13. komnata Heleny Sukové (TV film)

Dokumentární / Krátkometrážní

Česko, 2011, 26 min

• triatlet

Informační kvality a ztvárnění této Komnaty dosahují tak 30% tenisového umu Heleny Sukové. Překvapivě o tenisu a o vztazích. "A když jezdíte na motorce, kterou vám daroval váš bývalý přítel, vzpomenete si na něho?" To je bulvár říznutý stupiditou. Zbytečná snaha po senzachtivosti. Scénáristka Zuzana Burešová upřednostnila bulvárnější podání, přitom pocity osamění mohly být zachyceny mnohem silněji.(1.4.2011)

Nelze z tohoto pořadu udělat nějakou psychanalýzu výslýchaného jedince. A je jasné, že se do toho krátkého času nedá nacpat mnoho. Kariéru Heleny Sukové jsem sledoval vždy s napětím a držel jsem jí palce. Rád jsem se proto podíval na její "třinácku". Bylo hodně moc znát, že svou skutečnou třináctou komnatu jen pootevřela. Ale tomu se moc nedivým. Přeju jí v v životě ještě více úspěchů než měla na kurtu.(2.4.2011)

• luczi

Mám neodbytný pocit, že skutečná 13. komnata Heleny Sukové je stále closet. A tím pro mě tento díl postrádá smysl, stokrát omletý, předžvýkaný a hlavně přijatelný mediální obraz Heleny Sukové není ničím víc, než jen dalším pidimedailonkem známé osobnosti.(1.4.2011)