Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: O chloupek

  • Česko O chloupek (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1995, 30 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott
(další profese)

Obsahy(1)

Wallace, Gromit, zločinný buldog Preston a krásná Vendulína... Britský oscarový animovaný film Nicka Parka. Ovce, úklady a láska – to všechno čeká v této půlhodině pana Wallace a jeho inteligentního psa Gromita ve strhujícím, napínavém ale i humorném příběhu nazvaném O chloupek. Nick Park za něj v roce 1996 získal Oskara. Rafinovaně realizovaný animovaný film, kombinující formelu s kostrami klasických loutkových filmů, kde počet střihů 10krát převyšuje hraný akční film, a kde tedy záleží na jakémkoliv detailu. Zde totiž rozhodují „ohromné maličkosti". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

farfalla 

všechny recenze uživatele

Třetí půlhodinový film ze studia Aardman o Wallaceovi a Gromitovi po ´A Grand Day out´ (1990) a ´The Wrong Trousers´ (1993). Tentokrát se k nim přidala i ovečka Shaun. Příběh má dvě roviny - detektivní a romantickou. Obě spojuje humor. I tentokrát Wallace pokazí, co může a situaci musí zachránit Gromit a Shaun. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nick Park tentokrát vzdává dosti bizarním způsobem hold Hitchcockovým thrillerům. Ve hře je nebezpečný čokl (ne však 100%ní čokl), továrna na psí žrádlo a spousta, spousta bečící vlny (totiž ovcí). Na Parkových filmech obdivuji hlavně jejich dospělost maskovanou pod nánosy plastelíny. Většina filmu tak zůstává vážná i vtipná zároveň. Neustále překvapuje inovatními nápady i dějovými kličkami a vše vrcholí strhující akční sekvencí. Rozhodně nemáte šanci se nudit. Ale tím úplně nejmimořádnějším faktorem chloupku i všech ostatních Parkových počinů je láska, s jakou byly vytvořeny. Park Nezanevřel na děsivé piplání se s plastelínovými paňáci ve prospěch sterilní 3D animace a o to jsou jeho filmy poctivější. 85% Zajímavé komentáře: Pohrobek, zputnik, tron ()

Reklama

Wooke 

všechny recenze uživatele

Fido Dogstoyevsky ma zničil maximálne. Inak geniálna rozprávka, Gromit zas a znova trpí a zvláda to ako sa patrí...mnohí z nás by sme sa tomu mali priučiť. Výborná práca, Nick Park...zas raz ste dokázali, že ste majster a Oskar vám patrí zaslúžene. Príbeh pohltí aj náročného diváka a prinúti ho zamyslieť sa prípadne si poplakať na nešťastí, no taktiež nad krásnym priateľstvom. Bravó...skvelá práca. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Člověk prostě musí žasnout nad tím, kolik invence, smyslu pro humor, řemeslné zručnosti a technického umu se u Aardmanů sešlo. O chloupek považuji za nejlepší film z jejich dílny (a to přitom mají spoustu špičkových počinů), který má i po několika zhlédnutích pořád co nabídnout. Ovce na motorce jsou samozřejmě naprosto dokonalé. 100% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto je jednoducho bomba! Dokonalosť sama a musel by som vymenovať veľa superlatívov aby som mohol vyjadriť pocity. Krásne jednoduchý humor s jednoducho krásnou grafikou, nemám čo vyčítať. Na ovčiu synchronizáciu na sajdke nemám slov. Azda len to, že chcem vidieť viac Parka. Týchto pár dielov mi jednoducho nestačí! 90%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Preston (jméno zlého psího neřáda) je rovněž název rodného města režiséra Nicka Parka. (Valsadora)
  • Poprvé se zde objevuje ovečka "Pižla", která poté dostala svůj vlastní seriál Shaun the Sheep. (melloun)

Reklama

Reklama