Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jana Štěpánková v humorném příběhu ze starých časů o rodinném soužití se svůdníkem – revmatikem podle literární předlohy E. Basse. Příběh, který má svůj původ v soudničkách, je vlastně v Bassově literárním zpracování předlouhý monolog ženy, která zdůvodňuje svůj úmysl dát se rozvést. Velmi energická hokyně, majitelka krámku, obhajuje velmi zaujatě své právo na tehdy módní chorobu „lepších" lidí – revmatismus. Založila si na ní nejen svou společenskou prestiž a dobře prosperující suterénní kvelb, ale posléze i manželství se zmíněným Mamertem. Když si však její muž postupně na její úkor přivlastnil veškeré přednosti a výhody plynoucí z revmatických skutečností, horlivě se brání... (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný by měl chápat bližního, než druh v utrpení... Spolek vzájemně se podporujících rheumatiků v zemích českých je vinen tím, že se zachovalá dáma v zajištěném postavení (Štěpánková) stala (ne)dobrovolnou obětí vemlouvavého inspektora životní pojišťovny v. v. (Lipský). Žel, televizní cyklus 3x Eduard Bass padl do rukou nepovolaných a jak soudružka dramaturgyně Pospíšilová, tak režisér Hudeček svým vědomým fušerstvím pokazili, co se dá. Lépe rozhodně udělá ten, kdo si rozuzlení tohoto soudního sporu nalistuje v původním povídkovém souboru Ženské historie. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Vezme-li se v úvahu, že jde o snímek atmosféry z dob před válkou, a že základem je soudnička, pak je to docela příjemná zábava. Lipský je beze zbatku roztomilý. ()

Reklama

roswelll 

všechny recenze uživatele

Úsměvná komedie o tom, jak i ve starším věku kvete láska dvou lidí, které údajně spojuje společná choroba. Nakonec pravda vyjde najevo, že jeden si chce jen užívat výdobytky svého protějšku. Pan Lipský v nezvyklé roli svůdníka a lázeňského šviháka. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Taková pohodová minikomedie, ve které se mluví krásnou prvorepublikovou řečí. Zachycení oné doby je věrohodné, tak jak jsme u Václava Hudečka již zvyklí. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Smrt je nám v patách aneb záletník, vyžírka a hypochondr Mamertek Kalivoda ze Vzájemně se podporujícího spolku revmatiků v Čechách v podání stále šarmantního Lubomíra Lipského. Celkem úsměvná historka, i když mému vkusu poněkud vzdálená. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama