Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (396)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

I když jsem s dvojicí W&G viděl jen Nesprávné kalhoty a tudíž se nemůžu považovat za znalce, už pro někoho možná pomalý začátek mě strhnul, od úvodní fotografické sekvence, přes zásah Hlodobrany k prvnímu otestování Norocucu atd. jsem se smál, smál a smál... Nejen úžasným fórkům, celý film díky spoustě nápadů i roztomilému zpracování je k sežrání jako ten nejlepší sýr, s tím nejlahodnějším soustem v závěru, když už jsem se ani smát všemu nestačil :-) ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Mistr nadhledu, pan Gromit, si to peláši v pouťovém letadýlku po římsách a při tom se dokáže otočit kolem starýho chrliče, aby mohl svému protivníkovi (nějakej pan Phillip) přivodit špičkovej let mezi sýry. Hmmmm sýýýýr!!__Akčnost až na půdu! Fakt! Je s podivem, že se všechny ty lidičky, zvířata, vitamíny v podobě giga-zeleniny (nebo mám jen říct: "Ahoj, Temelíne?") nezamotali do sebe. Že nevytvořili jednu rozmáchlou čmouhu ze které člověk uzří támhle nohu, tuhle mrtvolu zeleninovou. Nick Park je animátorskej niggas, nebojí se čelit věcem, od kterých by ostatní kresliči sbalili štětce a čtvrtky. On jedná a své postavičky připravuje o morálku (Wallace), dodá tomu ještě šťávu v podobě moderního vybavení domu (oceňuju především trezor-skleník, něco podobnýho by se mi hodilo pro nepřátele...) a pokud přičtete klad v podobě kručení v břiše z těch všech možnej zeleninových výtvorů, nebude zklamán ani ten největší odpůrce výtvarné výchovy. Moc pěkný a kdyby se začátek tak pomalu nerozjížděl...dal bych luna-parku mistra Parků tu pátou. Vložte žetony, pedál, volant už to jede!! Masakr! ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

W a G. Pohádka, co potěší i dospělý. Film je správně ujetý a daří se mu vás rozesmát či aspoň pousmát. Vypečený příběh, ulítlé scénky i absurdní humor. To je v pěkně (skoro) fungujícím filmu. Naanimované skvěle, hudba pěkná. Jen nějaký ten lépe zapamatovatelný moment mi schází. Nesprávné kalhoty od stejné dvojice se mi zamlouvali více. (68 procent) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkal, že to je pro mě stejná záležitost, jako s animákem Slepičí úlet a pak koukám, stejný režisér… To nebude náhoda. Takhle animák je to skvělý, animace byla vynikající, většina fórků fungovala a některé narážky na filmy mě taky pobavily, jenže… tady přichází to jenže. Tenhle film mě prostě nepřesvědčil, že by si ode mě zasloužil plný počet. Přes všechny klady, které jsem vyjmenoval a i přes fakt, že si to za pár let rád pustím (a možná, až nakoukám více filmů, ke kterým tento film odkazuje, se budu bavit víc) prostě nemůžu dát plný počet. Takže ano, je to dobré, ale osobně bych tomuto filmu (kdybych měl tu moc) Oscara nedal, můj hlas by pravděpodobně dostal film Corpse Bride (který s tímto filmem "soupeřil" v roce 2006). 80 %. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit se musí utkat s králíkodlakem, který ohrožuje pravidelnou soutěž o nejkrásnější zeleninu. Tento film obsahuje neuvěřitelné množství detailů, vtípků, gagů. Je až neuvěřitelné že se to tam vešlo aniž by byla narušena celistvost příběhu. Je to neuvěřitelné, ale reálné. Stejně jako králíkodlak. Dejte si pozor na svou mrkev! ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Sýr Stinky Bishop, který se objeví ve filmu, skutečně existuje a vyrábí ho jen jedna firma na světě, ročně produkuje sotva 22 tun tohoto výrobku. Ještě před uvedením filmu do kin se objednávky na sýr zvýšily o 500 %, ale firma pro uchování jedinečnosti vyrábí nadále tradiční množství. (imro)
  • Spotrebovalo sa takmer 3 tony plastelíny. (Mihail123)
  • Lady Campanula Tottington je pojmenovaná podle Parkovy oblíbené květiny. (imro)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama