Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Cesta na Měsíc

  • Velká Británie Wallace & Gromit: A Grand Day Out
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1989, 23 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Pan Wallace a jeho pes Gromit si postavili raketu a letí vstříc neuvěřitelnému dobrodružství. Britský animovaný film oscarového Nicka Parka. Víte, že Měsíc je ze sýru? V animovaném světě, kde žije pan Wallace a jeho chytrý pes Gromit, to ví každý. K vydařenému svátečnímu pikniku na tomto vesmírném tělese chybí jen maličkost: kosmická raketa. Jak všechno dopadne, uvidíte v následujícím filmu, oceněném v roce 1990 nominací na Oscara a milovaném malými i velkými diváky na celém světě. Režisér Nick Park byl s Peterem Lordem spoluatorem dlouhometrážního Slepičího úletu (Chicken Run), který slaví ve Spojených státech divácké úspěchy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nechtěl bych se piplat s tou plastelínovou animací a jsem rád, že někomu se chtělo. Jde vidět, že tenkrát to mělo ještě nedostatky a časem svou techniku Nick Park vylepšil k dokonalosti. Hlavní ale je, že to bylo zábavné, docela vtipné a nápadité (i když syn se mě ptal, jak je možné, že nepotřebujou skafandry). Co mi dost nesedlo, tak hlas Wallace v českém dabingu, to se moc nepovedlo... Považuju to za zdravej pěknej průměr, ale trochu tomu pomůžu a dám rovnou 3 hvězdičky... ()

Amberjack 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, kterak si holohlavý neonacistický prznitel zvířat (a příležitostný milovník čaje, sušenek a sýra) se svým věrným psím mrdoparťákem ve své podomácku stlučené kosmické lodi zaletí na sýrové orgie. Málem dojde k přeříznutí neochotného čokla (málem! - za to dvě hvězdy dolů:( ), a tak musí na řadu přijít čurákosavý stroj, který skinheada řádně vydojí a obdaruje jej na rozloučenou mohutným megadildem, které plastelínové trenky natrhne raz dva. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Upřímně, jen málo filmových postav mi je tak nesympatických jako Wallace, od vzhledu až po namluvení. Po hudební stránce to také úplně není můj šálek čaje (to druhé se později podařilo napravit, to první nikoli, ale Gromit vše zachraňuje). Až na pár scének to zkrátka ještě není ono a týká se to i samotné animace. Tady ty "Kalhoty" ještě nesedí tak, jak by měly a ostatní příběhy W&G jsou o notný "Chloupek" lepší a nápaditější. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit vo svojej prvotine dostanú chuť na syr a preto sa rozhodnú vybrať na mesiac, pretože aj malé dieťa vie, že mesiac je celý zo syra. Spravia si po domácky urobenú raketu a vyberú sa tam. Lenže syr na mesiaci nechutí ako žiaden syr dostupný na zemi a k tomu všetkému sa im do cesty pripletie automat, ktorý sa snaží udržať na mesiaci poriadok a má sen stať sa lyžiarom. Ako zoznámenie sa s postavičkami a s tým čo majú a naopak nemajú radi dostačujúce. Aardman predstavil svojich dvoch ostrieľaných hrdinov vo veľkom - vesmírnom háve. Len tomu chýba niečo čo už nasledujúce filmy Nicka Parka majú. Dynamika a fantastické finále. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Určite slabší priemer v porovnaní s ostatnými sériami. Až na pár vtipných a vydarených scénok som sa neskonale nudila .. pokiaľ to však bol len Parkov debut, je to odpustiteľné... Ostatné príbehy majú stúpajúcu tendenciu na kvalite a sršia originálnejšími nápadmi ako mesiac je zo syru, sporákom na lyžiach a podobnými chobotinami:) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Autoři vložili Wallacovi do úst slovo "Wensleydale", protože to jeho tvář udělalo pořádně zubatou. (Kulmon)
  • Příprava filmu trvala šest let, téměř vše dělal ručně sám Nick Park. (Kulmon)
  • Jméno na hodinách uvnitř kosmické lodi je Wulstan. To je prostřední jméno Nicka Parka. (Kulmon)

Reklama

Reklama