Reklama

Reklama

Na Štědrý den večer do kostela vstoupí ten nejnepravděpodobnější návštěvník, nájemný vrah (Kiefer Sutherland), a míří ke zpovědi. První věc, kterou knězi (John Hurt) poví, je, že včera zabil muže. Druhá je, že se zabíjením živí. Třetí, že pokud jej nevyslechne, zabije znovu. A tak služebník Boží naslouchá. (Suzie05)

Recenze (98)

Fr 

všechny recenze uživatele

TICHÁ NOC, SVATÁ NOC! CO ANDĚL VYPRÁVĚL, PŘIŠED S JASNOSTI V PASTÝŘŮ STAN, ZNÍ JIŽ Z VÝSOSTI, Z VŠECH ZEMĚ STRAN: "VÁM JE DNES SPASITEL DÁN, PŘIŠEL KRISTUS PÁN."....... /// Může to vypadat všelijak, když věřící s ateistou debatují o Bohu. Tady jde spíš o temnotu v duši, která je v každým z nás a za ní se ukrývá pravý účel návštěvy zabijáka u druhořadýho kněze na třetiřadý farnosti. Zabiják se svejma historkama a kněz, kterej provádí vzorovou zpověď o jaký se učí v semináři. Filmovej příklad toho, jak nepromrdat ani vteřinu zbytečným tlacháním o kravinách. Jednoduchý, výstižný a skoro dokonalý. ....a odpusť nám naše viny, jako i my odpouštíme našim viníkům. A neuveď nás v pokušení, ale zbav nás od zlého. Amen. ,,ANO JÁ VÍM, OTČE.“ /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dlouho jsem se nezamyslel nad smyslem víry. 2.) Chci si spravit chuť po nějakým ,,rozevlátým“ (slušně řečeno) snímku. 3.) Thx za titule ,,mudvayner“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zvědavý Kiefer už během prvních tří kapitol upoutal. Hurtův kněz je zatím jenom pěkně vyklepaný, ale snaží se. Děj možná směřuje k zajímavým dialogům. Uvidíme. Zajímavé, že tu něco takového ještě nebylo. Přitom je námět tak jednoduchý... Proč? Beze jmen a bez odpovědí pokračují další dvě kapitoly. Kněz však zdá se není úplný svatoušek a možná ani zabiják není tím ZLEM, které je tématem zpovědi. Pozornost si udržuje série stále. Napětí se dá krájet. Chci víc... Šestá kapitola je naštěstí dost kvalitní na to, aby omluvila svou ojedinělost. Napětí při scéně s revolverem se dalo krájet. Škoda slabšího cliffhangeru... Sedmý díl s netradičním zabitím je pěkně výživný a sympatie se hrnou směrem k zabijákovi. Vždyť je to takový Dexter střihlý Jackem. Jak bychom s někým takovým mohli mít problém? Osmý díl je dokonalost sama, když se zpovídá kněz člověku běhá mráz po zádech a zvlášť když je to v bezchybném podání Johna Hurta. Cliff stál tentokrát za všechny prachy... Poslední dvojdíl nezklamal, /vzpomínka/ patří rozhodně k těm nejsilnějším momentům seriálu. Konec má pak tu správnou razanci. Výborný projekt a výborný příběh, kterému tohle rozkouskování nádherně sedlo. Proč? ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ale notak, otče, Bůh má přece mnohem větší seznam obětí než já !!" Myslím, že bych tohle nesmírně zajímavé, byť zbytečně polopatistické, doslovné a narativnímu uspořádání navzdory paradoxně přímé, internetové dílko opravdu rád viděl s Donaldem Sutherlandem namísto Johna Hurta, jakkoli ten je zde skutečně výtečný.. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Mám ráda snímky, které jsou mi tak blízké, že mám pocit, jako bych je sama napsala. Sice se stává v danou chvíli problémem, že vím, jak skončí (což jsem zde tušila už od šestého dílu), ale i tak. Bomba! Hypnotický hlas Kiefeeho Sutherlanda, kterého bych byla ochotná poslouchat, i kdyby vyprávěl dokument o rozmnožování pampelišek, je tou nejlepší volbou pro filosofickou rozpravu. Pevnost a neměnnost hlasu, která krásně naráží na rozklepaný, starý hlas Johna Hurta. Sutherlandova postava podává správné otázky, na které přichází okleštěné, nic neříkající odpovědi duchovního otce. Oba mají svoji víru, každý ji ale vnímá jinak. A přesto mají oba něco společného........"We call ouselves humans, but the truth is we're animals that speak. The only reason we're good is because we fear the consequences of being bad." .......tu druhou větu si nechám vytetovat. A to vážně... ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Žádná velká pecka se nekoná. Nebo...? V čem spočívá síla Zpovědi? V námětu? Sotva. V příběhu bezejmenného zabijáka? Sotva. To už tu bylo několikrát. Síla tohohle webseriálu spočívá v tom, že se tu zkrátka sešli dva vynikající herci, které podpořil správně nadupaný scénář s dobrými dialogy. A ke všemu hraje skvělá muzika, takže ve výsledku je každá kapitola ukrutně krátká a člověk chce víc. A víc. A vůbec mu na konci nevadí, že pointu tušil od cca šesté epizody, protože zkrátka dialogy jsou výtečně napsány, charaktery výtečně zahrány... a jednu věc bych na závěr vypíchnul: Napsat pěti až desetiminutovou epizodu, která v sobě obsáhne celou myšlenku, je mnohem těžší než napsat hodinovou epizodu, kde na závěr akorát potřebujete přemostění do další epizody. Krátký rozsah seriálu mu dává sílu i potenciální fail, když to scénář nedokáže dobře podat. Takže k oběma výborným hercům si přidejte ještě výtečného režiséra/scénáristu, který všech těch deset krátkých dílů vcucnul tak, že chcete zkrátka víc. A Kiefer s devítkou s tlumičem nemá zkrátka konkurenci. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama