Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Nesprávné kalhoty

  • Česko Nesprávné kalhoty (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1993, 29 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Čo urobíte ak nemáte peniaze a jediný nelenivý človek v dome je váš pes? Presne, najmete si ako podnájomníka pinguína. Budte si však istý, váš pes ho nebude mať v láske. Nie je predsa v pohode, keď vám v ďeň vašich narodenín malý operený tvor zaberie izbu. A to že sa nakoniec najlepší priateľ človeka rozhodne odísť z domu je len a len nedobré... Príbeh zo série Wallace and Gromit, v ktorom sa okrem skvelých nohavíc z NASA vyskytne aj jedna prestrelka a nakoniec ako to v každom dobrom príbehu býva, aj väzenie. (Vrana)

(více)

Recenze (150)

swamp 

všechny recenze uživatele

Skvělé postavičky Wallace a Gromita vás musí na první pohled uchvátit! :) Je to snad první filmový (jestli se tak dá nazvat:) počin, ve kterém se vyskytuje nesympatický tučňák (teda kromě Batman returns). Od začátku je jasné, že je to zloduch a zloduchem zůstane. Nejsmutnější scéna je Gromitův odchod z domu..ty slzičky! :( A nejlepší pasáž je bez debat závěrečná honička na vláčku! :) ()

numi 

všechny recenze uživatele

Oproti dějově prázdnému a časově nadstavovanému prvnímu příběhu Wallace a Gromita, Cesta na Měsíc, který byl spíše takovou exhibicí Parkových možností, si tentokrát užijete hromady špičkových gagů a dokonale šíleného příběhu s tou správně šílenou atmosférou a ještě šílenější zápletkou. A bombasticky šíleným akčním vyvrcholením. He. Batman si se vzpourou tučňáků poradil, ale co Wallace a Gromit? [únor 2006] ()

Reklama

jardoch 

všechny recenze uživatele

Na tento film se vždy rád podívám.Je vtipný,má skvělý děj a animace je bez chyby.Navíc mám slabost pro loutkové filmy,jelikož postavičky v něm opravdu existují,jsou hmotné.Veškerý pohyb,kulisy,atd.jsou opravdové a ne pouze kombinace jedniček a nul,jako je tomu v digitální animaci.A navíc,když je v něm tak exceletní záporák se svým hustým pokerface...nemůžu hodnotit jinak:-) ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Aneb jaké vtipné věci nás provázely hodinami angličtiny (ale v českém znění). Dlouho jsem se obával, jak bych tyto příběhy ze vzpomínek hodnotil, ale jakmile jsem vešel do tohoto profilu a spatřil plakát, mírně jsem se rozesmál - bylo jasno. Pět hvězd nedám jen proto, že ty odkazy, o kterých tady mluvíte, mě coby žáka osmé třídy minuly (tehdy jsem věděl o Hitchcockovi akorát to, že byl slavný hororový režisér). Stejně hodnotím i další na druhém stupni viděný kousek "A Close Shave" (O chloupek). ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Další z geniálních počinů Aardman studia a Nicka Parka - NESPRÁVNÉ KALHOTY - nás zavádí do domácnosti vynálezce Wallaceho a jeho věrného psa Gromita. Tentokrát mají tito dva co do činění s tučňákem... a se zneužitím Wallaceho vynálezu - "elektronických kalhot". Opět geniální "psychologické propracování" postav, jejichž samotná mimika je totálně odzbrozující. Tomuto kraťasu nechybí napětí, akční scény, gagy atd. Shrnuto a podtrženo: Perfektní zábava. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Film byl ve své době zvolen Britským filmovým institutem jako osmnáctý nejlepší televizní příběh. (Terva)
  • V muzeu je možno vidět pumu z Parkova filmu Pohodlíčko. (Kulmon)
  • Gromit čte "The Republic" od Pluta. Skutečný autor je však Platón. Pluto je pes Mickey Mouse. (Kulmon)

Reklama

Reklama