Reklama

Reklama

Mlýn

(studentský film)
  • angličtina The Mill
Krátkometrážní / Drama
Česko, 2011, 17 min

Obsahy(1)

Starý Převrátil se před lety odsoudil k doživotní samotě mezi větrnými elektrárnami. Ve vesnici o něm kolují divné řeči, o jeho práci a jeho mrtvé ženě.  Vesnický farář nechce mít mezi svými ovečkami žádná tajemství, sám však ale taky nemá úplně čisté svědomí. Vůli ke službě Boží má jen když jemu samému o nic nejde. Jakmile je ale donucen podstoupit zpověď on sám, Převrátil nemá velké slitování.  Staré křivdy vyjdou na povrch a najednou není nikoho, kdo by udělil rozhřešení... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Já si furt myslím, že studenti by měli točit filmy spíš co nejživelnější a nejoriginálnější, místo aby se pokoušeli imitovat nejzajetější standardy. Jako takové ale slušná práce. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jestli je toto studentský film, tak se hluboce klaním, poté si stoupám a dlouze tleskám. Mlýn mi přišel jako téměř dokonalá ukázka profesionální filmařiny. Skvělý Dalimil Klapka, se svým osobitým hlasem, fenomenálně ztvárněné prostředí, ve kterém figuruje a zcela dominuje precizní hra se stíny a tmou. Mlha, vlhko, hluboká noc, hřích, vina a svědomí, starý muž žijící zcela na samotě, jeden farář, jejich rozhovor a točící se mlýny, které v potemnělé místnosti vytvářejí na jejich tvářích zlověstné obrysy, jakoby v sobě skrývající tíživé tajemství. To se v průběhu děje postupně dostává na povrch, a celý snímek vyvrcholí, pro mě, vskutku mistrovským závěrem. Ale jakkoliv si jím divák může být jistý, neměl by se nechat mýlit. Konec jej může totiž zcela překvapit. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV-Noc filmových nadějí 2011/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Atmosféra 9/10 Prostředí 9/10/// +zpracování, atmosféra, herecké výkony, scénář, dialogy, hudba, stíny -že takhle kvalitní nejsou všechny filmy, ale to bych zase tento pak nedokázal tak ocenit/// Především je to zásluha herců, kteří ze sebe vydali maximum a odvedli tak bravurní práci. A to na prostoru starého mlýnu a jeho přilehlého okolí. Atmosféra se postupně stupňuje. Na povrch vyplývá pravda z minulosti a my jsme tak svědkem konce jedné osoby na tomto světě. Zřejmě nejlepší snímek, který jsem z letošních studenských filmů viděl./// Celkem 90%/// ()

easaque 

všechny recenze uživatele

mé vysoké hodnocení si zaslouží v rámci studentského filmu, protože takto silný příběh a tak dobře zpracovaný na všech úrovních nedokáže mnohdy ani profesionální režisér. Snad ho pýcha a svět nezkazí. Držím palce! [ PŘÍBĚH: 3 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Klapka to hrál strojeně a jeho vzhled působí silně necharismaticky. Zato Lichého vzhled je cokoli jiného než nezajímavý, ale role se zhostil stejně neumětelsky. Takže jsem nebyl schopen udržen pozornost déle než dvě minuty a tak mi ten překvapivý konec mi připadal jako sledování, jak mravenec tahá jehličíčko: sice je to hodně zajímavé, ale člověka to tak nějak emočně nebere. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama