Reklama

Reklama

Mortal Instruments: Město z kostí

  • USA The Mortal Instruments: City of Bones (více)
Trailer 2

Clary je obyčejná patnáctiletá holka, která žije v New Yorském Brooklynu se svou mámou. Má poklidný život jako ostatní, až do okamžiku, kdy se večer v klubu stane vražda a ona je jediná, která ji v zaplněném klubu vidí. Tělo zavražděného se navíc hned vypaří. Clary začne vidět to, co ostatní ne a slyšet to, co ostatní ne. Hned na to po náhlém a nevysvětlitelném zápase s podivným stvořením zmizí i její máma. Při pátrání po ní začíná Clary odhalovat temná tajemství o skrytém světě stínů, který odedávna existuje hned vedle toho našeho. Potkává bojovníky – Lovce stínů - napůl lidi a napůl anděly, kteří po staletí plní roli strážců a ochraňují lidstvo před dalšími obyvateli jejich světa. Před vlkodlaky, upíry a dalšími démony a silami zla. Tváří v tvář všem legendárním tvorům hrůzy se Clary přidává k Lovcům stínů a objevuje v sobě odvahu, sílu a schopnosti, o nichž neměla dosud nejmenší tušení. Stojí před ní úkol najít dávný pohár, jenž by měl být klíčem k nalezení její mámy. Zjišťuje, že její máma také bývala Lovcem stínů a ona sama do skrytého světa démonů a andělů patří. Clary a její noví přátelé a spojenci navíc zjišťují, že čelí hrozbě, která může rovnováhu mezi dobrem a zlem převážit na stranu temna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (491)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod proč jsem se na tento film podíval, byla přítomnost mé oblíbené herečky Leny Headey. Samotný obsah filmu i nepříliš lichotivé odezvy na internetu mě totiž dopředu varovaly, že tohle zřejmě nebude podívaná pro mou maličkost. Nejsem totiž zrovna moc velkým příznivcem dobrodružných fantasy, ve kterých se vyskytuje přehršel romantických pasáží a zamilovaných trojúhelníků. Tady navíc bylo citelně znát, že scénář napsala žena (Jessica Postigo), která se nespokojila jen s klasickým trojúhelníkem dva chlapci a nerozhodná dívka, ale ještě k nim pro jistotu přidala i čtvrtého do party (homosexuála). To zřejmě proto, aby byla její story co nejvíce IN a moderní. K mé smůle se tu však Lena moc dlouho neohřála (lépe řečeno dostala jen velmi málo prostoru) a já si tak musel vystačit jen s Lily Collins. Tato mladá herečka se sice snažila předvést co možná nejlepší výkon, jenže sama na to stačit nemohla a příliš velké podpory se od svých kolegů nedočkala. Tudíž jsem se snažil zaměřit svou pozornost na hororové prvky, které se zde vyskytli. Když pominu ty blbé oblečky lovců stínů a jejich fixkou nakreslené tetování, narazil jsem tu na několik docela vydařených akčních scén, při kterých byla cítit i zlepšená atmosféra. Kupříkladu souboje s démonickým psem či upíry nevypadali zas až tak tragicky. Pozitiva však bohužel na plné čáře porazili negativa. Hlavně ta přemrštěná délka a přemrštěná porce romantiky mi lezly na nervy asi nejvíce.40% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Podivný kříženec Pottera a té ságy od Majerky. Mokří už vědí. Až si zase někdy doma začnete z nedostatku jiné zábavy malovat kosočtverce, nezoufejte. Máte dvě možnosti. Buď se z vás vyklube zabiják démonů a vysvobodí vás odpudivý blondýn, nebo jste podvědomý fanoušek Sester a ožere vás Fanánek. Nevím, co je lepší. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem vlkodlak, ne zlatý retrívr." Činí mi jisté potíže rozpoznat zlého démona od hodného vlkodlaka a tak jsem s potěšením kvitoval, že tentokrát se do toho nepřipletl žádný zombík. Nicméně jsem byl spokojen úvodem, ve kterém Clary ještě tápe a dobrou půl hodinku jsem z toho cítil vzrušující napětí. Pak však přišla tradiční vybíjená s potvorami a poslala tento snímek portálem rovnou do ... lehce zapomenutelné šedi průměru. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Dobře, byla by to vážně mega bomba, kdyby tady nebylo spousta nedotažených detailů, které nepřidávají napětí a ruší celkovou atmosféru děje. Herci jsou vybráni opravdu skvěle, všichni jsou ohromě charismatičtí a většina z nic dokonce sexy, hlavně Robert Sheenan, který bohužel nedosáhl svého, jak už to tak u latentních lidí bývá. Ovšem musím uznat, že bych i přes těch pár nedotažených věcí dala plný počet hvězd, kdyby z toho pak režisér neudělal typickou romantickou přesladkou frašku. Opravdu špatný, incestní a zkažený konec. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je Lily Collins přímo ukázkovou Clary, je toho zklamání z celku až smutně moc. Jamie Bower se v Jaceově kůži očividně zoufale nudí, zdivočelému Meyersovi tvůrci zapomněli říct, že už nehraje v Tudorovcích a z mojí veleoblíbené Isabelle se stala zpruzelá domina. A Jessica Postigo má sice ságu načtenou zasloužile, ale chce do scénáře vrazit prakticky každou vedlejší postavu se všemi jejími motivacemi, i přestože by adekvátní vysvětlení celé mytologie zabralo v téhle formě snad polovinu stopáže. Takoví Luke nebo Hodge pak plní jen roli zapomenutelných přihrávačů místo toho, aby jednou za čas pořádně zahýbali dějem. Tvůrci nakonec šanci vrátit se do Institutu nedostali, takže další škoda napáchána nebyla. Ságu ze světa nephilim mám v knižní podobě minimálně v případě původní trilogie v dost velké oblibě, takže v hodnocení už z principu nechci chodit extra hluboko, ale 50% je - vzhledem k vědomí, jak mohl výsledek dopadnout - docela smutná hranice. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (31)

  • Když Alarica (Harry Van Gorkum) zabije démon tak, že zezadu pronikne "rukou" skrz jeho trup, na hrudi je zřetelné poškození trička od "prstů" démona, když však spadne na zem, na zádech, respektive bundě, žádné poškození spatřit nelze. (dandislav1991)
  • Na castingu o roli Aleca Lightwooda (Kevin Zegers) měli uchazeči zahrát scénu, kde Alec vyčítá Clary Fray (Lily Collins), že je kvůli ní Jace Wayland (Jamie Campbell Bower) v nebezpečí. Zatímco téměř všichni u toho křičeli, Kevin začal tiše, ale postupně intenzitu zvyšoval. (Fevas)
  • Když Jace (Jamie Campbell Bower) seznamuje Clary (Lily Collins) s portálem, vznáší se kolem její hlavy kousek hmoty z portálu. Ta v následujícím záběru zmizí, aniž by byla vrácena zpět do již zavřeného portálu. (rakovnik)

Související novinky

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama