Americe. (Akesha)

Reklama

Reklama