Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Nesprávné kalhoty

  • Česko Nesprávné kalhoty (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1993, 29 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Čo urobíte ak nemáte peniaze a jediný nelenivý človek v dome je váš pes? Presne, najmete si ako podnájomníka pinguína. Budte si však istý, váš pes ho nebude mať v láske. Nie je predsa v pohode, keď vám v ďeň vašich narodenín malý operený tvor zaberie izbu. A to že sa nakoniec najlepší priateľ človeka rozhodne odísť z domu je len a len nedobré... Príbeh zo série Wallace and Gromit, v ktorom sa okrem skvelých nohavíc z NASA vyskytne aj jedna prestrelka a nakoniec ako to v každom dobrom príbehu býva, aj väzenie. (Vrana)

(více)

Recenze (150)

golfista 

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt absolutní animovaná bomba. Jaké množství různých emocí se dá navodit na prostoru 30 minut obyčejnou plastelínou ! .... Úžasná "vlaková honička" :) ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Opravdu jeden z nejlepších animovaných filmů. Vtipný, svižný a skvěle natočený, honička na vlaku patří mezi nejlepší akční scény v celé historii kinematografie. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Příběhy Wallace a Gromita zůstávají stále na vrcholu animace a podle mě ještě nebyly překonány a ještě dlouho nebudou. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Už jako malého mě dostávali formeláci:) A když je stvoří někdo se skvělými nápady a smyslem pro humor (to jako Nick Park), je to bomba. Nesnáším tučňáky.... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

O třídu povedenější než Cesta na Měsíc. Film má celistvější děj a správnou gradaci. Úžasné jsou scény odkazující k různým filmovým legendám. Ke starým hororům, filmům noir i klasickým westernům. K tomu si přidejte desítky drobných vtípků a hlavně bezchybného tučňáka. Tentokrát je to opět zákeřný psychopat se zálibou v šílených převlecích. Holt, Nick Park umí a ví, v čem spočívá kouzlo plastelínové animace. Nevěřím, že by mě „vyštvaný“ Gromit dokázal dojmout stejnou měrou, kdyby byl obyčejným, plochým „animákem“. Ať žije nerealisticky skutečná plastelína! 85% Zajímavé komentáře: Melies, genetique, numi ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nick Park a jeho Wallace and Gromit je desetkrát lepší než většina 3D animáků... Klasika nikdy nerezaví. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Ze všech filmů Nicka Parka s Wallacem a Gromitem mám tento nejraději - aneb jak by pohybující se modelínu natočil Alfred Hitchcock, i ta hudba je ve stylu Bernarda Herrmanna (zde výborný Julian Nott). A závěrečná honička na dětském vláčku bere dech. Film získal Oscara a cenu BAFTA za nejlepší krátký animovaný film. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl kdysi na začátku 90. let kdesi na satelitní televizi, nemohl jsem dlouho zapomenout. Nádherná blbůstka... A z Nicka Parka se již pomalu stával jeden z nejoriginálnějších animátorů světové kinematografie... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vsichni jasali nad tucnakama v Madagaskaru, ale to zapomneli, ze tucnak parchant a vynalezce byl mnoho let predtim uz tady. Sice nehlaskuje (protoze nemluvi), ale jako protivnik pro Gromita je vice nez solidni. Navic vtipnej napad na mechanicky gate a nekolik zparodovanejch scen z filmu. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Další z geniálních počinů Aardman studia a Nicka Parka - NESPRÁVNÉ KALHOTY - nás zavádí do domácnosti vynálezce Wallaceho a jeho věrného psa Gromita. Tentokrát mají tito dva co do činění s tučňákem... a se zneužitím Wallaceho vynálezu - "elektronických kalhot". Opět geniální "psychologické propracování" postav, jejichž samotná mimika je totálně odzbrozující. Tomuto kraťasu nechybí napětí, akční scény, gagy atd. Shrnuto a podtrženo: Perfektní zábava. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Nesprávne kalhoty som si zo všetkých troch častí, ktoré sa mi podarilo zohnať (+ Cesta na Mesiac a O chloupek) nechal až na koniec, dúfajúc, že dovtedy do toho mimoriadne špecifického humoru preniknem. Tie tri smutné hviezdičky o kúsok vyššie však asi dávajú tušiť, že sa tak nestalo a mne je to úprimne ľúto. Tiež som chcel patriť do tejto skupinky ľudí slintajúcich blahom, no každému sa zrejme páči niečo iné. A to je dobré, nie? PS: Sorry, že trhám partiu... Bohovia, zľutujte sa nad mojou hriešnou dušou! ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Další z geniálních kra´tasů Nicka Parka. Spousta lehoučce bizarních nápadů (vvykrádací scéna, tučňák maskující se za slepici, závěrečná vlaková honička), a samozřejmě spousta humoru a úžasná atmosféra budovaná na ploše třiceti minut. A další pětizhvězdičkový zářez... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Nick Park, Bob Baker | Hudba: Julian Nott | Produkcia: Peter Lord, David Sproxton | Distribúcia: BBC | Štúdio: Aardman Animations || Kultové spracovanie obrazových prirovnaní a autentickej atmosféry detektíviek zo 70. rokov okorenené nesmrteľným humorom W&G. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Som totálne rád, že ku mne tieto gumové postavičky dostali až teraz, keď je plátno presýtené rôznymi miliónovými nemastnými, neslanými vykrádačkami. Jednoduché, nápadité, proste skvostné. Netušil som, že toľko minimum času a priestoru dokáže tak úžasne spríjemniť deň. 95%. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Role tučňáka mě příliš nepotěšila, ovšem panu Parkovi odpouštím, anžto jde jinak o výborný počin. Některé detaily jsou opravu úžasné a o vlakové honičce to platí dvojnásob (právě ona rozťala Gordický uzel „4, nebo 5?“). ()

Reklama

Reklama