Reklama

Reklama

Můj malý Pony: Přátelství je magické

(seriál)
  • Česko My Little Pony (více)
Kanada / USA, (2010–2019), 81 h 2 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Tara Strong, Ashleigh Ball, Tabitha St. Germain, Andrea Libman, Cathy Weseluck, Nicole Oliver, Michelle Creber, Shannon Chan-Kent, Kelly Sheridan, Peter New (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(221)

V kouzelné zemi jménem Equestrie, království obývaném barevnými poníky, žije jednorožec Twilight Sparkle i jeho přátelé
Applejack, Rainbow Dash, Pinkie Pie, Rarity, Fluttershy a Spike. Ve vesnici Ponyville, kterou společně obývají, se utkávají při
legračních závodech, provádí lumpárny a objevují své jedinečné schopnosti, aby pochopili, jak velikou sílu má přátelství. Užijte si společně s poníky setkání s malými chlupatými Parasprity, tajemnou zebrou Zecorou a legračními Cutie Marks, které není tak jednoduché si zasloužit. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (91)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Ne. Asi nikomu dobrovolně nepřiznáte, že sledujete kreslené příběhy partičky poníků, kteří jsou tak strašně roztomilí a cukrkandloví, až z toho oči přecházejí, ale tohle... je... něco... tak... strašně... MAGIC! Na své si přijdou především příznivci starých Cartoon Network seriálů jako Powerpuff Girls nebo Dexter's Laboratory... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud se divíte, proč jsem dal tomu tolik, kolik jsem dal, dočtěte tento komentář do konce. Byla středa večer, a já byl jako obvkyle na ČSFD. Nějakou náhodou jsem narazil na tento seriál a když jsem viděl, kolik to má procent, tak jsem se tomu neskutečně divil. Začal jsem si číst komentáře a dost jsem se divil tomu, že někdo tento seriál sleduje i ve svých 27 letech. A protože se rád někdy kouknu na film nebo seriál, o kterém dopředu vím, že je to sračka, a pak ho s chutí zkritizuju, rozhodl jsem se, že se na to podívám, abych viděl, co s tím všichni mají. Stáhl jsem si dvě epizody. Když jsem si pouštěl první, do očí mě udeřila ta animace, která asi víte jaká je. A musím přiznat, samotná epizoda nebyla zas tak špatná. I když jsem ji měl v českém dabingu, který se zrovna moc nepovedl (ale znám i filmy, kde to dopadlo hůř). Po dokoukání jsem si dal přestávku a přemýšlel nad tím, proč to dělám. V tu dobu byl můj názor 2*. Pak jsem se ale kouknul na druhou epizodu. A přišel zvrat. Animace mi nevadila, už jsem si na ni zvykl. Už jsem tak nějak věděl, jak se jmenují hlavní hrdinky a věděl jsem do čeho jdu. Ale... ta epizoda, na kterou jsem koukal, byla zajímavá, vtipná a neskutečně optimistická. Popravdě, se mi ten díl líbil. Vzhledem k tomu, že jsem byl tak nějak mezi, stáhl jsem si ještě dvě epizody. A opět: docela pobavili, zápletka vůbec nebyla špatná. Teď to zhrnu celkově: Na animaci si člověk musí zvyknout, pak už je to v pohodě. Je to docela vtipné, zápletky taky nejsou špatné. Ačkoli se jedná o seriál pro pětileté holky, dokázal pobavit i mě, i tu většinu, co to hodnotila a komentovala. Ponící jsou strašně roztomilí, nejlepší je Rainbow Dash. Dávám čisté 4*, tohle bylo fakt překvapení i pro mě. EDIT: Ano, mezi mých 10 nejoblíbenějších seriálu to fakt patří. Málokterý seriál mě takhle dostane. ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

A ja tomu aj tak dám 5! Aj keď je to pre malé ružové slečinky, nikde nie je napísané, že je to nevhodné pre plnoletých, i keď niekto to môže brať ako ujmu na zdraví keď si to pozrie, ako napríklad priateľ, ktorý vyzeral, že za chvíľu bude mať dávivý reflex. A stavím sa, že kopa ľudí to videla, len sa nepriznajú, že pozerali My little pony. A Rainbow Dash je najsamlepšia. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tak se mě kolega v práci ptal, co budu dělat o víkendu a já mu říkal, že se budu koukat na My little pony, že mi to bylo doporučeno jedním zdejším uživatelem jehož tipy jsou většinou velmi užitečné. Kolega se na mě podíval a s úsměvem prohlásil : "Jo, poníci jsou děsně roztomilý a hlavně proti většině těch dětských pořadů, co jsem měl tu smůlu vidět ráno před odchodem do práce na Animáčku, tohle je alespoň o něčem". Kolegovi je 25 let, nemá děti a evidentně kouká na poníky... No a tak jsem se i já pustil do sledování příběhů z Equestrie a seznámil se s Twilight a ostatními hrdiny tohoto seriálu a z nějakého důvodu, který se jen těžko popisuje jsem i já ihned pochopil, že tenhle seriál je opravdu kouzelný. Vizuální stránka je prostě nádherná a poníci jsou neskutečně roztomilí, takže se na tohle dílko kouká úplně samo. Hudba je příjemná a melodická a písničky jsou hodně chytlavé, zatím jsem se minimálně dvakrát přistihl, jak si klepu nohou do rytmu. Příběhy jsou většinou vcelku jednoduché, ale stejně se vám docela často stane, že vás to přinutí se nad některými věcmi zamyslet. Charaktery jsou naprosto úžasné, pro mě osobně nejvíc vyniká Rainbow Dash, Fluttershy, Twilight a úplně nejradši mám Pinkie Pie, nevím co ten poník bere, ale rozhodně to chci taky! Humor je skvělý, občas sice docela dětský, ale stejně mám povětšinou na obličeji úsměv od ucha k uchu a doslova se těším, co za blbosti zase Pinkie Pie předvede... A tak i když rozhodně nejsem cílová skupina, tak jsem dosáhl zjištění, že i já mám asi někde v sobě pětileté děcko a tak i když mi letos už je 30 let, tak i já koukám na poníky a nijak se za to nestydím... Asi jsem divný a měl bych se nechat vyšetřit, ale není být normální vlastně děsná nuda? Zatím plný počet 10/10. EDIT 7.9.2019 Konáno a dokonáno, právě jsem dokoukal úplně poslední díl a na jednu stranu je mi trošku úzko, protože zase skončil jeden seriál, na který jsem se pokaždé těšil, ale na druhou stranu je mi i docela dobře. Viděl jsem mnohé, něco se možná i naučil a hlavně jsem se nějaké ty 3 roky, co jsem poníky sledoval, vlastně dobře bavil. Navíc finále bylo náležitě epické a epilog i dostatečně uspokojující a tak jsem rád, že jsem tomuhle pořadu, primárně určenému pro dospívající dívky, dal šanci. Bronie ze mě asi definitivně nebude, protože i když to byla skvělá jízda, pořád nemám nějak pocit, že by to bylo to nejlepší, co jsem na poli seriálové tvorby zažil a ani hromada lekcí o přátelství ze mě můj cynismus nakonec nevyhnala, ale bylo to skvělé, bylo to kouzelné a jsem rád, že jsem to mohl sledovat - takže co víc si přát... I na konci 10/10 ()

juta 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se svým autorům poněkud vymknul kontrole a zaujal úplně jinou cílovou skupinu, než pro které je tento seriál stvořen. Až z toho jde trochu hrůza, když vidím skoro dospělé lidi, jak si do svých avatarů dávají tyto poníky. Proč tomu tak je? To jsem se snažil zjistit, ale pochopit se to opravdu nedá. :-) Děj jednotlivých epizod je opravdu tvořený pro malé diváky. Jde tady vlastně o to, že přátelství je to nejlepší pod sluncem a že všechno dopadne dobře, když budete držet při sobě. Popravdě se na to koukat dá, dá se tu i lecčemu zasmát, asi je v tom skryté sdělení, které vás nutí se na to dívat a milovat to. :D ()

Galerie (1 236)

Zajímavosti (27)

  • Tvůrci si byli vědomi toho, že jejich seriál zaujal také mnoho dospělých diváků. Proto využili toho, že stejný rok jako poslední řady My Little Pony vychází také poslední řada Hry o trůny (od r. 2011). Proto bylo na oficiálním Instagramu Discovery family, kde My Little Pony běželo, vydáno několik materiálů (včetně traileru), odkazujících právě na Hru o trůny. (HERGImanCZ)
  • Všetci členovia rodiny Applejack sú pomenovaní po jablkách, ako napríklad Granny Smith, Big Macintosh či Braeburn. (Carol Pifková)
  • Růžová hvězda, kterou má princezna Twilight Sparkle na boku, hodně připomíná hvězdu, kterou měli na čele jednorožci ve filmu Poslední jednorožec (1982). (LindaKola)

Reklama

Reklama