SuperClásico
Komedie
Dánsko, 2011, 99 min
Ole Christian MadsenHrají:
Paprika Steen, Anders W. BerthelsenObsah
Dánský režisér Ole Christian Madsen se ve svém šestém snímku pustil do žánru komedie. Christian je dánský obchodník s vínem, ale především smolař, kterého manželka vyměnila za argentinskou fotbalovou hvězdu Juana Diaze. Christian přijede se svým synem pod záminkou rozvodu do Buenos Aires, ale ve skutečnosti se chystá získat zpět srdce své ženy. Komediální situace jsou funkčně založeny na kontrastech jednotlivých národů aneb jak chladnokrevný Dán objevuje latino styl života v prosluněné Jižní Americe. Podaří se Christianovi pokořit argentinského hřebce? (FebioFest)
StarsFan
Pět hvězd si většinou vyhrazuji pro filmy, které můžu zhlédnout klidně desetkrát znovu. SuperClásico vzhledem k jeho zemi původu už nejspíš nikdy neuvidím, nic to ale nemění na faktu, že mě jeho komediálně absurdní příběh o muži, který přiletěl z Dánska do Argentiny, aby se dal se svou ženou znovu dohromady, uchvátil. [Glasgow Film Festival 2012](29.2.2012)
bouncer
Dánská komedie podle mého gusta. Když se dánové potí v Buenos Aires, řeší svým osobitým humorem rodinné problémy a hlavní herečka se jmenuje Paprika, tak z toho musí být dobrý film. A taky že je.(24.3.2012)
DannyBoy80
FEBIOFEST Ostrava 12.4.2012: Tak trochu nedánská komedie. Žádná ztřeštěnost, ale je asi vidět, že se to odehrává v Argentině. příjemné herecké obsazení a výkony. zejména potěšila Paprika Steen. Příjemný oddychový film o rozvodu, víně a vztazích.(13.4.2012)
Heraldika
Nejpříjemnější překvapení Febiofestu 2012. Skvělá scéna s tančícími šváby, střet dvou kultur, přirozené herecké výkony, žádná křeč. Vřele doporučuji!(25.3.2012)
Indyi
Film jsem viděl včera na Febiofestu a byl jsem spíše zklamán. Není to špatný film, ale rozhodně bych se na něj znovu nedíval. Na můj vkus je humor příliš primitivní a jednoduchý, očekával jsem trochu něco "chytřejšího". Je to tak mezi 50-60%.(26.3.2012)
Disease
Na takovouhle řachandu tedy ze Severu nejsem zvyklý. Perfektní zábava od začátku do konce.(26.3.2012)
neurvalec
Superclásico je určitě na víc než jen na 3*, ale je velká škoda, že potenciál stát se opravdu skvělým filmem a komedií zůstal nevyužit, byla by větší zábava... Přesto se nedá zarovnat do stejné lajny s jakoukoliv odlehčenou komedií, protože je v něm osobitost. Velmi kladně hodnotím postavu syna rozvádějící se dvojice, chlápka, co dělá víno a měl mnoho žen a rovodů, a džentlmensky zlodějsou partičku... : ) A v neposlední řadě i to, že film nechal dýchat Buenos Aires... (Febiofest 012)(3.4.2012)
| V kinech ČR od: | 20.09.2012 CinemArt |
|---|