Reklama

Reklama

Epizody(12)

Po roce od chvíle, kdy zemřela Jean a změnila se ve Fénixe, se dává stará parta X-Menů pod vedením Profesora X znovu dohromady, aby pomáhala mutantům v nouzi a nastolila spravedlnost... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl jen tři díly a dám tomu ještě pár dílů šanci(ty seriály holt někdy mají pomalejší rozjezd)..Ale zatím mi jen vrtá hlavou jak může Marvel s tou svou obří X-Menovsko-fanouškovskou základnou dopustit aby z jeho stáje vylezla taková srágora..........Kresba je hezká..ale to je tak jediné pozitivum ...Animace je taková strohá, dialogy naprosto retardované(a ta japonština se do x-menovského světa prostě absolutně nehodí), příběh vypadá jako stokrát provařený odvar..................... Jsem přesvědčený, že za to nemůže japonský team ale lidi od Marvela, kteří svůj dohled nad projektem prostě nezvládli.................A to jsem se tak těšil :( ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Styl anime znamená pro kreslený seriál s X-Meny nový přínos. Je akční, agresivní, nesmlouvavý. Výsledek proto působí dospělejším dojmem, i když děj zůstává x-tou variací na starý známý základní příběh. O tom jestli jsou tihle X-Meni lepší než tým ze seriálu Wolverine & The X-Men by se taky dalo hádat. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ellisův námět je až nečekaně temný a drsný závěr to sice na poslední chvíli stočí do šťastného konce, ale na pohádku je vedení příběhu nečekaně dospělé. Bohužel repliky jsou přehnaně vysvětlující, asi aby se děcka chytaly. Emoce japonsky přepálené, všichni křičí a ječí. Animace je povedená. Wolverina se konečně podařilo správně vystihnout. Emma Frost a její výstřih jsou pak kapitolou samou o sobě. Jako velké plus jsou zajímavé mutace (chlap co se chová jako stavební pěna a týpek který ovládá nervovou soustavu jsou hodně cool) a absence Magneta. Potěšil Xavierův původní dabér. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Fuminori Kizaki může dík dynamicky akčnímu a atmosférickému Basilisku znamenat příslib kvality, leč tento příslib se v případě X-menů obrátil vniveč. Spojení západního komixu a anime nebylo uchopeno šťastně, anime přineslo do seriálu přepjaté emoce, jejich hysterické projevy, jekot, pohnutý hlas a potoky slz. Západ přispěl jen nejzřetelnější charakteristikou postav a okleštěným světem. Zas a znovu je omílán konflikt lidí a mutantů, žel ve značně degenerované formě, která s sebou nenese další významy, je tu strach z dalších mutací, které zbaví člověka rozumu, objevuje se ničím než megalomanstvím hlavního záporáka motivovaná touha vládnout světu. V době, kdy i americké komixové filmy, po nichž to jejich nejběžnější divák ani nežádá, přicházejí s něčím navíc, působí takový přístup flákačsky. Snad byl tvůrčí tým málo finančně namotivován, nízký rozpočet se zřetelně odráží v kvalitě animace. Ta se sice "švenky" a "zoomy" snaží svoji statičnost zakrýt, výsledkem je však jen to, že diváku se zdá akce podivně nezáživná i přes všechen ten (zdánlivý) pohyb. Střih mezi "rozšmrdlanými" (polo)statickými obrázky se užívá jako další nedokonalý suplent pohybu. Chudičké OST nabízí asi dvě skladby, které se snaží podmalovávat a dále dynamizovat akční scény. Kdo je vybral, mizerně vybral. Snad by se hodily ke scéně, v níž akční hrdinové stojí na vysokém útesu nad otevřenou krajinou, sledují vysokou věž a rozhodují se, že konečně vyrazí do finální bitvy, vrhají odhodlané pohledy a vítr si pohrává s jejich vlasy a plášti. Hrají ale do mydlení se. Seriál však nabízí i záhadu. Proč si u všech všudy zvolil za inspirační zdroj jihoamerické telenovely? Nebo jsou ta odhalení: "Je to můj syn... a taky tvůj," "Tak on je můj spolužák?" "Byl to můj milenec," "To já ho zabil. Ha! Ha! Ha!" ta vyznání lásky a oddanosti v západech slunce, ty další propriety odjinud? Možná už jsou bohužel anime vlastní. Slabé **. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Není to žádné terno, ale proti Iron Manovi a sólovému Wolverinovi je to přeci jen o kus lepší. Tým není poskládán špatně a díky většímu množství postav, mi to tentokrát nepřišlo tak natahované. Sice mi přijde podivné změnit to jak vypadá Wolverine, když už se tak ukázal ve vlastním seriálu, který by se měl odehrávat ve stejné realitě. Na druhou stranu je teď o dost věrnější předloze. Plus dávám za ztvárnění Cyclopse, který mi teprve potřetí v životě nevadil (po Whedonových Astonishing X-Men a seriálu Wolverine a X-Meni). 68 % ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama