Reklama

Reklama

Doteky osudu

(seriál)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, (2012–2013), 19 h 4 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Kiefer Sutherland, Gugu Mbatha-Raw, Danny Glover, Titus Welliver, David Mazouz, Elijah Nelson, Mark Ivanir, Amy Sloan, Jude Ciccolella, Dahlia Salem (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál sleduje příběh otce, který při 11. září ztratí ženu a musí se sám starat o svého autistického syna, který nejen že za celý svůj život nepromluvil, ale také nesnese od nikoho jakýkoliv dotek. Jednoho dne jeho otec zjistí, že čísla, která syn neustále píše, v sobě mají skrytý význam a dokonce mohou předpovědět budoucnost. (Pongin)

(více)

Videa (46)

Trailer

Recenze (182)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Občas se mi stane, když se dodívám na nějaký film nebo seriál, že zůstanu v úžasu a řeknu jsi jen hmmmmmm. Přesně tady ta situace opět nastala. Tim Kring mě naprosto odrovnal, nedivím se, že Kiefer po přečtení scénáře okamžitě přijal roli. Bylo fajn po nějaké době opět sledovat "Jacka Bauera". // edit: Seriál pokračoval především epizodnostně a hlavnímu příběhu se příliš nevěnoval. Z toho vyplynuly občas nudné díly a trocha stereotypu. Přesto se i těším na další sezónu. Nejlepší dílý 1x01, 1x02 a 1x07. ///// 2. série začala poměrně vlažně ale druhá polovina se nese v daleko lepším duchu. Už to není jen čistě a náhodném setkání. Větší zapojení Amélie určitě plus. Sráží mi to iracionální chování Marie Bello. Ta ženská tam byla na obtíž. Druhá věc Kiefer. Čím více jeho způsoby připomínají Jacka Bauera a nástup Annie Wersching to potvrdil, ikdyž také v jiném směru potěšil :-) Z 24 se více ukázal i například Greg Ellis. Nejlepší dílý 2x07 a 2x08. Závěrečná epizoda ukončila děj ohledně Aster Corps ale zároveň naznačila kam by se asi ubírala případná další série. (hodnocení za 1. - 2. sérii - konec) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to nezaujalo, ačkoliv mám rád jak Kiefera Sutherlanda, tak zápletky s předpovídáním budoucnosti. Na mě je Touch až moc plytký a sentimentální. Seriál se snaží z diváka tlačit emoce za každou cenu a pro mě je to jako jíst marcipán, který je tak sladký, že se vám z toho až dělá špatně. Oceňuji, že je to něco jiného, rozhodně to není další seriál ve stylu J. J. Abramse (tedy já proti jeho stylu nic nemám, ale přeci jen podle něj dneska jedou kvanta seriálů, které mnohdy ani nejsou z jeho produkce, a tak tedy oceňuji určitou originalitu tohoto seriálu). Zároveň mi ovšem přijde, že si seriál hraje až moc na umění, že dělá ze sebe něco víc, než ve skutečnosti je. Provázanost postav je zajímavá, ale někdy poměrně absurdní. Zatím jsem si dal pauzu, uvidíme, zda se k Touchi ještě někdy vrátím. Momentálně mě nijak zvlášť neláká. Letošní Alcatraz byl sice stupidní a repetitivní, ale dokázal mě bavit. Chtělo by to, aby synáčka unesli teroristi a Kiefer měl jen 24 hodin na jeho záchranu... ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pilot: Já bych to snad zatím ani nehodnotil, ale když vidim tu vlnu nekritickýho nadšení, co zde pilotní epizoda vyvolala, neubránim se údivu a potřebě se taky vyjádřit :-D. Touch má už v prvním díle přesně ty negativní symptomy, které vykazovaly pozdější díly Heroes od stejného autora (Tim Kring). Tím mám na mysli hned ten výchozí námět, že "lidé z různých koutů planety jsou nějak osudově spojeni", tentokrát pomocí čísel. Dámy a pánové, to je z prstu vycucané instantní mystérium typu Je mi 33 let, mám 3 děti, bydlím ve 3. patře v bytě číslo 3 a dnes je 3. března, WTF, za tím něco musí být, to není náhoda. Tohle prostě nikdy nebude dávat smysl, nikdy nebudou divákovi objasněna pravidla, kterými se daný svět řídí, bude se jen a jen natahovat, dokud bude sledovanost. Druhým klackem, který se seriálu hned v začátku připletl pod nohy, je chování postav. V podstatě mě nenapadá žádná (z těch příčetných), která by se v Pilotu nezachovala nějak nepřesvědčivě. Vrcholem je samozřejmě telefonní rozhovor mezi nedobrovolným bombovým útočníkem a pracovnicí telefonní společnosti, kterej je tak směšnej, že už to ani k smíchu není... Poslední, ryze osobní výtka pak směřuje k nablýskanému, ale přitom sterilnímu vizuálu. Ještě si hodně rozmyslim, jestli se na dalších pár dílů vůbec kouknu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Povedený seriál. Napád se mi líbil už od začátku, ale na zpracování a zápletku jsem si musel chvíli zvykat a než jsem se do toho ponořil, byla už dobrá polovina první série za mnou. Jsem ovšem rád, že jsem dal seriálu šanci, protože teď, čtyři díly před koncem, ničeho nelituji. Zápletka se od původně zdánlivě samostatně (ano, těch přídavných jmen je moc) stojících epizod změnila v příjemnou dramatickou zápletku, která rozhodně nenudí. Navíc to má fantastickou znělku a Kiefera Sutherlanda v hlavní roli. Začíná mě opravdu mrzet, že seriál má jen dvě série a skončil předčasně, doufám alespoň, že bude nějak přijatelně uzavřený. Druhá série je rozhodně lepší než první, příběh je tam rozpohybován na plné obrátky a první díly v porovnání s druhou polovinou seriálu působí poněkud plytce. Takže celkově: svěží seriál, originální nápad, výborné herecké výkony, skvěle napsané postavy, parádní zápletka, vynikající hudba. 85% a nechápu, proč každej dobrej seriál hnedka zrušej, protože až to dokoukám, asi budu chtít víc... ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Naprosto originální seriál. Mám ráda filmy a seriály, kde se v jednom dílu propletou ze začátku zdánlivě nesouvisející příběhy několika lidí. V tomto případě je vždy vše dovedeno k dokonalému závěru.......................... ,,Ten poměr je pořád stejný. 1 : 1,618. Pořád dokola. Vzorce máte přímo pod nosem. Ale nikdo je nevidí. Musíte vědět, jak se dívat. To, co většina lidí vnímá jako chaos, se ve skutečnosti řídí jemnými pravidly. Galaxie, planety, lastury. Vzorce nikdy nelžou. Ale jenom pár z nás chápe, jak to do sebe zapadá. Na téhle planetě žije 7 080 360 000 lidí. Tenhle příběh bude o několika z nich. Jedna stará Čínská báje vypráví o červené niti osudu. Říká se v ní, že bohové nám každému kolem kotníku uvázali červenou nit a tou nás propojili s lidmi, jejichž životů se máme dotknout. Ta nit se může natáhnout nebo zašmodrchat, ale nikdy se nepřetrhne. Všechno je předurčeno zákonem matematické pravděpodobnosti. A moje práce je ta čísla sledovat. Abych propojil ty, co se navzájem potřebují najít. Ty, jejichž životy se mají dotknout." ()

Galerie (300)

Zajímavosti (6)

  • Přes 12 milionů diváků sledovalo pilotní epizodu na televizní stanici Fox. (Trajektt)
  • Pacient fiktivní společnosti Aster Corps McCormick (Bernard White), trpící nespavostí, má stejné příjmení jako jeden z režisérů a producentů podílejících se na tvorbě tohoto seriálu - Nelson McCormick. (Sevcik)
  • První série byla natáčena v kalifornském městě Culver City v místním studiu Culver Studios. Druhá série byla natáčena v kalifornském městě Los Angeles ve studiu TV Fox. (Trajektt)

Související novinky

Stihne Jack Bauer celý den za 12 hodin?

Stihne Jack Bauer celý den za 12 hodin?

15.05.2013

Zní to jako velký návrat. Akčně-špionážní seriál 24 hodin, pracující s konceptem „reálného času", vydržel na obrazovkách úctyhodných osm sezón a jeho poslední část měla premiéru přesně před třemi… (více)

Filmový Jack Bauer ještě drsnější?

Filmový Jack Bauer ještě drsnější?

30.01.2012

Kiefer Sutherland se minulý týden úspěšně vrátil na televizní obrazovky v pilotu Touch, mysteriózního dramatu, ve kterém hraje otce chlapce se schopnosti předpovídat budoucnost. Přesto se podle… (více)

Reklama

Reklama