Reklama

Reklama

Krevní odpuštění

  • Česko Krevní opuštění (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Se svým druhým celovečerním snímkem se Joshua Marston vydává až do Albánie, kde na příběhu rodinné krevní msty zkoumá vztah mezi zašlými tradicemi a životem nové mladé generace. Rodina sedmnáctiletého Nika je sužována neustálými pozemkovými spory se sousedem. Vzájemný konflikt se však vyhrotí do extrému, otec je obviněn ze sousedovy vraždy a musí se skrývat. Případná vina však padá i na Nika a jeho sestru Rudinu. Nik se propadá do izolace a neustávající zloby a musí krevní msty za každou cenu skončit – i kdyby ho to mělo stát život. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (17)

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Těžko si představit snímek o albáncích a albánských problémech natočený američanem. A hle, světe div se, Joshua Marston má zřejmě balkánské geny. Film o domácím vězení může smrdět nudou a pro mnohé filmové strávníky také smrděl. Ale to byl přeci záměr. Jak jinak ukázat divákovi tu tíživost situace v izolaci, která našeho mladého hrdinu nakonec donutí k osudnému kroku, než nám ukázat alespoň část té na nervylezoucí nudy. Pak můžeme lépe pochopit jeho konání. Slabší 4. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Když si tak vzpomenu na vyprávění mého dědy o tom, jak jejich soused byl schopen kvůli malému kousku zatravněné meze jít po sousedovi s kosou v ruce a málem ho zabil, tak mně tenhle příběh až tak nezaskočil. Tady ale vše vygradovalo v daleko větší tragédii, do které je vtažen i Nik, který se tak se svou sestrou ocitá nedobrovolně v zajetí vlastního domova. Nik mně byl od samého začátku sympatický, nejen jako herec Tristan Halilaj, ale jako kluk, kterého to celé natolik iritovalo, že šel až na krajní mez možného vyjednávání. Přiznávám, že chvíli trvalo, než jsem se ponořila do tradic mně tak vzdálených, ale druhá část mě už nepustila a vnímala jsem i maličkosti jako například momentu, kdy měl skočit Nik pro rajčata ke strejdovi a já očekávala, že přinese jeden pytlík, ale on si šel pro dvě vrchovatě naložené velké bedny :-) A jestli nevíte jak přijít k velkým činkám poměrně levně, tak tady je skvělý návod jak do toho jít :-) Dojemná byla i ta chvilka, kdy měl možnost přes mobil vzkázat něco své přítelkyni a kamarádům. Někteří herci umí mluvit očima, to je známý fakt, ale tohle byla zřejmě Tristanova první role a klidně bych ho postavila mezi ostatní filmové velikány. 70ˇ% ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

tak ako je pre mna tazko predstavitelne, ze sa niekde este zeny za udajnu neveru kamenuju, tak je pre mna nepredstavitelne, ze sa niekde (Albansko) este uplatnuje zakon zub za zub, oko za oko. A ak aj krvna pomsta nebude uplatnena, tak je vasa rodina, okrem zien, odsudena na niekedy az dozivotne domace vazenie. Nuz, a presne o tomto je tento vyborny film. Pre kus pody dojde k rodinnej tragedii, ktora postihne nielen samotnych akterov a obet vrazdy, ale najma ich rodiny. Mlady Niko je cerstvo zamilovany, mlady muz, ktoremu jeho otec takto znici jeho idealy o bezstarostnom zivote. Potom, ako jeho otec zije v utajeni, lebo sa pricinil o zavrazdenie svojho nepriatela, Niko musi neustale trcat doma, bez kamaratov, bez akehokolvek socialneho kontaktu. A to je naozaj na nevydrzanie. Tak sa rozhodne vziat veci nakoniec do vlastnych ruk. Velmi presvedcive, velmi posobive... Moze sa zdat, ze film je utahany, ale kazda jedna minuta ma svoj zmysel a ja som si kazdu chvilku ci so slovami alebo bez nich, naplno vychutnavala. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Abnormálna aktuálnosť miestnych pomerov je pre tamojších obyvateľov bežnou vecou. Príbeh rodinnej krvnej pomsty má však ďalekosiahle dôsledky. Skúma náš vzťah s nedokonalými rodičmi, našu slabú empatiu a prospechárstvo pri krízových situáciách. Filmovo je dej dosť úmorný a zároveň silný, ale schádza mu niečo k tomu, aby rozprával ešte viac situačne a s vyššími umeleckými zámermi. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NESTOJÍ O UZAVŘENÍ MÍRU. CHTĚJÍ NÁS VIDĚT TRPĚT“.... /// Taťka sejmul Sokola (pana Sokola). Pak už zbejvá jen jedno – (vlastně dvě) - nabít zbraň a zůstat doma. Poslechněte příběh o životě v izolaci. Samo taky vo životě v Albánii a jejich kulturních odlišnostech. Cestopisná (?), dějepisná, občanská nauka (všude kurva nemůže bejt akce!) o chlapech, co maj výdrž (dodržovat a lpět na píčovinách). Atmosféra, až člověk cejtí (možná to i chce), jak se to schyluje k průseru a tragédii. Jo takhle – abych mohl čumět někomu do rodiny! Parchantíci se s ,,izolací“ vyrovnávaj tak nějak po svým, Nik se nudí a já vlastně taky. Vítězství obsahu nad formou. Chybí mi údernost, emoce jsou rozmělněný do dýlky, dělat činku z květináče nehodlám ….a cca 90 minut čumět na domácí vězení? ,,No maj to blbý no…“ Co tam máš dál? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám parchantovi vhodnou zemi pro domácí vězení. 2.) Chystám se v Albánii někoho sejmout. 3.) Zajímá mě, co říká KANUN. 4.) Thx za titule ,,larelay“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama