Reklama

Reklama

Vesmírná loď Galactica - Krev a chrom

  • USA Battlestar Galactica: Blood and Chrome
Ukázka z filmu 5

VOD (1)

Obsahy(1)

Blod and Chrome je další spin off populárního seriálu Battlestar Galactica. Děj se odehrává v prostředí 1. Cylonské války, tedy zhruba 50 let před událostmi původního seriálu. Hlavním hrdinou je nováček koloniální armády poručík William "Husker" Adama, který usedá do kokpitu starého Raptora jménem "Lasička". (Scarecrow4)

Videa (11)

Ukázka z filmu 5

Recenze (61)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Stará láska nerezaví, v případě Blood & Chrome to platí dvojnásob, protože pocit, když jsem znovu uviděl nápis GALACTICA se dá přirovnat jen s tím, když jsem v kině znovu navštívil Hobitín a Roklinku. Samotnej děj mě bavil a to dosti, ačkoli Adama zas tak moc Adamovitě nepřipadal, brzo jsem si postavu jej i jeho co-pilota oblíbil. Co jsem začal zbožňovat je výsuvná střílna u Raptorů, která dodala soubojům punc něčeho "staršího," takže pozorovat souboje z BSG a Blood & Chrome je jako pozorovat souboje z první a druhé světové. A kecy o špatné grafice si nechte, o té snad žádný seriál nikdy nebyl, raděj pořádejme tryznu za to, že tenhle skvost se nikdy na obrazovky nedostane v plném rozsahu... poznámka: hodnocena verze sestříhaná do jednoho kusu ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Byl jsem dost překvapen, jak dobré to bylo. Je z toho samozřejmě na první pohled vidět, že je to websérie, ale jako celovečerní film je to fakt dobré. Akce je parádní, atmosféra je místy poměrně dost temná, vizuálně to prostě vypadá parádně, děj není nijak béčkový a herci jsou také více než slušní. Ano, hnidopiši jistě budou namítat něco o hnusných efektech, ale o tom žádné filmy nikdy nebyly. Zásadní je příběh, a ten je super a celou mytologii velice slušně rozšiřuje, i když na druhou stranu zase nejde o nic zas až tak objevného. Pro fanoušky BSG rozhodně povinnost, ti, kteří BSG zatím neznají, ať se na to podívají taky - ale radši až po seriálu. 70%. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Já viděl tento seriál jako celek a hodně se mi to líbilo. Je zde hodně akce, skvělé obsazení, pervektní efekty a pěkná hudba. Zasazení seriálu do první Cylonské války se hodně povedlo a klidně by to mohl být i pilot k novému seriálu, který by se točil okolo W. Adamy. Narozdíl od Web seriálu z prostředí Halo, má Blood and Chrome svižné tempo a hodně povedenou akci. Navíc když jsem viděl opět Galacticu, byl to parádní pocit. Víc takových počinů z Universa Battlestar Galactica. Za mě 90% :) ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Docela solidní sešup v kvalitě. A to nejen v efektech, ale i po herecké a scénaristické stránce. Když pominu že je to webserie a že logicky zde ty efekty nebudou na takové úrovni jako u BSG 2005, tak jsem čekal solidní příběh a když už nic se sympatickými herci, kteří nebudou dělat svým starším protějškům z předchozí serie dělat ostudu. Tyto předpoklady se bohužel nenaplnili. Snad to bylo tím, že vydání prvního dílu se protáhlo, snad se podepsala nezkušenost herců samotných (ikdyž ani u BSG 2005 to nebyli žádní užasní herci, ale scénář často udělal svoje), prostě to dobrý start serie nebyl a ani tu nejsou prostě okamžiky, u kterých by se divák mohl zastavit a říct, že to udělali dobře. Na další díly se rozhodně podívám, ale mám neblahé tušení, že je to odsouzeno k záhubě, protože pokuď se scénář trochu nevylepší, dopadne to stejně, možná hůře jak taková Caprica. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Sjel jsem si tuhle web-sérii jako 90něco minutový komplet. A je to fajn. Sympatický prequel k velkému Adamovi z dob, kdy teprve začínal. Není to nic, co by dávalo světu BSG něco nového, ale je to sympatické - akční, atmosferické, a s příjemnou výpravou. Tak nějak se tam ale neděje nic nového ve vesmíru, jen klasická SNAFU mise s trochou zvratů, extra dovedností/štěstí a pár odkazů na sérii. ale musím říct že vidět to po částech by mě bavilo o něco méně. Takhle to bylo prostě nenáročené pohodové doplnění a osvěžení BSG vesmíru a atmosféry. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Projekt měl být původně seriál, ale nakonec z plánů sešlo a vznikly webepizody. (ExpertAsie)
  • Na konci 10. webepizody "Blood and Chrome" je možné vidět Viper "Husker", která je Williama Adama (Luke Pasqualino) a se kterou později letěl i jeho syn "Apollo" v seriálu Battlestar Galactica (od r. 2004). (ExpertAsie)

Reklama

Reklama