Reklama

Reklama

Modrá lucerna

(TV film)
  • Německo Das blaue Licht (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Rozprávka o žoldnierovi, ktorý nedostane od kráľa sľúbený žold. Na potulkách lesom stretne čarodejnicu ,ktorá mu nasľubuje jedlo, pitie a strechu nad hlavou ak jej podá zo studne modrý lampáš. Žoldniera však do tej studne zhodí. Keď ale otvorí modrý lampáš, ukáže sa mu človiečik žijúci v lampe a splní mu všetky priania... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Una111 

všechny recenze uživatele

Chudinko pohádko o vojáčkovi a křesadle! Kdopak ti, pohádko, setřel s křídel pel, potrhal křídla a nechal tě napospas svému osudu? Chudinko pohádko, žádné poezie v tobě není! Jak strašný osud pro každou pohádku! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ještě než měl Aladin kouzelnou lampu s džinem, měl Jakub modrou lucernu se sluhou, který mu též dokázal splnit každé přání. Na německé poměry jde o jednu z jejich lepších pohádek, která se neutápí v ukvičených a infantilních charakterech. Z herců měl nejvíce zaujal Christian Tramitz coby "džin", ale i zbytek osazenstva mi přišel vcelku sympatický. Chválím též uvěřitelně děsivou masku čarodějnice. ()

Reklama

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

inspirace v Křesadle od Andersena?ale docela fajn...nevím proč,ten duch z lampy mi něčím připomněl O. W. Granta z Interstae 60 (vizáží tedy ne):-) ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Džin z lampy, který nejen, že plní přání, ale svého pána i vychovává. Před jídlem umýt ruce, nebo raději se vykoupat ve vědru i celý. Princezna, která dokáže sladce spát nejenom na hrášku, ale i na trávě a ani k tomu nepotřebujie karimatku. No a pak se zamiluje a hned beze vší kritiky převezme názory svého partnera.:-) A žili šťastně až do smrti. Tak ať jim to vydrží. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama