Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdá se, že Roger Brown má všechno, co si člověk může přát. Je nejúspěšnějším lovcem hlav (vyhledávačem talentů) v Norsku, za manželku má překrásnou galeristku a vlastní úchvatný dům. Zároveň si ale žije nad poměry a potají krade umělecká díla. Na slavnostním otevření galerie mu žena představí muže jménem Clas Greve. Nejen že je Greve ideálním kandidátem na pozici, o kterou Roger usiluje, je i majitelem Rubensova Lovu na kance, jednoho z nejžádanějších obrazů v historii moderního umění. Roger vycítí příležitost stát se finančně nezávislým a začne plánovat svou vůbec největší krádež. Brzy ovšem narazí na problém a tentokrát to nejsou peníze, které by ho mohly poslat ke dnu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (999)

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi ještě včera někdo řekl, že Norové umí natočit prvoligový, černohumorný akční thriller, vysmál bych se mu do xichtu a myslel si o něm, že pochází z Osla. Dnes mám z toho dokonalého porna pro "slaboduché" konzumenty akorát tak brutálně namožené zápěstí a neodolatelnou chuť detailně vysvětlit některým mým oblíbeným, sedmitečným militantním feministkám, že by měly sem tam nechat mozkožrouta zahálet a zkusit chvíli přemýšlet přirozením. Já to udělal a perfektně tak docenil hloubku stoosmdesáticentimetrových norských krasavic, metrosexuální charm toho Lannisterovic bastarda a k dokonalému potěšení už mi tam chyběli pouze osmiletí, růžolící, otylylí chlapečci. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Tyldumův severský rukopis je něco, co by dnešní Hollywood zatraceně potřeboval! Když si ten kluk ušatá přebíral před osmi lety ve Varech diváckého plešouna za Kámoše, takhle velký přerod bych mu tenkrát neprorokoval. Pryč od hladivých komedií, je čas nastartovat traktor! Sice mi u těch posledních twistů už bylo stydno, prvním čtyřem pětinám ale nemám moc co vytýkat. Vzhledem k tomu, kolik žánrů těch 100 minut obsáhne, je s podivem, že to vůbec funguje až takhle dobře. Odvaha potopit hrdinu do podobně hlubokých sra*ek se cení a ten přerod z Walkena do SuperWalkena je naprosto boží (ač je těch náhod na jeden film trochu moc, ale čert to vem!). Jasný kandidát do TOP 10 pro rok 2011. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Rozjezd od Finchera, střed z Raimiho a Tarantina (kucky, kucky) a závěr jak od Korejců. V překladu více než uspokojivý mix (čti: hodně nadupaný žánrový bordel, který není pro každého) nikdy nekončící akce, zvířecí bestiality (holení, traktor, septik) a smart humoru (cameo pana Spocka, HR výběrka). Na brko osm z deseti. Americkýmu remaku zajistí pozornost Steve Buscemi a Aaron Eckhart. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Když měříte 168 cm, musíte si to nějak kompenzovat. Roger Brown je malý muž, který chce žít na vysoké noze a s vysokou blondýnkou. Zatímco ke své manželce musí vzhlížet, jeho milenka vzhlíží k němu, což mu ale k posílení ega, a hlavně k navýšení částky na účtu, nestačí. A tak si přivydělává. Dokonalými zločiny, jež nezanechají stopy na něm a při nichž on nezanechá stopy na místech činu. Aby nicméně obhájil svou zpochybněnou úlohu MUŽE, nezbude mu, než se ve sračkách (a krvi), jimž se dosud zdárně vyhýbal, vykoupat. Projít si divočinou, shodit civilizační masku a prodělat proměnu ze štvané zvěře v lovce. Jádrem Lovců hlav je psychologické drama o krizi mužské identity, jenže ono jádro bylo vyváleno v thrilleru a posypáno černou komedií. S tím, že nikdy není dopředu zřejmé, jestli bude příští scéna zvedat koutky úst, nebo žaludek. Nevypočitatelnost filmu (v nakládání se žánrovými konvencemi i hrdinou) se dobře doplňuje s jeho nekompromisností (akorát přehnané násilí je… prostě jenom přehnané) a nadsázkou, která ale není přiznaná tak nápadně, jak by si některé situace žádaly. Někdy je tudíž vtipnější to, co čekáte, že se stane, než to, co se skutečně stane. Napoprvé ale stejně nezbývá moc času nad tím přemýšlet díky spádu, jaký Tyldum filmu dal a při němž neztrácíme přehled nejen o změnách na Rogerově těle, ale také uvnitř jeho hlavy. Buďto Aerofilm ví, jaké filmy sem z dalekého severu přivézt, anebo tamější žánrová kinematografie svými kvalitami skutečně suverénně válcuje tu hollywoodskou. Apendix: Aksel Hennie připomíná Buscemiho a film zase Fargo i jiné počiny bratří Coenů (když už byste tedy chtěli škatulkovat, což v tomhle případě dost dobře nejde). 75% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nesbøa považuju za nijak oslnivého tvůrce a i mezi thrillery a detektivkami ze severu se musí vybírat, ale abych byl filmem takhle nadšen od první minuty se mi nestalo už dlouho. Vyprávění šlape, snímek má nadupané tempo, černý humor a zvraty na hranici uvěřitelnosti, dají se ale zvládnout s přehledem. Motivy záporáků jsou trochu klišé a psychologicky to není moc hluboké, ale z hlediska logiky do sebe na konci vše víceméně zapadne. Celkem lahůdka. 90%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dva mrtví tlustí lidé už dlouho nebyli takhle vtipní ... Perfektní severský thriller. A oproti očekávání to neni žádná vážná deprese, ale svižný a zábavný film, který umí napnout, překvapit i pobavit. PS: Plusové body za to, že jeden živočišný druh konečně skončil tak, jak si zasloužil (#fobiineporucis). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě film jenom tak šolíchal a říkal "hodnej, malej", jenže z ničeho nic jako kdyby mě dal pohlavek a řek "a ted čum se bude dít" a že se dělo. Film nabere neuvěřitelný tempo a až do konce nepolevuje, s překvapním se ve filmu taky nešetří a kdyby film začal tvrdit, že na jabloni rostou hrušky, tak bych mu to věřil. Herci výtečný, gradace příběhu taky rozkoš, závěr je vysloveně pusu, jestli to mělo nějaký logický minelky jsem neměl v tom tempu ani čas pozorovat, což je znak kvalitně natočenýho odsejpadla. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Už od začiatku je jasné, že sa ten heist riadne poserie, ale že to zhruba od polovice chytí náznaky takmer exploatačného survival hororu, to je celkom pecka. Nabité nápadmi, občas zábavne absurdné (traktor), občas ultrabrutálne a fyzicky intenzívne, celý čas šmrncovné a nepredvídateľné. Jediná výhrada ide voči Waldauovi, veľmi som mu to, čo mal hrať v druhej polovici filmu, neveril. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lovci hlav je taková, trošku jiná seveřina než jsem zvyklej. Taková trošku do Francie. Nutí z herců vymáčknout vše v rámci svých psychických a fyzických sil a vrhnout je do příběhu, který se ze začátku nezdá, ale postupem času se brutálně zvrhne a vyvíjí se naprosto neuvěřitelným tempem. Musím ale říct, že jsem si to užil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet NOK 30,3milióna(približne $5miliónov)Tržby USA $1,200,010Tržby Celosvetovo $18,949,000▐ teda severania sa zase predviedli, Americké thrillerové produkcie môžu ticho závidieť, šikovne vybudovaná atmosféra držiaca po celý čas diváka v napätí, dobre zostavený dej, prim herci aj keď hlavná postava nemusí byť tri krát sympatická lepšie sa človek vžije do jeho strastí, k tomu účelové nechutnosti a v tomto ohľade sa fakt miestami pritvrdilo /90%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Žánrová perverze na norský způsob. Heist, drama o chlápkovi, co má mindráky, exploatace, thriller... Tyldum si s tím spojením tak úplně neporadil, chvílemi je jeho pojetí nepříjemně televizní a sterilní, ale některé pasáže jsou bezmála božské (hlavně část se sračkami a traktorem). Nesbo je nepochybně šikovný autor – příběh se tváří záměrně tupě, aby v závěru překvapil (v mantinelech žánru) solidními twisty. Filmu by možná prospělo víc nadhledu a lepší dialogy. Zábava, kterou nabízí, je totiž na pomezí guilty pleasure. Aksel Hennie v titulní roli je něco mezi Christopherem Walkenem a Stevem Buscemim... jeho soustředěný a uvěřitelný přerod ze zakomplexovaného trpaslíka v chlapa na pokraji sil mě nutí téhle bezbřehé a režijně ne úplně ukočírované podivnosti udělit 4*. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jako jeho název. Zní zajímavě, člověk ale trochu neví, co od něj má čekat a jak to celé bude působit. Dostane však příval chladu, chytrosti a preciznosti. Vynikající je především jednoduchý příběh, který se postupně komplikuje, rozvíjí a naplňuje nejen konspirační téma, ale především samotný pud sebezáchovy, pro který udělá jedinec vše. Tomu pomáhá logika (a reálnost?), která je ve filmu až překvapivě silná a většinu diváků nahlodá svou přímočarostí k jednoduchým až brutálním řešením. Nejpřekvapivější na filmu je ale jeho (černý) humor, který je prostě neodolatelný a mě samotného možná donutí si celé "lovení hlav" zopakovat. I proto, že ten název je ve výsledku tak krásně dvojsmyslný, stejně jako je dvojsmyslný celý film i mé pocity. Humor, akce, preciznost v severském balení, které občas rozesměje i "českým vyzněním některých vět/slov"... PS: ach ta láska:)nejromantičtější film bez jediného srdíčka! ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Uf, to byla jízda. Konceptem mi nesčetněkrát vlezlo na mysli Scorseseho Po zavírací době, leč tady byl bizarní sled událostí přikrášlen o pořádně hravé psy, pořádně hnědé fekálie a pořádně rozmixované obsahy lebek. Plynulé přenesení se ze světa byznysu, nagelovaných palicí a rozhovorů v milionových cifrách do světa humusu, špíny a hoven je vskutku excelentní. Takové tragikomické trampoty strýčka Huberta z Grandwaldu, mně se to líbilo. Jen se teď musím ujistit, jestli moje čivava čirou náhodou nešuká se sousedovic buldokem, kterej po mně už pár tejdnů dost divně čumí a kastruje mě pohledem. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Filmová adaptace slavné norské literární krimi s tak překombinovaným a neuvěřitelným koncem, že ji to skoro sráží do kolen...jinak má ale film všechny klady severské kinematografie, tedy slušnou atmosféru, napětí, tu jejich tolik typickou surovost a také syrovost, hodně černý humor... Velmi nosný je přerod zpočátku spíše nesympatického a slizkého hlavního hrdiny v ryze divácky vděčnou postavu bojující o přežití...když se ale z čistého boje o přežití stane óda na génia spřádajícího geniální zločinecký plán, vyklube se z toho trochu scenáristické fiasko, ten konec je vážně přitažený za vlasy, stáří mrtvoly a renomé policistů, ach jo...a happyend...slavnost překombinovanosti...ale to byl problém už na úrovni literární předlohy...inu, Jo Nesbø... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ať již čekáte cokoli... Nedočkáte se. Žánrový chameleon o zakrslém Walkenovi, který dokazuje, že Joovi Nesbømu filmové plátno sluší i navzdory dějovým lapsům (stáří mrtvoly s přimhouřením očí ještě dejme tomu, ale personál nemocnice či ten co Rogera najde, že by se po medializaci případu neozvali a nikdo se jich nezeptal?). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Až na to, že jsem moc nechápal, proč chtěl ten árijský fešák z Hry o Trůny zabít hlavního hrdinu to byl fakt nadrpůměrnej thriller. Spoustu scén si zapamatuju a i přes ůctyhodné množství twistů a zvratů se v tom člověk neztrácí. A režizér má fakt komický jméno. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Hned od začátku objektivita 0, protože hlavní hrdina = Walken + Spader + Buscemi a já bych ráda poznala celých jeho 168 cm osobně. Ale chtíč stranou, je to hezky zamotaný, "drsný" i tu a tam vtipný a jakoženekorektní. No prostě severský. Konec mě zanechal s nablblým úsměvem od ucha k uchu. (3,5* - ty dětičky na ulici fail) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

PRAVIDLO ČÍSLO 5: DŘÍVE NEBO POZDĚJI SE STANE JEDNA ZE DVOU MOŽNOSTÍ - ZÍSKÁŠ TAKOVÉ CENNÉ UMĚLECKÉ DÍLO, ŽE SE UŽ DO KONCE ŽIVOTA NEMUSÍŠ STARAT O PENÍZE ... NEBO TĚ CHYTÍ....... /// Kdo znás nepotřebuje prachy. Kopu prachů... A tak Roger hraje. Hraje naplno, protože jedině tak se dá vyhrát! Jeho největší hra za chvíli začne... Taková variace na záchranu svý prdele před našláplým magorem. Profesionálně napsaná, dobře natočená, zahraná a omotaná solidním dějem. Takový – od všeho trošku, svižnej děj a hlavně dost napětí. Bez zbytečnejch keců, jednoduše, bez nějakýho vymejšlení Roger koná a já furt přemejšlím, jestli je to přednost nebo slabina. Přehnaný? No a. Je to dost dobrá zábava! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal Jo Nesbo číst nebudu. 2.) Zjistím, jak má vypadat policajt, aby fungoval jako airbag. 3.) Na americkej remake čekat nebudu. 4.) Thx za titule ,,roky101“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Aksel se pro roli přislizlého Rogera narodil a vybroušené Waldauovo charisma filmu sluší, ale co naplat, předloha byla někde jinde. Na každý dobře zpracovaný nápad nebo bizarní vtípek připadá i jeden promarněný. Baví mě sice jak dramatický úvod, tak thrillerově mrazivý vývoj, na konci ovšem kvůli drobnému zjednodušování chybí uspokojivější pointy. Papírový Nesbø v sobě má víc lehkosti. ()

Související novinky

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

01.05.2014

Tři roky staří Lovci hlav, kteří byli adaptací stejnojmenného románu Joa Nesba, konečně dostanou „bratříčka". Kolem další knihy slavného norského spisovatele, ponuré detektivky Sněhulák, dlouho… (více)

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

23.02.2013

Dwayne Johnson nedávno tvrdil, že jako dítě měl rád italské „sword and sandals“ eposy s kulturistou Stevem Reevesem a snil o tom, že si jednou taktéž zahraje Herkula (nebo Hérakla, chcete-li).… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama