Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdá se, že Roger Brown má všechno, co si člověk může přát. Je nejúspěšnějším lovcem hlav (vyhledávačem talentů) v Norsku, za manželku má překrásnou galeristku a vlastní úchvatný dům. Zároveň si ale žije nad poměry a potají krade umělecká díla. Na slavnostním otevření galerie mu žena představí muže jménem Clas Greve. Nejen že je Greve ideálním kandidátem na pozici, o kterou Roger usiluje, je i majitelem Rubensova Lovu na kance, jednoho z nejžádanějších obrazů v historii moderního umění. Roger vycítí příležitost stát se finančně nezávislým a začne plánovat svou vůbec největší krádež. Brzy ovšem narazí na problém a tentokrát to nejsou peníze, které by ho mohly poslat ke dnu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (999)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný film, jenž začíná jako drama a zhruba po půl hodině se změní v krimi s prvky thrilleru. V daném žánru jde o slušnou konkurenci hollywoodu, bohužel i co se týče šťastných náhod, občasné blbosti postav a jejich skřípající nezranitelnosti, a to jsou zároveň největší nedostatky filmu (ale z profilu snímku jsem byl připraven na akční scény, které tyhle nedostatky předznamenávají, takže zklamání není tak velké). Na druhou stranu Lovci hlav přináší několik dobrých nápadů, svižné tempo, chvílemi slušnou dávku napětí, nějaké ty drsnější scény a pro někoho možná až moc "přechcávací" konec (já s ním nijak zvlášť velký problém neměl). A taky si asi dám větší pozor na Aksela Hennieho, po filmu Max Manus to bylo naše druhé setkání a znovu jsem s jeho hereckým výkonem spokojen. Slabší 4* pro film s velmi příznačným názvem. ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je sice trochu nadsazené, ale tenhle výborný thriller nemá slabého místa (snad až na jediný logický zádrhel), děj odsýpá, divák je držen v napětí téměř od začátku až dokonce a má velmi dobře vybrané herecké obsazení. ***** Malé soukromé P.S. Nikolaj Coster-Waldau vypadá neskutečně dobře ve značkovém obleku, bojové kombinéze i rytířském brnění (Game of Thrones) ;) ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Plakát nekecá, nebo minimálně nijak extra nepřehání - něco jako "stoprocentní thriller", který se příjemně zlomí z [SPOILER] lehce napínavé uhlazené profilovky schopného zlodějského kravaťáka na velmi napínavý boj o holý život v chladné norské krajince i mezi hovny [/SPOILER]. V průběhu běhu se radikálně změní i váš pohled na hlavního hrdinu, a to tak že zajímavě. Tedy: řemeslně paráda, pestrost, děj ani na moment nenudí, herci výteční, krve a akce dostatek, člověk se i zasměje, a jak se dalo čekat, nechybí ani má oblíbená nevšednost plynoucí ze země původu. Celé je to precizní, ale ne jako Hollywood. Dopřejte si;) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Aksel se pro roli přislizlého Rogera narodil a vybroušené Waldauovo charisma filmu sluší, ale co naplat, předloha byla někde jinde. Na každý dobře zpracovaný nápad nebo bizarní vtípek připadá i jeden promarněný. Baví mě sice jak dramatický úvod, tak thrillerově mrazivý vývoj, na konci ovšem kvůli drobnému zjednodušování chybí uspokojivější pointy. Papírový Nesbø v sobě má víc lehkosti. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi ještě včera někdo řekl, že Norové umí natočit prvoligový, černohumorný akční thriller, vysmál bych se mu do xichtu a myslel si o něm, že pochází z Osla. Dnes mám z toho dokonalého porna pro "slaboduché" konzumenty akorát tak brutálně namožené zápěstí a neodolatelnou chuť detailně vysvětlit některým mým oblíbeným, sedmitečným militantním feministkám, že by měly sem tam nechat mozkožrouta zahálet a zkusit chvíli přemýšlet přirozením. Já to udělal a perfektně tak docenil hloubku stoosmdesáticentimetrových norských krasavic, metrosexuální charm toho Lannisterovic bastarda a k dokonalému potěšení už mi tam chyběli pouze osmiletí, růžolící, otylylí chlapečci. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Společnost Summit Entertainment koupila práva na výrobu amerického remaku ještě před uvedením originálního filmu. (neff)
  • Roger (Aksel Hennie) má ve své pracovně knihu s názvem „Koudelka“. Jedná se o soubor fotografií v knižní podobě českého fotografa Josefa Koudelky. (vyfuk)

Související novinky

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

01.05.2014

Tři roky staří Lovci hlav, kteří byli adaptací stejnojmenného románu Joa Nesba, konečně dostanou „bratříčka". Kolem další knihy slavného norského spisovatele, ponuré detektivky Sněhulák, dlouho… (více)

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

23.02.2013

Dwayne Johnson nedávno tvrdil, že jako dítě měl rád italské „sword and sandals“ eposy s kulturistou Stevem Reevesem a snil o tom, že si jednou taktéž zahraje Herkula (nebo Hérakla, chcete-li).… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama