Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 1

Recenze (224)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Otravné zpívající ryby připomínající Chipmunky, pitomoučký příběh v hrozném provedení, otravné písničky, hrozné názvy čehokoliv, VELMI hloupý hlavní hrdina a nefungující parodie na různé filmy. Tohle se tvůrcům mého oblíbeného Já, padouch nepovedlo. Neudiví to nakonec jenom mě, že tento film pro děti je vlastně jen odrazem dnešní doby. Vidím v tom podprahové sdělení? Mimochodem - co sakra v kresleném filmu pro děti dělá človíček připomínající velmi výrazným způsobem Hitlera? ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Když na začátku začal recitovat , říkala jsem si ,, Pane bože , další recitovaná hovadina jako Horton ,, pak asi 10 minut zpívali , to už mě brali mory a marně jsem uvažovala , jak tohle to vydržím dokoukat až do konce . Pak už se na to , ale jakž takž koukat dalo . Pohádka celkem hezká , podtext ekologický , zvířátka roztomiloučká až hrůza a vtipné úplně minimálně .Mám za to , že líbit se bude spíš malým dětem . ()

Reklama

JamesSi 

všechny recenze uživatele

"Moje jméno je Lorax a mluvím za naše korporátní sponzory!" Tenhle film není film, je to Statement. STATEMENT plný pokrytectví. Nejnenažranější společnost v animačním průmyslu Illumination se rozhodla zpracovat povídku od Doktora Seusse o tom, že ničení přírody je špatné, ÁNO? Ale nemohli si odpustit tohle dílo propagovat za podpory automobilových společností jako Honda a celkově udělat z filmu popíkový nekompetentní impotentní zmatek, který popírá sám sebe. I stromy v přírodě musí vypadat jako nechutný umělý cukrkandl, aby děti neztratili pozornost. Jedna z nejlepších písniček byla z filmu vystřižena, protože byla "moc proti korporacím". Snaha neurazit nikoho je viditelná na každém rohu. To i neuvěřitelným Happy Endovým zakončením a odpuštění Ounclerovi. Vlastně on za to nemohl zatáhla ho do toho matka a tetička ("To je žena?" - Lorax). I hlavní hrdina Ted se o přírodu zajímá z jediného důvodu a to toho, že je zamilovaný do své starší sousedky. Vlastně i popularitu Ounclerova vynálezu podpoří krása jedné random ženy. ("Za všechno můžou ženy, amiright???"- Sigmund Freud a Lorax). Postava Loraxe nic proti znečištování přírody nezmůže a snaží se tomu zabránit tím, že se smutně kouká. Ouncler porazil stromy, me sad! Nechutně přeslazená limonáda, která se snaží mít poserství jen kvůli tomu, že adaptuje slavnou předlohu a protože Illumination na ní mělo práva. Produkt, který se snaží dělat srandu z produktů, ale jen do té míry aniž by nikoho neurazil. Je mnoho slov, jak rozebrat tuhle "věc" a to z ní činní unikátně špatnou záležitost. Samozřejmě jsou tam malé dobré věci - ok animace a dobré písničky, avšak celá existence tohoto filmu si naprosto protiřečí. "Jak zlej můžu být!?" ()

juta 

všechny recenze uživatele

Lorax je celkem fajnová aktivistická pohádka, která v některých ohledech připomíná jiné novodobé pohádky, jako třeba padáním do propastí s nejistým koncem a plno nástrah, ze kterých se pokaždé vybruslí, a která se snaží zaujmout spoustou vtipných momentek. Bohužel já mám strašně nerad, když se někde zpívá a tady se zpívalo docela často, hned od začátku a u toho se prostě nudím, protože to je vlastně o ničem a jen se honí čas. Kde jsou ty časy krásných příběhů alá Karkulka, nebo Shěnurka, kterými nás krmili téměř každou noc? Z tohodle děcka zblbnou hodně rychle. Už asi došly nápady, tak se vymýšlí zvláštní kravinky, které malí jedinci nepochopí a má jen dítě odklidit na hodinku pryč, aby si rodič odpočinul. ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že to bude větší blbůstka, ale nakonec to šlo, ale já prostě tyhle moderní animáky nemusím, navíc jsem to neviděla v 3D. Je to můj první film v kině po asi 5 letech k tomu viděno v němčině. Nenadchne, ani neurazí. Tak nějak zjišťuji, že tady můžu jít do kina tak maximálně na 2 žánry pohádky a porno, v obojím se nevedou složité konverzace na pochopení a děj si odvodí i blbec. No, holt na složitější filmy mi chybí slovní zásoba a hlavně to, že si to nemůžu stopnout a přehrát znova, když náhodou nerozumím.Ale první pomoc a nahazování srdce pomocí medvědů mě hodně rozesmálo. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Přestože má film dvě hlavní postavy, a to Teda a Loraxe, oba se v průběhu celého filmu neobjeví ani jednou ve scéně společně. (Akesha)
  • Film měl určenou premiéru na 2. března 2012, a to symbolicky na 108. narozeniny Dr. Seusse. (Akesha)

Reklama

Reklama