Reklama

Reklama

Mortal Instruments: Město z kostí

  • USA The Mortal Instruments: City of Bones (více)
Trailer 3

Clary je obyčejná patnáctiletá holka, která žije v New Yorském Brooklynu se svou mámou. Má poklidný život jako ostatní, až do okamžiku, kdy se večer v klubu stane vražda a ona je jediná, která ji v zaplněném klubu vidí. Tělo zavražděného se navíc hned vypaří. Clary začne vidět to, co ostatní ne a slyšet to, co ostatní ne. Hned na to po náhlém a nevysvětlitelném zápase s podivným stvořením zmizí i její máma. Při pátrání po ní začíná Clary odhalovat temná tajemství o skrytém světě stínů, který odedávna existuje hned vedle toho našeho. Potkává bojovníky – Lovce stínů - napůl lidi a napůl anděly, kteří po staletí plní roli strážců a ochraňují lidstvo před dalšími obyvateli jejich světa. Před vlkodlaky, upíry a dalšími démony a silami zla. Tváří v tvář všem legendárním tvorům hrůzy se Clary přidává k Lovcům stínů a objevuje v sobě odvahu, sílu a schopnosti, o nichž neměla dosud nejmenší tušení. Stojí před ní úkol najít dávný pohár, jenž by měl být klíčem k nalezení její mámy. Zjišťuje, že její máma také bývala Lovcem stínů a ona sama do skrytého světa démonů a andělů patří. Clary a její noví přátelé a spojenci navíc zjišťují, že čelí hrozbě, která může rovnováhu mezi dobrem a zlem převážit na stranu temna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (491)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

V kope zbytočných filmov pre mládež, medzi tými všetkými upírimi ságami a fantazijnými survival sériami, sa tento nenápadný filmík krásne hreje na spodku. Hlavná herečka, ktorá nielen, že nevie hrať, ale ani nevyzerá úžasne a doteraz hrala len v podpriemerných amatérskych počinoch, určite diváka nepriláka. To jej mama už bola stokrát väčšia kočka. Okrem fádneho deja a nudy sa však dočkáte aj krásnej novinky, keď už aj istý Lovec tieňov z oného sveta zistí, že je vlastne buzerant. Máme tu ďalšiu nenápadnú homolobby pre deti. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

K tomu snad řeknu jen jediné, že takovýto konec asi málokdo čekal. Spoiler. Teď nemyslím to, že "dobro zvítězí", ale že ti dva budou vlastní sourozenci, kteří mají stejné oba rodiče:D To byl slušný gól. Konec Spoleru. Jinak je to nenáročná fantasy, která vám zpříjemní lecjaký večer, ale víc od toho prostě neočekávejte. Jinak nemůžu si pomoct, ale každý herec ve vedlejší roli jako např. Jonathan R. Meyer, R. Sheehan či Kevin Zegers byl stokrát přitažlivější než Jamie C. Bower, který hrál toho hlavního hrdinu. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Výborný fantasy film, který od začátku na nic nečeká a hned nám nabízí mnoho akce. Po hodince pak přijde 15 minutový útlum, kdy to je celkem nuda, načež následně se film opět vrhá do akce, která trvá až do konce filmu. Hodně se mi líbilo, že ve filmu je skoro pořád nějaká akce, jsou tam bitvy mezi lovci stínů, démony, vlkodlaky. Líbila se mi i hlavní představitelka Lily Collins. A co se týče té katedrály (institutu), mám pocit, že se tvůrci inspirovali seriálem Svatyně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $31,165,421Tržby Celosvetovo $90,565,421Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,451,000 //počet predaných kusov 199,508Tržby za predaj DVD v USA $9,245,157 //počet predaných kusov 469,131║ Prvá polovičku filmu až nečakane v pohode, v tej druhej sa prepne výhybka na zbytočne prekombinovanú romancu a zbytočnými suchými príbehovými ťahmi postáv, nepomôžem si ale vlna Twilightu sa nesie aj v tomto prípade a až moc okato, milostný trojuholník??!, upíri, vlci, dokonca nechýbajú ani ježibaby, nacpané tu je fakt všeličo, dokonca aj závan rodinného schématu zo Star Wars tu vypláva na povrch(Dart Vader-Lukes-Leia), fakt sila čo dokážu scenáristi všetko skombinovať. Nehoráznou výhodou filmu je zlatučká Lily Collins, tá to z veľkej časti krásne ťahá a to je príbeh prevažne povrchný, doprial by som jej konečne už nejaký lepší scenár kde by sa mohla naplno ukázať, ďalej akcia v celku v pohode aj keď miestami dosť nezmyselná, plus vizuál je fajn, troška mimo mysy sú tam vsadené pesničky ale plusom je že všetko to je v celku podané vo svižnej réžií. Nuž v kinách to prepadlo aj keď to je ďaleko viac stráviteľnejšie než samotný hitový Twilight. /videl v kine: 45%/ __moja recenzia ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je Lily Collins přímo ukázkovou Clary, je toho zklamání z celku až smutně moc. Jamie Bower se v Jaceově kůži očividně zoufale nudí, zdivočelému Meyersovi tvůrci zapomněli říct, že už nehraje v Tudorovcích a z mojí veleoblíbené Isabelle se stala zpruzelá domina. A Jessica Postigo má sice ságu načtenou zasloužile, ale chce do scénáře vrazit prakticky každou vedlejší postavu se všemi jejími motivacemi, i přestože by adekvátní vysvětlení celé mytologie zabralo v téhle formě snad polovinu stopáže. Takoví Luke nebo Hodge pak plní jen roli zapomenutelných přihrávačů místo toho, aby jednou za čas pořádně zahýbali dějem. Tvůrci nakonec šanci vrátit se do Institutu nedostali, takže další škoda napáchána nebyla. Ságu ze světa nephilim mám v knižní podobě minimálně v případě původní trilogie v dost velké oblibě, takže v hodnocení už z principu nechci chodit extra hluboko, ale 50% je - vzhledem k vědomí, jak mohl výsledek dopadnout - docela smutná hranice. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (31)

  • Když Alarica (Harry Van Gorkum) zabije démon tak, že zezadu pronikne "rukou" skrz jeho trup, na hrudi je zřetelné poškození trička od "prstů" démona, když však spadne na zem, na zádech, respektive bundě, žádné poškození spatřit nelze. (dandislav1991)
  • Autorka knihy jednou zavtipkovala, že když mají ve filmu všechny nejznámnější irské herce, můžou film rovnou přejmenovat na City of Stone Cold Irish Foxes. (Fevas)

Související novinky

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama