Reklama

Reklama

Svět přírody - Série 28 (2009) (série)


Mateřský pud u zvířat (S28E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Wild Mothers and Babies (více)
Velká Británie, 2010, 48 min

Scénář:

Mark Fletcher

Hrají:

David Attenborough (vypravěč), Jane Goodall
(další profese)

Obsahy(1)

V živote zvierat sú prvé dni po narodení veľmi dôležité, pretože sa vytvára puto medzi rodičom a novým jedincom. Okrem toho v divočine treba rátať s mnohými nástrahami. Dokument prináša najdojímavejšie, najzvláštnejšie a najúsmevnejšie momenty týchto prvých dní. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

otaznick 

všechny recenze uživatele

Zajimave sestrihane. Tema je sice nezne, ale jsou zde i drsne zabery, kde mali pavoucci poziraji svou matku nebo novy vudce smecky usmrcuje matkam mladata. Ocenuji, ze tvurci pojali tema komplexne a dokument muzu doporucit. Jen neni vhodny pro mensi deti. ()

vooddoo 

všechny recenze uživatele

Pěkný dokument se záběry, které berou dech. Nejvíce se mi líbily záběry podmořského světa. Naprosto úžasná byla ryba, která polykala svá mláďata. Velice mě rozesmutnily záběry, kdy mládě bezmocně umírá po tom, co ho opustí vlastní matka. I tak to bohužel v přírodě chodí. Nemám tomuto dokumentu co vytknout. ()

Reklama

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument pro všechny, kdo kdy zapochybovali o Darwinově teoriii. Pohled na starou orangutanku, jak nasedá do loďky a tlapou vesluje s mládětem pod paží, to je pohled pár set tisíc let zpátky... Člověk je primát. Ale má to štěstí, že se nemusí řídit jen instinkty. Tohle nahlédnutí do říše zvířat také zamává s vašimi pochybnostmi, zda i ostatní živočichové cítí emoce. Stačí s Davidem Attenboroughem chvíli pozorovat, jaká rozhodnutí dělají šimpanzi nebo ptáci... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To najlepšie, čo sa o vzťahu zvieracích matiek a ich mláďat kedy natočilo. Nachádza sa to občas aj v iných filmoch BBC, ale tu je ucelené a vybraté to najzaujímavejšie a najobdivuhodnejšie. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama