Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Recenze (397)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zaručuji vám, že tak dobrý zeleninový horor jste ještě neviděli. Já prostě na W&G nedám dopustit a doufám, že se od Ardmanů dalších filmů s tímhle vynálezcem co miluje sýr (a občas i mrkev) a jeho věrným pejskem realistou ještě dočkáme... A ne aby nám políbili artyčok! ;-) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Asi před deseti lety o nich vznikl poslední krátký animovaný film O chloupek, jehož největším nedostatkem byla délka. Nyní, po pěti letech každodenní dřiny, přichází dobrodružství Wallace a Gromita s proporcemi celovečerního filmu, který není dokonalý jen o chloupek. Stejně jako předchozí krátké filmy staví i tento nejen na hračičkářsky vypiplaném vymodelování každého jednoho záběru, ale rovněž na propracovaném scénáři. V příběhu o bestii požírající výstavní kousky zeleniny zoufalých pěstitelů lze vysledovat kompaktní romantickou podzápletku i satirickou sondu do života na anglickém venkově („Pěstování zeleniny je naší jedinou zábavou“). Jak už jsme si u Parkových filmů zvykli, nechybí ani jemně parodizující mišmaš zásadních kinematografických děl napříč žánry. Solidní základ tvoří staré monster-horory, akční scény parafrázují ty nejklasičtější westerny a za podobné vypointování nahromaděného dění by se nemusel stydět ani Shyamalan. Celých 85 minut se skvěle bavíte, necháváte se překvapovat dvojsmyslnými narážkami, jste střídavě napjatí, vysmátí, dojatí... Hlavním hrdinům držíte palce a přejete si, aby ono úžasné dobrodružství nikdy neskončilo. Wallace a Gromit je film od lidí, které to baví, pro lidi, kteří se bavit chtějí. 95% Zajímavé komentáře: DaViD´82, numi ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo sa stalo, ale kým pri Sliepkach som sa bavil excelentne, toto ma dokonca až mierne nudilo. S odstupom času si nespomeniem na jedinú zaujímavú či výrazne vtipnú scénu. Prečo mi to tak vyšumelo? Musím skúsiť znovu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce nelze snímku vytknout absolutně nic. Do poslední mrtě propracované městečko žije ve všech aspektech, v rámci možností miniatur obdivuhodná práce s kamerou dává vyniknout i těm nejmenším detailům a do toho Park s Boxem skvěle mixují příběh, který by si však možná zasloužil více než jenom kadenčně velmi bohatou sérii gagů bez celistvějšího dějového spojení. Kdyby se děj filmu zahustil do dalšího kraťasu, či by některé partie byly ještě vygradovanější a nebyly lacině odseknuty humornou pointou (byť zatraceně vtipnou) jednalo by se po všech stránkách o dokonalou podívanou. Takhle zde zůstává další řadový kousek do tzv. „zdvihačů nálady“, kterému však díky výše vypsanému nemůžu dát plné hodnocení. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $56,110,897Tržby Celosvetovo $192,610,372Tržby za predaj DVD v USA $35,038,573 //počet predaných kusov 2,103,401║ Plastelínový úlet. /videl v kine: 70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neměl v lásce animaci podobného druhu, ale film společně s jednou krátkometrážní záležitostí mi ukázali kouzlo tohoto hafana a jeho pána. Jednoznačně zasloužený oscar a jen velká škoda, že točení podobného snímku je tak douhé. Už se těším na vše co bude mít nálepku Wallace & Gromit. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nick Park, Bob Baker, Steve Box, Mark Burton .. Wallace & Gromit jsou jednotka k pohledání .. jejich nejnovější podnikatelská aktivita Anti-Pesto, tj. humánní likvidace králíku, ničících zahrádkářskou úrodu, je na pohled jednoduchá, ale to by se do toho nesměl vložit Wallace se svým posledním vynálezem na vymývání mozků, akcelerovaný měsíčním svitem. Největší a samozřejmě nejzaslouženější poděkování za pravděpodobně další Oscarem oceněný Animák roku patří na vrub "vynálezce" této veleúspěšné plastelínové dvojíce, jenž je puntičkář Nick Park. Od úvodu servíruje jednu vytříbenou scénu za druhou a už při vymýšlení storyboardů myslel opravdu na každý detail a náplň jednotlivých scén. Ano, je to jednoduše mazec!! Velice povedená a velmi vtipná plastelínová komedie, která žánrově paroduje dobrodružné filmy či staré horory včetně jejich typické atmosféry, kamery a hudby . Výsledkem je vskutku humorná podívaná pro všechny věkové kategorie, kde si každý najde to své a ti pozornější či filmově zkušenější ještě spoustu narážek a odkazů navíc. .. určitě doporučuji!! Všemi sty procenty co zde mohu udělit. I já mám rád sýr, britský humor, zeleninu a Wallace & Gromit. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Obavy, zda Wallace a Gromit (respektive Nick Park) zvládnou trojnásobnou stopáž oproti běžnému dílu, se naštěstí ukázaly jako liché. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že to Nick Park tentokrát na celovečerní stopáž zkusil s osvědčenou dvojkou, ale s postupujícím časem začne tahle porce zeleniny pořádně drhnout. Wallace s Gromitem se zkrátka hodí na půlhodinový kraťas, ale po hodině se jejich specifický humor začíná téměř až zajídat. Podobně jako v případě Slepičího úletu se tak nejedná o nějaký bolestivý průšvih, ale pro příště už vážně zkracovat. Zklamání o to větší, že opakovaná projekce Nesprávných kalhot nedlouho předtím potvrdila, že u Aardmanů to jindy bývá úplně jiná liga. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hej Grommit daj do toho viac šarmu.“ 80% za nadpriemerný, vtipný, kvalitný, pôvabný a inteligentný príbeh a zvyšných 20% za piplačku s plastelínou, ktorú si (ani ako detský znalec tejto skvelej hmoty) neviem a nechcem predstaviť (nič na tomto vyhlásení nemení ani fakt, že niektoré scény boli v post-produkcii vylepšené drobnými počítačovými trikmi). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Narozdil od ostatnich, z dvojice Wallace a Gromit nejsem hotovej, ale beru je pouze za nadprumerny kratky animaky, takze jsem od filmu cekal neco podobnyho, ale natazeny na 80 minut. Ale nakonec sem byl velmi mile prekvapen. Pribeh na animak nadprumernej, originalni, sviznej, hodne vtipnej a najdou se tu i nejake ty zvraty. Zacatek me dobre naladil a bavil jsem se s drobnejma vyjimkama az do velkolepyho finale. Fakt neuveritelny, co Nick Park zvlad jen s plastelinou. V plasteline nema proste konkurenci. Navic vse podbarvene vybornou sviznou hudbou. Sice momentu kde bych se vylozene zasmal tu je jen par a zhruba ve stejnym pomeru jsou trochu nudne chvile, ale celkove jsem se fakt bavil. Ale Oskara bych dal stejne Mrtve neveste. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Po všetkých tých nadšených komentároch som sa na Wallace and Grommit dosť tešil, o to väčšie je však moje sklamanie. Nechápte ma zle, plastelínová animácie je vynikajúca, postavičky dostatočne komické, čo však absentuje je poriadny príbeh. Film má švih v záverečných dvadsiatich minútach, ktoré sú nabité odkazmi na iné filmy a strhujúcou ( nikdy by som neveril, že toto slovo použijem v súvislosti s plastelínou) akciou. Takisto úroveň fórov je v celom filme dosť nevyrovnaná, rozhodne som sa na tom netlamil toľko ako napríklad na Burtonovej Továrni. Záverečný verdikt : Vizuálne pútavý animák s nevyrovnaným dejom a úrovňou humoru. 7/10 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Není to špatnej film, to vůbec ne. (A ti, kteří náhodou ode mě četli ještě jiný komenty by měla ta první věta něco naznačit.) Obvykle podobně začínám, když mě ten film nechal chladným. A tady jsem zůstal spíš studenej jak kamna v létě. Plastelína je hezká, všechen svět je tu úžasně propracovanej, ale že by to byl nějak význačný a zábavný film? Jakákoliv z kratších epizod má v sobě mnohem víc nápadů, víc humoru i elánu, než toto. Navíc předvídatelnej děj, kterej prozrazuje už název, tomu nijak moc nepřidá. Vlastně je to jen další šuměnka ze série Kupsi Šumsi. Další promrhaná skvělá šance na skvělej film. Kde je ta hravost Slepičího úletu? Kde jsou ty ďábelský nápady z Cracking Contraptions? Kde jsou ty do nejmenšího detailu promakaný příběhy z ostatních kratších W&G? A kde jsou ty absolutně úžasný hlášky z Mezi námi zvířaty? V kýblu, sežrali je králíci. Tohle je bohužel spíš jen pohádka pro malý děti, míň zábavná a míň dospělá, přesto ale víc nudná. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tuhle dvojku mám moc rád už dávno, ale teprve celovečerák mi dal to, co jsem vždycky chtěl: humorný i napínavý příběh plný narážek na konkrétní filmy i žánrová klišé, spoustu vychytávek, které není možné všechny pochytit napoprvé atd. Vypiplanost a láska tvůrců k tomuhle filmu na vás mrká z každého políčka, snímek má pěkně klenutý příběh, kde každá scéna přesně zapadá do kouzelného celku. Tohle určitě zhlédnu ještě několikrát! Atak na osobní TOP5 pravděpodobný! :o) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zábavný animák plný skvělých hlášek, dvojsmyslů a nevtíravého humoru. 4 a 1/2 hvězd a příslib, že tuhle dvojku nevidím naposledy. Až moc dlouho jsem ji odkládal. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Každým coulem skvělá animovaná zábava. Aardmani hravě překonali již tak výborný Slepičí úlet, za což jistě může charismatická dvojka v hlavních rolích, atraktivnější zápletka, přehršel rázovitých postaviček, vtípků a odkazů na jiné filmy, povedené akční části a neodolatelně roztomilí králíci :) Nejlepší film roku určitě ne, ale největší švanda, to ano. A opravdu si ji užije každý bez rozdílu věku. ()

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama