Reklama

Reklama

Pod kůží

  • Velká Británie Under the Skin (více)
Trailer 1

Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (453)

POMO 

všechny recenze uživatele

Dlouho chladný, odtažitý a ne moc záživný film. Až v poslední třetině naznačí motivy, které mu dají smysl. Přesto zdaleka nejméně divácký, jenom lehce emotivní, audiovizuálně nejminimalističtější Glazerův opus. Možná schválně - když je dominantou geniálního tvůrce vedle originálních vypravěčských struktur taky silný audiovizuál, po gangsterce a romanci překvapí minimalistickým pojetím žánru, který obvykle stojí na obrazové opulentnosti. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nikdy nedůvěřujte krásné ženě, obzvlášť zajímá-li se o vás, říkával už Magneto. Výjimečná, radikální, ale úžasně hypnotická podívaná. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky jsou pro takto umělecky vyzrálý film asi trochu křivda, ale kdybych dal víc, tak kecám sám sobě. Atmosféru to má hypnotickou a opojnou, soundtrack je úžasný, plakáty z jednotlivých filmových políček bych si klidně vylepil na zeď ... ale to nekonečné ježdění dodávkou a čumění do blba prostě po určitém čase omrzí. ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle bych nepochopil ani kdybych měl dvě univerzity, navíc když se tam objevil Kryštof Hádek a řek, že je z Český Republiky a zase zmizel, chtěl jsem volat na psychatrii, že jsem z těch filmů definitivní mišuge. Radši bych lízal Al Pacinovi prdel než znova vidět tenhle film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Scarlett Johansson tady vypadá, dle mýho soudu, hodně dobře. To je ale jediný pozitivum tohodle filmu. Objektivně si nicméně myslím, že film na jednu nebo dvě hvězdičku není. Je to totiž totální artovka a tak by se na ní mělo nahlížet. V průběhu filmu jsem to ale nebyl schopnej dokázat, protože to zajímavý sci-fi téma bylo nacpaný do průběhu typu - Scarlett jede autem. Zastaví. Nabere kolemjdoucího na svoje křivky. Kolemjdoucí ji chce ojet. Ona ho přitáhne k sobě domů a kolemjdoucí se utopí a zakonzervuje v nějaký tekutině, ve který je Scarlett pošle do vesmíru. Tečka. Takhle se to děje poprvý, podruhý, potřetí a mezitím Scarlett jede autem a nemluví. Jen jede a kamera zaměřuje čistě na ní nebo na silnice kolem. Nicméně Hádek s upozorněním na Českou Republiku překvapil, dítě na pláži dodalo patřičnou depresi, sloní muž šokoval a závěr tuhle brutální šílenost absolutně oddělal. Trochu mi tenhle film připomínal Valhalla Rising. Jen s tím rozdílem, že tenhle mě dokázal víckrát šokovat, ale i nasrat. Jo a ta muzika? Z tý mi je blbě ještě teď. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13,3miliónaTržby USA $2,614,251Tržby Celosvetovo $7,220,721Tržby za predaj Blu-ray v USA $736,030Tržby za predaj DVD v USA $1,059,923║ umelecká avangarda v psycho depke odnikiaľ nikam, dejovo do stratena /40%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak moc artové, až je to směšné. Hlavní hrdinka hodinu jezdí autem a opakovaně lapá nadržený hejly, kterým není divné, že je zavede do jakési barabizny, kde je nekonečně prostoru a jen ztopoření poslušně dokráčí do věznící bažiny, nebo co to je. Pak jí to přestane bavit a chce být člověk nebo co, takže zbylých tři čtvrtě hodiny chodí po krásném Skotsku. Opravdu zajímavé to začne být, až na samotném konci. Jonathan Glazer má talent, ale tohle byl prostě fakt debilní film. Ale Scarlett je tam často nahá. A na diskotéce tam hraje Darude - Sandstorm :D ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BYDLÍM ZHRUBA 30 MINUT ODSUD. POJEDEŠ TAM SE MNOU?...“ /// Ty krávo, to je NUDA! NUDA! NUDA! Scarlet si to krouží dodávkou po Skotskejch prdelích (čti vesnicích – pzn. autora), ptá se lidí (chlápků) na píčoviny, na cestu, na pičoviny, na cestu, na … a než natrefí na idiota, co cejtí snadnej vpich, nudou bych se … prostě je to nuda! Svlíkací scéna (tady bych zpozorněl…) – kamerový orgie, artovej kumšt, sexy Scarlett … tak tohle moc nepoberu (né to, šak nedošlo ani na podprdu…). Pak Kryštof (nazdar vole, kde se tady … a jó…). Debilní obrazy (kamerou) se šíleným zvukovým doprovodem, Scarlett opustila auťák a šlape chodník. A pak zase – šup do vozu! Dlouhýýý, zato nudný scény. A ty zvuky! (to si stříkneš do plátna!) Abych nekřivdil – nakonec dojde i na bobříka. ALE STOJÍ VÁM TO ZA TO? (ale vím, že tobě to nestojí…) Zvlášť, když místo dalšího bobříka vidím bílou chlapskou prdel (že ti to za to stojí? Inu což…) Flákám 2*, páč ta závěrečná čtvťhoďka se povedla! Ale to mohli říct hned, že … /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chtěl bych zemřít rukou S.Johansson. 2.) Jsem č.5. Vobčas mě napadne, co bych dělal, kdyby mě chtěla vojet ,,desítka“. (ne vole, štípanec nepomůže…) 3.) Našel jsem holku, co se po styku dívá lampičkou, jestli ji má celou. 4.) Thx za titule ,,sightl3ss“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Seriously ? Bolestivě pomalé tempo doprovázející zdlouhavé a nezajímavé scény donekonečna a hlavně zde nejsou skoro žádné dialogy, což film dělá ještě pomalejším a nudnějším! Byl zde nějaký scénář ? Ano byl, Scarlett řídí auto, vozí cizí muže a vodí si je k sobě domů, aby se mohli nazí ponořit do podlahy, jak vynalézavé. Respektuji, že film se snaží být odlišný, ale na mě to absolutně nefungovalo. 1* za nahou Scarlett. Bolestivá zkušenost. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Anti-"Pátý element" z odvrácené strany světa, nebo též přízračně kryptická metafora o genderové dynamice, dvousečné podobě nespoutanosti i násilné povaze lidské komunikace, kde se mimozemský predátor stává obětí, jakmile se na Zemi naučí empatii. Hypnoticky poutavý a znepokojivě skličující obraz lidské společnosti s neokázale provokativním a experimentálně obrazoboreckém zpracováním. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně působivé sci-fi s pomalou a sžíravou náladou, výbornou hudbou a několika hodně silnými momenty. Další film od Jonathana Glazera je u mě v očekávání. Kdo nemá trpělivost a není fanouškem pomalého tempa, tak by měl UNDER THE SKIN určitě vynechat (viz. zdejší hodnocení, které jde jako obvykle proti proudu)! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak zvláštní, tak hypnotický... prostě jiný. Diváky bude hodně rozdělovat, mě si ale získal. Ba co víc: Scarlett je tam konečně ÚPLNĚ nahá. Tak co, kurva, ještě chcete?! Pořád ale artovka, tudíž verbal ať na to nekouká! ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Zajímavá depresivní umělecká forma, ale nekonečné ježdění autem ve mně probouzelo nehezkou chuť někoho uškrtit. Scéna pod vodou byla moc hezká. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Na film Pod kůží nikdy nezapomenu a proto mu tu hvězdičku dám. A všem svým nepřátelům tento snímek doporučuji jako skvělý a jedinečný umělecký zážitek. A za sebe si na jméno Jonathan Glazer dám příště velký pozor, protože filmy, které nijak nezačínají, nijak nekončí, mezitím se nic neděje a do toho občas zaskřípou housle, jsou zcela mimo mé chuťové pohárky. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Já jsem si tak nějak myslel, že se mi to bude líbit! A v podstatě líbilo - vizuálně velmi. Ale tomu filmu chybí, ehm, podmanivost. Naprosto si mě nezískal a já se o něj nezačal zajímat. Je to spíš můj problém, ale je to tak. Nízké hodnocení každopádně beru jako svojí osobní prohru. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Tak nebudu se tvářit, že to za něco stálo, když to byla šílená nuda (a to ty nekoukatelné artovky umím ocenit, he). // SPOILER // Scarlett si asi řekla, že jako každá herečka, která chce být uznávaná, by si měla alespoň jednou za svou kariéru střihnout roli v nějakém těžce uměleckém filmu, a tak na to kývla. Protože ale scénář, poskládaný víceméně z jízdy autem a pár dialogů, kterým stejně nebylo rozumět (skotský akcent rullez!), byl očividně nudný, rozhodla se svlíknout, aby se na to vůbec někdo podíval. (Mimochodem tyhle scény stály tenhle nízkorozpočtový filmek zřejmě šílený prachy a tak nezbylo na další herce a proto se tam objevují převážně samé obludy, z nichž nejsympatičtější byl právě onen Sloní muž.) No a nic víc se tam v podstatě neděje, potká pár nadržených týpků, které pošle někam pod hladinu, kde se z nich stane forma nápadně podobná použitému kondomu (a není ten režisér náhodou feminista?) a pak zjistí, že by "to" přece jen mohla prubnout, přičemž se jí zhroutí svět. A tak už to vlastně nechce (nebo snad ani nemůže). The end. // Za hudbu a nejdelší záběr pojídání jednoho sousta dezertu na světě (skoro půl minuty!) 2*. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Wow. Nečekala jsem, že Scarlett moje volání po Avengers, aby vyslekla elasťáky, vezme tak vážně. Skvělá ženská. Zase ji miluju. Věřila bych, že pohledem na její obnažené tělo se tu snad kochalo i víc žen než mužů.___ Magická hudba. Magický zážitek. Do kina s tím, prosím! ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Obsahuje několik zatraceně silných výjevů, které jen tak nedostanu z paměti. Hudba fantastická. Velmi účinné spojení realismu a surrealismu, obojí v té temné verzi. Jeden z mála filmů, u kterých je skoro lepší dívat se bez jakýchkoli (i anglických) titulků, protože ta šílená skotština zní kolikrát dost mimozemsky a posiluje to ten zvláštní pocit, který musí mít Scarlett ze svojí návštěvy. Ta hra s dialektem je podle mě ostatně záměr, přestože na dialozích to skoro vůbec nestojí. Potřeboval bych to vidět znovu, na plátně a s pořádným soundsystémem. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Áááááááááááááááááááááááááááááááááá! (Jestli jsem někdy slyšela ďáblovu muziku.) ♥ ()

Reklama

Reklama