Reklama

Reklama

Noční incident

  • USA Asylum Blackout (více)
Trailer

George, Max a Ricky mají rockovou kapelu. Zkouší, sem tam mají koncert a doufají, že si jich někdo všimne a oni dostanou svou šanci. Jenomže účty se samy nezaplatí. A tak pracují v kuchyni uzavřené psychiatrické léčebny, kde se léčí nebezpeční šílenci. Platí je slušně a je to úplně bezpečné... s pacienty vůbec nepřijdou do kontaktu. Jednou ale během děsivého hromobití těsně před večeří vypadne celý bezpečnostní systém, dveře cel se otevřou a šílenci začnou bloumat chodbami. Pomoc by měla dorazit velmi rychle. Bude to trvat jenom chvilku, takže musí trpělivě čekat... a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

tron 

všechny recenze uživatele

„...a došla nám marmeláda.“ Týpek zavolá na políciu a informuje ich, že je v blázinci, prestala ísť elektrika, zámky na celách sú elektronické, pacienti sa voľne pohybujú po ústave a minimálne jednému dozorcovi odrezali hlavu... a je mu oznámené, že šak v pohode, tak do hodinky sa asi dostavíme, ale radšej rátajte s dvoma, ok? Wtf??? To by sa na Slovensku ozaj nemohlo stať a to si všetci strašne myslia, akú máme oproti USA nízku úroveň bezpečnosti. No nič, ďalej :-) Tento film som si pozrel z jedného dôvodu: scenáristicky za ním stál S. Craig Zahler, ktorý štyri roky po ňom napísal (a už aj režíroval) tvrdý western s Kurtom Russellom Krvavý tomahavk. A hoci Nočný experiment nerežíroval Craig (len písal scenár), ale niekto úplne iný, i z neho cítiť Craigov drsný, nekompromisný a brutálny štýl. Páčilo sa mi to. Ako originálnu vec hodnotím aj to, že hlavnými hrdinami sú mladí, sympatickí kuchári v blázinci (!) v čele s Rupertom Evansom alias Hellboyovou opatrovateľkou. Bohužiaľ, ku koncu to už trocha stagnovalo, miestami snímka pôsobila príliš nízkorozpočtovo a čudne (taký obrovský ústav s takým vysokým počtom nebezpečných pacientov by si určite nevystačil s takými úbohými bezpečnostnými opatreniami a pár zamestnancami) a povedal by som, že medzi pacientami je primálo výrazných ksichtov (jeden Richard Brake to nezachráni). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Není čas ani na rychlovku. Znásilním tě později..." Později však nedošlo ani na sex, ani na strašení. Zpočátku nudné sociální drama o každodenní práci kuchařů ve cvokhausu se během noční bouře zvrtne v boj o život. Původní myšlenku, že půjde o inspiraci povídkou E.A.Poa, jsem brzy zavrhnul. Film na jedno podívání nabízí v poněkud nevyrovnaném tempu pobíhání kuchtíků a psychopatů chodbami blázince. Mrtví padají na obou stranách, nic vynalézavého však nečekejte. Víc než občasné gore zapůsobí nelidský řev za dveřmi jedné z cel. Konec spíše potěšil, ale z šedivého průměru snímek stejně nevytáhl. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

O filmu jsem něco četl před jeho vydáním a už tehdy mi došlo že to nebude více jak průměr, a měl jsem pravdu(z mého hlediska). Film naprosto ale naprosto nic nepřinese, je to typ filmu kterej se mi celkem líbil ale druhý den jsem vůbec nevěděl o čem je. Přeci jenom takovýhlech filmů je velká hromada. No čekal jsem aspoň že tu bude solidní masakr ale ten se taky nekoná, krev tu nijak moc není a gore tu není vůbec, takže v tomhle případě jsem byl poměrně neuspokojenej. Příběh je hodně jednoduchej takže nic co by mělo překvapit. Blázni a herci celkově mě ale poměrně překvapily, přišly mi dobře civilní a uvěřitelní. Celej film je takovej minimalistickej ale já si ho poměrně užil, jen bohužel tu není nic zapamatování hodného. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Asylum Blackout je příjemná oddechovka z prostředí blázince s celkem dobrým gore. Pro mě osobně byla dobrá změna i to, že hlavním hrdinou byl pro změnu muž a ne žena jako tomu obvykle bývá. Navíc jsou tam všechny ty postavy docela sympaťáci, někteří blázni jsou taky zajímaví. Škoda jen, že ten konec je takový... divný. Moc jsem těch posledních pět minut nepochopila. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Spojení hororu a psychiatrické léčebny na mě působí jako magnet. Možná proto, že sám jsem pacoš první třídy, zároveň ale hororový žánr nemůže snad mít přívětivější místo, než právě prostředí plné magorů, deviantů a násilníků, kteří to mají v hlavě pořádně pomotané, u huby mají pěnu, zobou na to lentilky a jen čekají, kdy si budou moc někoho pořádně podat a ukojit tím své nenasytné choutky. Prostě ráj na zemi. Bohužel, faktem ale zůstává, že jen minimum tvůrců dokáže právě tohoto labužnického prostředí využít v plné míře. Pokaždé něco selže. A jak je to tedy s Asylum Blackout? Určitě se tu povedla navodit výrazná atmosféra, která mě a jednu stranu fascinovala a na druhou stranu ve mě vyvolávala příjemné pocity hrůzy, odporu a děsu. Výborný. Poměrně často zde zafungovali i momenty napětí, kdy jsem byl opravdu párkrát jak na trní. Poměrně slušný byl i casting, a to jak v rolích obětí, tak samotných pacientů, mezi kterými bylo skutečně pár vychytaných týpků. Toť pozitiva. Horší to pak bylo ovšem už se zápletkou, která byla jednak jednoduše nezábavná a jednak to byl jeden velký, splácaný sopl, bez nějakého výraznějšího nápadu, spádu, zajímavé scény a vrcholem byl pak úplný závěr, respektive zvrat, nečekaná pointa, která, pokud jsem ji tedy pochopil správně, byla kurevsky tuctová a zároveň fakt nudná. Další problém vidím i v minimálním využití všech těch bláznů a polobláznů, kteří si svou volnost vůbec „neužívají“, většina se jen prochází a těch pár vyšinutějších řezníků moc bordelu také nenadělalo, prostě dost bída, na což pak doplatilo i množství gore, kterého je též velice málo. Celkově tedy tento, skoro spíš až „jen“ thriller, mé velké očekávání nenaplnil, zároveň ho ale jen tak odsoudit také nehodlám, v něčem šlape, v něčem hůř, cílové publikum by ale zklamat rozhodně neměl. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • S. Craig Zahler napsal scénář už v roce 1995. (Cheeker)
  • Dva lidé na premiéře filmu na Toronto International Film Festival omdleli. (Cheeker)
  • Do role George byl obsazen Josh Dallas, který mohl začít natáčet už v listopadu 2010. Bohužel produkce musela termín začátku natáčení posunout na leden 2011, kdy už se Dallas kvůli pracovnímu vytížení nemohl zúčastnit a nahradil ho Rupert Evans. (Cheeker)

Reklama

Reklama