Reklama

Reklama

Jak to bylo s mostem přes řeku Kwai

(TV film)
  • Francie Pacific War Kwai, the
všechny plakáty
Francie, 2009, 59 min

Obsahy(1)

Za svou proslulost most přes řeku Kwai vděčí stejnojmennému filmu režiséra Davida Leana. Pro ty, kteří jeho stavbu přežili, je ale pouze začátkem tragického dramatu. Přes čtyři sta kilometrů železniční tratě budované uprostřed džungle na hranici mezi Thajskem a Barmou. O život tu přišly sta tisíce mužů. Železnice měla hrát důležitou strategickou roli při přemisťování jednotek a dalším pronikání do Asie. Pod záminkou osvobození asijských zemí ze západní koloniální nadvlády rozšiřovalo Japonsko svou říši směrem k Indii. Námořní cesty byly příliš nejisté, a tak chtěli využít existující železniční sítě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Všichni, kdo viděli a hodnotili film Most přes řeku Kwai be se měli podívat na tento dokument. Šokující fotky a zážitky přeživších - mnohem drsnější než to popisuje zmiňovaný film. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Dokument přibližuje divákovi realitu stavby mostu a železnice bez příkras, život zajatců v otřesných podmínkách, drsné zacházení, sužování nemocemi, hladem, vyčerpáním.. Z rozhovorů s těmi, kdo přežili, mrazí a fotografie jsou jen pro silnější povahy, po pravdě šokující.. ()

Nufa 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že verze, která byla ve filmu Most přes řeku Kwai se mi líbila daleko více. Na druhou stranu to člověka nepřekvapí, ve válce nemá lidský život hodnotu. Rozhodně stojí za zkouknutí. ()

jerrik7 

všechny recenze uživatele

Film Most přes řeku Kwai byl paskvil. Teprve tento dokument "Jak to bylo s mostem přes řeku Kwai" to uvádí na pravou míru. ()

Reklama

Reklama