Reklama

Reklama

Pod kůží

  • Velká Británie Under the Skin (více)
Trailer 2

Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (452)

Katullka 

všechny recenze uživatele

Jsem si to dala na seanci ve vane a proste! Nejvic me tam bavilo to vyuziti sexbombovosti Johansson. Absolutne genialni posun. A jeste k tomu, kdyz si uvedomujete, ze jeji typologie krasy je mimo ty klasicka meritka. A to Skotsko, a ten Hadek. Ta hranice realisticnosti... dokumentarniho postupu. Vyjmecny film. Skoda jen, ze to zaspala ceska distribuce... klasicky. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Neskutečně znepokojivé od první do poslední minuty. Upřímně absolutně netuším, co jsem to viděla, ale bylo to tak fascinující, že jsem od toho nemohla odtrnout oči. Kdo v dnešní době dokáže s tak chladným pohledem natočit film, co šokuje, aniž by sklouzával k něčemu, co nemá opodstatnění? Samozřejmě se Skotskem v záběru se atmosféra tvoří lehce. Po konci filmu jsem vážně nevěděla, jestli si to mám pustit ještě jednou nebo jít na terapii. Dokonalé spojení hudby a obrazu, který tepe do jejího rytmu. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně působivé sci-fi s pomalou a sžíravou náladou, výbornou hudbou a několika hodně silnými momenty. Další film od Jonathana Glazera je u mě v očekávání. Kdo nemá trpělivost a není fanouškem pomalého tempa, tak by měl UNDER THE SKIN určitě vynechat (viz. zdejší hodnocení, které jde jako obvykle proti proudu)! ()

ninon 

všechny recenze uživatele

Zvědavost mě přitáhla k tomuhle filmu, i když knižní předloha Michaela Fabera mě vůbec nenadchla. Otázka, jestli se dá vůbec mluvit o knižní předloze, protože film a kniha mají minimum společného. A je to spíš k dobru. Kdo nezná předlohu, užije si film víc. Cyklus lovení, celková atmosféra podtržená skvělou hudbou a závěrečné otisknutí lidskosti zvedá hodnocení nahoru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chladné, ako súčasná západná civilizácia. Asi je to nejaký dlhodobejší trend nezávislých scifáreň posledných rokov. Futurologický kongres, Lono, Miznúce vlny, Her, alebo napríklad aj hollywoodsky Box. Tempo minimálne, celé je to o atmosfére, ktorá vás buď vtiahne alebo vypľuje ako žena, ktorá ulovila svoju korisť. Že je to nejaká alegória na súčasnú osamelosť, porovnanie postavenia muža a ženy v súčasnej spoločnosti, vám dojde pomerne skoro, pretože je v tom Glazer doslovný. Prečo to ale trvá hodinu 45, keď sa viac ako polovicu filmu pozeráme na variáciu stále tej istej udalosti, je záhadou ako mimozemský život. Tento čas sa mohol viac venovať napríklad spoznávaniu meniacej sa psychológie hlavnej postavy, poprípade odhaliť viac z vytvoreného fikčného sveta, alebo pridať nejakú dejovú líniu. Ale to by sme už asi neboli na pôde festivalového artu. Či tam Glazer je, alebo nie, je skutočne čisto subjektívna záležitosť. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Adam Pearson, ktorý hrá zohaveného muža, ktorý je nalákaný do vozidla, si zlomil nohu, keď ho cestou na konkurz na jeho rolu zrazil taxík. Režisér Jonathan Glazer ho na druhý deň v nemocnici vyskúšal a dal mu prácu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama