Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tuhle dvojku mám moc rád už dávno, ale teprve celovečerák mi dal to, co jsem vždycky chtěl: humorný i napínavý příběh plný narážek na konkrétní filmy i žánrová klišé, spoustu vychytávek, které není možné všechny pochytit napoprvé atd. Vypiplanost a láska tvůrců k tomuhle filmu na vás mrká z každého políčka, snímek má pěkně klenutý příběh, kde každá scéna přesně zapadá do kouzelného celku. Tohle určitě zhlédnu ještě několikrát! Atak na osobní TOP5 pravděpodobný! :o) ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Zábavná, často dokonca veľmi zábavná plastelínová blbostička s takým miliónom rôznych odkazov a narážok (z ktorých som väčšinu pravdepodobne ani nezachytil), coolovým Gromitom a skvostne priblblým záporákom Victorom Quartermainom. Nič viac, nič menej. U mňa čírych 8/10 a celému tomu nekritickému nadšeniu okolo moc nechápem... ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Asi před deseti lety o nich vznikl poslední krátký animovaný film O chloupek, jehož největším nedostatkem byla délka. Nyní, po pěti letech každodenní dřiny, přichází dobrodružství Wallace a Gromita s proporcemi celovečerního filmu, který není dokonalý jen o chloupek. Stejně jako předchozí krátké filmy staví i tento nejen na hračičkářsky vypiplaném vymodelování každého jednoho záběru, ale rovněž na propracovaném scénáři. V příběhu o bestii požírající výstavní kousky zeleniny zoufalých pěstitelů lze vysledovat kompaktní romantickou podzápletku i satirickou sondu do života na anglickém venkově („Pěstování zeleniny je naší jedinou zábavou“). Jak už jsme si u Parkových filmů zvykli, nechybí ani jemně parodizující mišmaš zásadních kinematografických děl napříč žánry. Solidní základ tvoří staré monster-horory, akční scény parafrázují ty nejklasičtější westerny a za podobné vypointování nahromaděného dění by se nemusel stydět ani Shyamalan. Celých 85 minut se skvěle bavíte, necháváte se překvapovat dvojsmyslnými narážkami, jste střídavě napjatí, vysmátí, dojatí... Hlavním hrdinům držíte palce a přejete si, aby ono úžasné dobrodružství nikdy neskončilo. Wallace a Gromit je film od lidí, které to baví, pro lidi, kteří se bavit chtějí. 95% Zajímavé komentáře: DaViD´82, numi ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Celovečerní stopáž = mírný pokles frekvence gagů, originálních nápadů a citací, přesto o parník lepší než všechny velebené 3D animované opusy. Pikatní zeleninové téma, nové vynálezy, suchý slovní anglický humor, odkazy na řadu klasických filmů (King Kong...) speciální (manželský?) vztah W+G, úžasně tvárná plastelína... další poctivý a báječný počin od Aaardman animation. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Krásně animovaný snímek s lehkou hororovou příchutí, který je až po okraj napěchován břitkými gagy s typicky anglickým humorem. Jako nenáročná jednohubka na večer tedy snímek Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit funguje více než dobře. Skvělá práce! (Netflix) „To kill such a creature will require nerves of steel and... a bullet!“ ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Peter Sallis namluvil Wallace již v prvním krátkém filmu, který Nick Park vytvářel ještě během studia na univerzitě. I když nahrávka vznikla již v roce 1983, Cesta na měsíc byla dokončená až o šest let později a doletěla si až pro nominaci na Oscara. Další příhody Wallacea a Gromita – Nesprávné kalhoty (1993) a O chloupek (1995) – už zlaté sošky získaly. Nick Park má doma ještě jednoho Oscara za filmík Pohodlíčko, které vyfouklo cenu Cestě na měsíc. (imro)
  • Výroba tohoto prvního celovečerního filmu Wallace a Gromita trvala pět let, přičemž denně vyrobili tři sekundy filmu. (imro)
  • Lady Campanula Tottington je pojmenovaná podle Parkovy oblíbené květiny. (imro)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama