Reklama

Reklama

Seznam smrti

  • Velká Británie Kill List (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seznam smrti režiséra Bena Wheatleyho je šokující mix žánrů, který aspiruje na titul nejlepší horor roku. Skvělá směs rodinného dramatu, akčního thrilleru a strašidelného psycho-hororu vypráví příběh bývalého vojáka, jenž se stal nájemným vrahem a sestoupil do nitra lidské temnoty. Osm měsíců po katastrofálně zpackaném zásahu v Kijevě je fyzicky i psychicky natrvalo poznamenaný Jay dotlačen kolegou Galem, aby přijal nový úkol. S tím jak proniká do znepokojivě bizarního prostředí, kde má zakázku provést, se Jayův vlastní svět začne rozpadat až ho strach a paranoia stáhne k děsivému bodu, z něhož není návratu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

POMO 

všechny recenze uživatele

Odmyslite si z Driveu veškerú poetiku a hypnotickú pohodu. Ostane vám grafické násilie a temnota. Tieto dve veci si vynásobte piatimi. To, v strohom vizuálnom prevedení, je do britského akcentu ponoreny Kill List. Narastajúce znepokojenie zo spárov okultného fanatizmu, roztvárajúcich sa pred našim duom drsňákov, vo filme funguje, ale za "veľkú pointu" jeho vyvrcholenie nepovažujem. Možno preto, že niečím VEĽMI podobným, ale ešte oveľa otrasnejším a zvrhlejším som si už čoby divák prešiel niekde inde. Nehovoriac o silnejšej zimomriavkovej extáze z úteku cez podzemný tunel. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Eyes Wide Shut pro drsňáky. Psychoanalytická drasťárna, která nejdřív mate tělem, a pak funguje zároveň jako kriminálka s hororovými prvky, i jako terapeutická metafora o krizi jednoho nezaměstnaného tatíka. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V jednotlivostech mě Kill List celkem potěšil, ale celkovej dojem mám takovej rozpačitej... Úplně super je třeba úvodní večeře (skvěle natočené dusno), druhá vražda (po Drive letos druhý film, v němž je kladivo zatraceně cool), honička v tunelech (jediná opravdu strašidelná scéna), anebo hudba, respektive různé nepříjemné ruchy, zvuky. Jednotlivý střípky prostě pěkné, ale celou vázu se mi z nich složit nepodařilo. A úplnej konec mě hodně zklamal, protože dokonce zkombinoval dva způsoby, jak zazdít filmový závěr - nepřekvapit a zároveň nevysvětlit některé dílčí otázky, na něž bych odpověď rád znal. V průběhu filmu jsem měl tedy častokrát radost, jakým způsobem je natočen, jakou má perfektní atmosféru ... ale nakonec z něj nejsem vůbec moudrej. 3*+ ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, ktoré budete veľmi ťažko interpretovať, ale pohltia vás dokonalou filmárčinou a skvostnými hereckými výkonmi. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výborný. Civalova paralela s Eyes Wide Shut moc nekulhá (vnitřně nekompletní postava přitahovaná k obskurnímu společenství), ještě bych k tomu přidal Wickermana (pagan kult) a pochvalu za bezmála "veristický" přístup k vedení herců a práci s mizanscénou a střihem. Je to sick, je to vykolejené, je to syrové, je to pohlcující... špinavý halušky, někde mezi absentujícím sexem, všudypřítomnou smrtí a prchavou láskou. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Brutální mindfuck, který dějově fakt nedává smysl. Konání té sekty je totálně mimo. Proč vůbec ty dva ústřední zabijáky najímali? Takže je to v podstatě hrozná blbost. JENŽE skvěle natočená. Atmosféra hustá, jak málokde. Postavy i dialogy velice fajn a zahrané taky super. Prostě vás to baví a cítíte to příjemné mrazení z neznáma. Navíc blondýna, manželka hlavního hrdiny byla velmi sexy. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tak až takovouhle psychickou nálož jsem nečekal. Hned prvním záběrem Wheatley ustanoví znepokojivý tón, ve kterém ponese celý film (zbožňuju intenzivní filmové nástupy). Opravdu jeden z nejmrazivějších "hitmanských" filmů vůbec s podnětnými tematickými a žánrovými přesahy. Ano, mixování je in, protože čistý žánrovky točí každej trouba. Tohle není film, u kterého se budete bavit, ať už jsou vaše úchylky jakékoli. Tohle je nefalšovaný a zdrcující (pro někoho otupující) pád do šílenství. P.S. Ben Wheatley se nechal slyšet, že jeho další film Sightseers nebude tak temný. Děkujeme. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Originální pokoukání. Má to atmosféru, je to vtipný, korektností si režisér vytírá svůj tlustej zadek a v jednu chvíli divák se slzou v oku zavzpomíná i na Srpski film. Milan Šebek nalezl svůj osud a divně se kýval. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

MINULOST JE PRYČ A BUDOUCNOST TU JEŠTĚ NENÍ....... /// Divnej film, kterej má zajímavý pasáže, občas hutnou atmosféru, celkem odsejpá a přesto, že jsem z toho ,,kokot“, nedovolím si napsat, že by to bylo nezajímavý. Spíš šílený, (trochu) krvavý a taky překvapivý. Seznam chlapů co nedělali správný věci není nikterak dlouhej, ale všechno je tak ďábelsky rozprcaný a podivný....možná mi něco uniklo, ale že bych se zpětně vydal hledat všechny indicie – to fakt nehrozí. Každopádně se připravte na neobyčejnej .... (co??? Zážitek? Film?) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Baví mě klepat kladívkem do kolínka, ručičky, hlavičky.... 2.) Normální filmy nejsou pro mě. 3.) Thx za titule ,,Phil cze“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Sadlo, nesadlo? :) Tak pol na pol, nebola to moja šálka kávy. Podobný prípad ako A Horrible Way to Die, možno ešte o triedu lepší. Nie že by tieto filmy nejako extra súviseli, ale jednú vec majú spoločnú. Celú dobu sa nič nedeje, je to ukecané, a ide skôr o vykresľovanie jednotlivých charakterov, pričom všetky tie vzťahy sa tam riešia viac, ako by bolo nutné. OK, sem tam nejaká pekná vraždička, brutalitka, rozmlátenie lebky kladivom, o stenu, pekné. Ale je toho málo, a vlastne to ani nepripomína horor, aký si od toho predstavujem. Takže pre mňa osobne nuda. No a potom príde parádny, odzbrojujúci záver. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Odporný film, ktorý neznášam, ale objektívne mu neviem dať 2* a menej, lebo obsahuje „niečo“, čo ma napokon, hoci som to už postupne vzdával, dostalo. Zoznam smrti som si pozrel len preto, že údajne malo ísť o folk horor, čo je môj obľúbený hororový podžáner. Ale nie je to tak úplne pravda. Jednak disponuje dvojicou mimoriadne nesympatických a odpudivých postáv (Michael Smiley z Luthera sa trochu dá, ale Neil Marskell je fakt na ranu mokrou mačkou do nosa) a jednak folk hororom začne byť až 15 minút pred titulkami (!). Snažil som sa zamyslieť nad vzniknutou situáciou a zistiť, akú hru so mnou tvorcovia hrajú, bohužiaľ nakoniec som dospel k záveru, že sú to dva filmy v jednom a folk hororom sa to naozaj stane až pár minút pred koncom (jasné, predtým je tam zopár náznakov, ale je ich veľmi málo a musíte si k nim naštudovať asi tri tony informačného materiálu na nete). ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Umírněná a zábavnější verze Srpskeho filmu, ze ktere budou fanousci maximalnich uchylaren zklamani. Jinak jde o pohled na zivot jedne ne zcela funkcni rodiny s tatikem, ktery uz delsi dobu nezavadil o praci a tu a tam mu preskoci. Asi do dvou tretin mi film pripadal vylozene slabej, ale od nocni casti se sektou se vysvihl lehounce nad prumer. BTW Intosi si v deji urcite najdou nejake podobenstvi o hovne. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé to není horor, a řekl bych že ani thriller, ale spíš drama ... Ale docela pošahaný drama a to tentokrát ve fakt špatným smyslu. 35 min(!!!) sleduju, jak se hádaj dva manželé a dělaj scény ... Fajn, ale proč to sleduju, když to do filmu ani tak moc nepatří. Pak zas 40min asi tak kecaj dva kámoši, občas někoho zabijou. O nějakým napětí, atmosféře či násilí nemůže být ani řeč, protože se v tom filmu NIC NEDĚJE!!!! No a nakonec to vyzní chvílu jako horor, nějaký pobíhání v kanálech a opravdu mega-trapnej konec,navíc i předvídatelnej mne aspoň rozesmál ... Něco tak špatnýho jsem už dlouho neviděl. Tohle je prostě extrémně nudná multižánrová konverzační blbina, která ale vůbec nemá na to, čím chce být ... NEVER MORE!!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nooo... každopádně jsem dostal něco jinýho, než jsem původně čekal. Manželský spory a hádky bych úplně vyhodil, na filmy podobnýho rázu koukám z jiných důvodů. Režisérovi Wheatleymu se však nemůže popřít smysl pro dramatičnost, jelikož i v těch nejklišoidních scénách (psychická příprava před akcí) dokáže díky hudbě navodit nebývale ostrou atmosféru. Spíš než za čistokrevný horor se dá považovat Kill List za nevypočitatelný thriller, který od zadání onoho "seznamu" nabírá na neutuchajícím tempu. Přesto se nemůžu ubránit lehce rozpačitému dojmu, chutí má totiž tenhle film víc než dost. To však nic nemění na tom, že tenhle kousek stojí za vidění. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Asi nejzajímavější Wheatleyho film, ale to ještě neznamená, že jde o nějakou výhru. Bez ohledu na zbožštění částí místních cinefilů. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přesně tenhle typ filmů mám rád, takže bych čekal, že se mi Kill List bude velmi líbit. Ale nelíbí a já vlastně vůbec nevím proč, protože je tu všechno to, co na tomhle typu filmů oceňuju - nepoddajnost, nezařaditelnost a filmařská zručnost neobětovaná mainstreamovým nebo artovým ambicím. Můžu vlastně ten film jenom pochválit, jak je v něm všechno super, krom toho, že mě to vlastně vůbec nezajímalo. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Snímek, který mate tělem a mnohokrát v průběhu filmu stočí někam úplně jinam, než kam by obyčejný divák čekal. Fascinuje především totálně civilními výkony hlavních představitelů, nečekaným vývojem a scénou v tunelech, která je beze srandy k zesrání! 46. MFFKV ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Představte si neuklizenou místnost bez nábytku, jenž má v každém koutu nános špíny a prachu představující žánr. V prvním je sociální drama, v druhém černá komedie, v třetím psychothriller a poslední je zanesen okultním hororem. Máte? Tak vy, jako divák, jste mokrý hadr, režisér Wheatley násada se smetákem a už to sviští… Nečekané britské překvapení. Atmosféra hustá jak stolice po trsu banánů a tabulce čokolády, okolo plíživý neklid a hmatatelná nejistota. Kde čekáte pokračování záběru, přijde střih, když by měl střih přijít, kamera se zúčastněně dívá a já si pár měsíců nedám květákový mozeček, ani nezatluču hřebík. Interpretace dráždí ("rekonstrukce" Antikrista na způsob Harryho Angela, či pouhý sen), stejně tak subtext (současná Británie v bolestech korupce a deziluze střední vrstvy, či režisérovo vypořádání s dětskou noční můrou, kdy ho po lese naháněli krvelační kultisti), ale jejich rozklíčování není, i díky na dřeň reálné formě vyprávění, nezbytnou podmínkou. Mimochodem, taky máte pocit, že je v té místnosti ještě větší nepořádek než předtím..? ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Začátek jako klasický britský thriller, později se to však trochu zvrtne. Hutná, drsná a syrová podívaná, která mi bude v hlavě ležet ještě dlouho, minimálně, dokud jí nepodlehnu znovu. ()

Související novinky

Wheatley útočí na věžák

Wheatley útočí na věžák

12.01.2014

Britský režisér Ben Wheatley se v současnosti řadí mezi malou skupinu kritikou ceněných filmařských autorů renegátů – tvůrců, kteří netočí konvenční filmy, vybírají si vlastní témata, často velmi… (více)

Reklama

Reklama