Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Vánoce a malé aljašské městečko žije přípravami na ně. Geolog Mike Webster se konečně těší, že svátky jednou neprožije na vojenské základně, kde pracuje, ale se svou rodinou. Na Štědrý den Mike vezme svou ženu Emily, dceru Tiu a syna Shanea do hor, aby zde společně uřízli vánoční stromek. Mike už z pracovní porady ví, že v Rusku došlo k nějaké ekologické katastrofě. Nemá však ani zdání, že ve chvíli, kdy bude s rodinou vysoko v horách, budou i oni v důsledku katastrofy bojovat o život. První, co rodinu překvapí, je přítomnost auta dvou geologů na malém odstavném parkovišti poblíž geologické základny. Mike netuší, že oba muži před několika hodinami v horách zemřeli, když okolo nich začala praskat zem a z ní začal unikat jedovatý metan. Právě to samé se stane i Mikeovi a jeho rodině. Nejdříve jen tak tak uniknou lavině a pak se okolo nich trhá půda a ze sněhu stříkají gejzíry jedovatého studeného plynu. Rodina si naštěstí včas nebezpečí uvědomí a snaží se před katastrofou utéct. V jednu chvíli se ale trhlina v půdě vytvoří mezi rodiči a dětmi. Mike správně rozhodne, že on s Emily půjdou po jedné straně trhliny k hoře na obzoru a děti z druhé strany, na vrcholu kopce se pak sejdou. Zatím na vojenské základně už vědí, že se děje něco divného. Geologické přístroje ukazují řadu zemětřesení a výtrysků metanu na povrch. Plukovník Hughes, který základně velí, od své podřízené zjistí, že na horu zamířil Mike se svou rodinou. To je pro něj dobře, už nějakou dobu hledá své dva geology, kteří ráno na horu vyrazili. Mike mu ještě před lavinou stihnul zavolat o pomoc. Plukovník po něm chce, aby se zároveň na hoře poohlédnul po jeho ztracených lidech. Plukovník po telefonátu poslal na horu helikoptéru. I přes řadu obtíží se nakonec rodiče v terénu se svými dětmi shledají. Plukovník zatím dává příkaz k evakuaci celého městečka... (TV Prima)

(více)

Recenze (33)

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Dějí se to na Aljašce věci. Po zhlédnutí tohoto nelogického snímku mě napadlo, co by se asi tak mohlo stát u nás v Krkonoších. Děj se drží hlavní linky, které je totálně bez nápadů. V první polovině příběhu se pouze běhá po horách které praská a něco vyfukuje. Že prý metan. V druhé už je snaha o řešení situace, které je, jak jinak, tak jednoduché, že by na to přišel i žák druhé třídy. Asi začnu psát scénáře taky, protože vymyslet takovou blbost nemůže být nic těžkého. Ale pochybuji, že by to nějaká naše televize natočila. Nemám kontakty a slavné jméno. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Ladove zemetrasenie je jeden z tych lepsich beckovych katastrofickych filmov,takmer cely cas sa nieco deje,co je velke plus,nudou clovek neumrie,jedine,co mi velmi vadilo,bola Jodelle Ferland,nielen,ze bola nesympaticka,ale jej herecky vykon bol brutalne zalostny,mal som pocit,ako keby ju obtazovalo,ze musi hrat vo filme a najlepsia hlaska bola prave z jej ust,ked sa valila lavina,ona sa pozrela smerom na nu a opytala sa,ze co to je,vtedy som myslel,ze ma je*ne o zem,ani patrocne dieta by sa taku dementnu otazku neopytalo,ale nebudem filozofovat,tri hviezdy si to urcite zasluzi...:-) ()

Reklama

kratina 

všechny recenze uživatele

Holka, která žije uprostřed hor, uvidí, jak se na ně řítí obrovská lavina a zeptá se „Co to je?“ Ach jo. Nebo, taky dobrý, uprostřed vzrostlého lesa se v ZEMI otevře LEDOVCOVÁ trhlina... Inu, řekl bych, že ten plyn, co se tlačil ven zpod ledu hory na Aljašce, zřejmě nehezky tlačil i scenáristovi a dramaturgovi na mozek... Kategorie filmu B, podkategorie BBB: beznadějně blbé béčko. Jedna hvězda za přírodu a za tu lavinu – pro ty mám slabost. ()

brit84 odpad!

všechny recenze uživatele

Moje znechucení je o to větší, že původně jsem myslel, že je to horor se stejným českým názvem. A zatímco jsem čekal, odkud vyletí nějaká parta zombíků, začaly postavy umírat vlivem metanu, který tryská ze země. Nevím pro kterou cílovou skupinu jsou tyto filmy určené, protože podle mě z toho musí být každému na blití. Ať už útočí mravenci, spadne meteor nebo vybuchne sopka, vždycky je to na jedno brdo. Zbytečné postavy umřou "strašlivou" smrtí a na konci se najde jednoduché řešení problému. Jedna perlička z děje. Kolem kontrolního stanoviště vojáků chce projet vědec, který do oblasti nesmí. Fintou se dostane dovnitř a vojáci začnou po ujíždějícím autě střílet. Člověk by čekal, že se za nimi vydají... Ne, za chvíli je záběr jak stojí na stejným místě a čumí. Za chvíli díky bohu zdechnou (za trest:)). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V malom, horskom meste na Aljaške sa obyvatelia chystajú na Vianočné sviatky. Na Štedrý deň ráno začnú pociťovať prvé záchvevy zeme, malé zemetrasenia. Tie sú však len predzvesťou omnoho väčšej katastrofy, ktorá postihne túto oblasť. Dôjde k uvoľneniu obrovského množstva metanu, ktorý sa dlhé roky hromadil pod ľadovou príkrivkou zmrznutej zeme. "Ľadová smrť" je béčkový, nízkorozpočtový, katastrofický film. Mizerné triky a efekty, slabí herci, televízna réžia a scenár plný logických dier. * ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama