Reklama

Reklama

Pohodlíčko

  • Velká Británie Creature Comforts
všechny plakáty
Animovaný / Komedie / Krátkometrážní
Velká Británie, 1989, 5 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Obsahy(1)

Série rozhovorů se zvířátky umístěnými v zoo o tom, jak se jim v tomto pohodlném, ale těsném světě žije. (J.Connor)

Recenze (41)

zputnik 

všechny recenze uživatele

POHODLÍČKO bylo mé první (vědomé) setkání s plastelínovým světem Nicka Parka. První setkání a já byl z tohoto plastelínového univerza totálně paf. Od té doby už uběhlo mnoho vody a já viděl další "nickparkovštiny". Jedno mi však zůstalo: způsob, jak totiž Nick Park a vůbec celé Aardman Studio dokáže oživit postavičky, mě vždy totálně skolí a uchvátí. Pokud by alespoň každý druhý herec zahrál svou roli tak přirozeně jako tyto plastelínové zvířátka, tak by se svět zmítal v pandémii filmové závislosti. Ty postavičky mají prostě duši... a Nick Park skvělý smysl pro humor. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

aj ked som milovnik nicka parka a tiez jeho wallacov a gromitov, toto mi jednoducho nesadlo dejovo.. ano je to vsetko vizualne krasne, vysperkovane do detailov, ale samotne interview ma maximalne unudilo... este ze tam obcas prekvapi ta vypadavajuca stolica, ako spomina kolega genetique :). bída pane parku. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Plastelínová zvířátka v ZOO rozumují nad výhodami, nebo spíše nevýhodami zdejšího ubytování. Někdo je rád, že dostane zadarmo nažrat, jinému chybí prostor, někomu vadí chabé podnebí a jiný se zase nefalšovaně nudí - zvířata povětšinou nejsou stavěna na zadržování v klecích, ale co s tím jako lidi asi uděláme? Nic, neboť i pro nás je mnohem důležitější to naše "Pohodlíčko", kdy chodíme triumfálně pozorovat všechna exotická zvířata zmáčknutá pěkně pohromadě mezi čtyřmi zdmi... N. Parkovo Oscarové dílko mi však k srdci nepřirostlo, vtipné ani roztomilé mi to nijak zvlášť nepřišlo, ovšem za zhlédnutí stojí. 6/10 ()

kobras5 

všechny recenze uživatele

Bohužel tento díl je asi nejslabší z celé tvorby postaviček z modelíny, ale musím také uznat, že jakožto první snímek Nicka Parka to nebyla taková mizérie, jaká by se dala očekávat. A navíc prostředí tohoto dílu je pro každého známé, což je jedině dobře. 50% (viděno na YouTube). ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Satirická bajka formou interwiew s duchaplnými názory na téma >nabídněte zvěři pohodlíčko< a hned se vám z nich stanou mudrlanti horší pánů - aneb jak se nechat omotat kolem prstu a utáhnout na vařené nudli... I za cenu ztráty svobody a vlastní identity... Vlastně vůbec nejde o zvířata, že... . . . Geniální Parkova taškařice - mmj. jakýsi předobraz pozdějšího seriálu "Mezi námi zvířaty". ()

Zajímavosti (4)

  • Film je paródiou na dokumentárne filmy využívajúce tzv. hovoriace hlavy tým, že pred diváka predkladá úsmevné rozhovory so zvieratami v ZOO. (Biopler)
  • Režisér Nick Park, který za tento snímek získal Oscara v kategorii krátkometrážní animovaný film, byl nominován ve stejném roce ve stejné kategorii i jiný jeho film, a to Cesta na měsíc (1989). (ČSFD)

Reklama

Reklama