Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na opuštěné mýtině najde lesní správce (Oldřich Kaiser) ležet bezvládné tělo muže (Ondřej Vetchý). Podaří se mu ho vzkřísit, muž si ale nic nepamatuje. Neví, jak se do lesa dostal ani proč je celý od krve a namísto odpovědí z místa uteče. Správce se vydává za ním a postupně zjišťuje, že muž je zapletený do krvavé msty, kterou možná sám inicioval a v níž důležitou roli hraje jeho čtrnáctiletá dcera (Lucie Šteflová). Kromě toho jsou ve hře čtyři miliony korun, dva uplacení policajti (Igor Chmela, Marek Taclík) a trojice mladíků (Ondřej Havel, Daniel Novák, Václav Vostárek), která rozhodně nemá čisté svědomí. V jednom dni, během několika hodin, tak jeden zločin spojí osudy několika lidí. Nic ale není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, protože hranice mezi pomstou a zločinem je velmi tenká.
V jednom dni, během pár hodin, spojí pomsta osudy několika lidí. Kdo z nich je vrah a kdo oběť? Ondřej Vetchý a Oldřich Kaiser v hvězdně obsazeném thrilleru, který se vám zadře pod kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (436)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas je dobré přimhouřit obě oči, obzvlášť když jde o celovečerní debut. Vendeta se rozjíždí hodně ztěžka, možná až zbrkle a naivně, ale v průběhu děje se figury začnou vykreslovat, snad i lépe hrát (v případě Ondry Vetchého snad i trochu přehrávat). Jednoznačným oživením je postava zahraná Oldou Kaiserem a občas se vynořivší hudba. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Na české poměry slušný thriller o pomstě se skvělým Vetchým. Z Kaisera jsem měl strach, protože ho mám v hlavě zafixovaného jako baviče, ale svou vážnou roli zvládl parádně. Igor Chmela taky roste v pořádnou hvězdu českého filmu a to český film potřebuje. Trošku mimo byl začátek, kde dialogy byly tragické a mladí herci svou úlohu nezvládli. Celkově jsem čekal, že snímek bude mít trošku temnější atmosféru, jak jsme mohli vidět v traileru. Jako celek to není špatné a jakýkoliv jiný námět než romantická komedie nebo film o komunismu vítám. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Herecky a režijně je to suverénní práce, bohužel se to nedá říci o scénáři. Už výchozí premisa mi připadala neuvěřitelná (a to nemám o naší policii či justici nijak vysoké mínění) a dalších pár otazníků přibylo v průběhu filmu. Ale naprostý WTF moment přišel s písní pod závěrečnými titulky. Je to sice drobnost, ale naprosto zbytečná. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - To nebyla moje holka, jen kámoška......... Psychologická stránka případu postihne hlavního hrdinu tak tvrdě, že se dostává do transu a má výpadky paměti. Už od začátku je divák připraven na to, že ve scénáři jsou místa které neznáme, ale jen tušíme. Teprve později nám jsou naservírovány a to v nečekaném čase, aby měli větší efekt. Asi po hodině se film teprve dostává do situace , kterou obsahuje oficiální text distributora - v lese je nalezen muž, který si nic nepamatuje. Je to povedený Český film, má dobrý scénář a nakonec přijde i pěkná česká písnička. Zajímavost - Natáčení probíhalo v Praze a okolí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek se musí jako debut (navíc český) líbit. Přijít s něčím novým v tématu pomsty (hlavnímu hrdinovi byla spáchaná prasárna na dceři) je hodně obtížné. Divák může předem udělat akorát to, že nebude číst recenze a sledovat trailery. Debutujícímu Miroslavu Ondrušovi se podařil úderný rozstřel, který pak směřuje sice do očekávaných míst, ale stejně spolehlivě splňuje evropský standard. Na jednu stranu je úctyhodné, že nevypráví chronologicky, na druhou škoda, že v téhle přímočaré hře nejsou jeho pokusy o psychologickou drobnokresbu ani zdaleka stoprocentní. Na potřebné pilování dialogů jsme si v tuzemských končinách už tak nějak zvykli, leccos ale spolehlivě zakryjí herci. Od zajímavé oběti Lucie Šteflové, přes úplatného policajta Igora Chmely, hajného Oldřicha Kaisera po opět velmi přesvědčivého, sténajícího i trpícího Ondřeje Vetchého. I dalším postavám vesměs věříme, že na plátně se dějí slušné věci, které chtějí, aby divák neměl čas vydechnout. Vydechne, přesto v něm leccos zůstane. I díky ostřílenému kameramanu Martinu Štrbovi je příběh, který občas trpí nesmyslnými momenty a slušelo by mu trochu doslovnější finále, o poznání výživnější. Přepálené čtyři hvězdy, ale u domácího kousku člověk (když to za to stojí) leckdy to oko přivře!! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Samotné natáčení trvalo pouhé tři týdny. (AngelusCZ)
  • Natáčení probíhalo v lesích nedaleko města Kostelec nad Labe, nebo také na brněnském předměstí Cejl. (Luccy.m)
  • Vendeta znamená v italštině krevní mstu. Jedná se hlavně o spor mezi rodinnými klany. (Coldrex)

Reklama

Reklama