Reklama

Reklama

Země lidí

(seriál)
  • Česko Planeta lidí (více)
Trailer

Epizody(8)

Obsahy(1)

Dokumentárny seriál je veľkolepým portrétom ľudstva a prírodných síl vo zvláštnej symbióze, vzájomnom konflikte a zápase.  Úžasne inšpirujúci, prekvapujúci až šokujúci seriál Zem - planéta človeka je veľkolepým portrétom ľudstva a prírodných síl vo zvláštnej symbióze, vzájomnom konflikte a zápase. Od Grónska po Mongolsko, Kambodžu a Keňu ľudia dokážu žiť vďaka svojej vynachádzavosti aj v podmienkach, ktoré si bežný človek ani nevie predstaviť. Krotia prírodné živly, využívajú príležitosti a prekonávajú neuveriteľné prekážky, aby prežili a začali prosperovať. Odľahlé údolia, hrôzostrašné hory, mrazivé púšte, zradné útesy, záplavové monzúnové dažde, dokonca aj mestská džungľa... každý habitat má svoje výhody aj nevýhody. A v každom z nich nájdeme individuality, spoločenstvá a tradície neuveriteľnej pestrosti a vitality. V 80 strhujúcich príbehoch v ôsmich častiach sa tento jedinečný vzťah odhaľuje v dokonalom dokumentárnom stvárnení, sprevádzanom súčasnou orchestrálnou hudbou, ktorú zložil viacnásobne ocenený skladateľ Nitin Sawhney.

Jednotlivé časti:  1. Oceány – V hlbinách
2. Púšte – Život vo vyhni
3. Arktída. Život v treskúcom mraze
4. Džungle. Stromoví ľudia
5. Pohoria. Život v riedkom vzduchu
6. Trávnaté pastviny-korene moci
7. Rieky - priateľské i kruté
8. Veľkomestá - prežitie v mestskej džungli (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

chelsea17 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl jen díl o Arktidě, ale byl úžasný, Uvidíme, jak to bude vypadat dál. Tak po shlédnutí Džungle je plný počet určitě spravedlivý :) zase neskutečně výborný díl ... Celkově bych to hodnotil velmi dobře, každý díl mě dokázal vyrazit dech, což se u dokumentů asi moc nestává. S radostí čekám, až vyjde na dvd a určitě si ho pořídím. ()

Montezuma3 

všechny recenze uživatele

Tak si to shrňme. Nejdříve nám hoši z BBC naservírovali bezkonkurenční sérii Planet Earth. V 10 epizodách nám ukázali všechna prostředí naší planety ve kterých lze nalézt některou z forem života. Jako druhý chod byla podávána jen o špetičku horší série Life. Zde nám byly v dalších deseti epizodách představeny všechny živočišné druhy a jejich způsoby přežití v prostředí, které nám bylo známo již z prvního chodu. To vše samozřejmě okořeněno patřičnou dávkou Full HD záběrů. A nyní je řada na dezert. Human Planet neztrácí tempo s hlavními chody a pro změnu nám servíruje samotného člověka a jeho schopnosti které z něho dělají pána této planety. Člověk přebývá všude tam, co známe z Planet Earth. A v potravním řetězci poráží všechno to, co známe z Life. V osmi epizodách se nám postupně představí: 1. Oceány, 2. Pouště, 3. Arktida, 4. Džungle, 5. Hory, 6. Pláně, 7. Řeky, 8. Města. ()

Reklama

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Po 5hvězdičkových veleúspěšných sériích Planet Earth (2006), Life (2009) a Frozen Planet (2011) tu máme další jasně 5hězdičkový dokumentární seriál z dílny BBC. Opět zde máme možnost vidět situace a strategie přežití (tentokráte zaměřené na nás lidi), jaké doposud niko takovýmto způsobem nenatočil a které jsem dosud v žádném dokumentu neviděl. Verdikt: 5* a 90 %. PS. Trefné a výstižné shrnutí od uživatele Montezuma3 :-). ()

Fujara777 

všechny recenze uživatele

1) Oceány - V hlbinách, 2) Púšte - Život vo vyhni, 3) Arktída - Život v treskúcom mraze, 4) Džungle - Stromoví ľudia, 5) Pohoria - Život v riedkom vzduchu, 6) Trávnaté pastviny - Korene moci, 7) Rieky - Priateľské i kruté, 8) Veľkomestá - Prežitie v mestskej džungli Prvé tri časti úžasné, potom akoby menej zaujímavé témy (pre mňa), aj keď Stromoví ľudia sú ešte fajn. Celý seriál veľmi pekne uzatvárajú Veľkomestá. Každopádne, pôsobivé a poučné. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než Planet Earth a Life (a to je co říct). Problémy lidí a nejrůznější podmínky, ve kterých žijí mě zajímají daleko víc než zvířata a podobných dokumentů mnoho nevzniklo. Vše je skvěle zpracované a nádherně natočené. Záběry na osamělé poutníky v Himálajích nebo vesničky na vodě v Thajsku prostě berou dech... ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama