Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (396)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Krásně animovaný snímek s lehkou hororovou příchutí, který je až po okraj napěchován břitkými gagy s typicky anglickým humorem. Jako nenáročná jednohubka na večer tedy snímek Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit funguje více než dobře. Skvělá práce! (Netflix) „To kill such a creature will require nerves of steel and... a bullet!“ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne celovečerný vrchol Nicka Parka a jeho Aardmanovskej tlupy. Neskutočné množstvo nápadov, ktoré treba vidieť opakovane (čo som ešte neurobil, sakra) v zbesilom, gradujúcom tempe. Obával som sa tržieb, našťastie zbytočne. Niežeby odvtedy ich tvorba nejak kvalitatívne klesala, ale dostavila sa určitá stagnácia. Myslel som, že každý druhý rok prinesú novú pecku. ()

Reklama

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Zábavná, často dokonca veľmi zábavná plastelínová blbostička s takým miliónom rôznych odkazov a narážok (z ktorých som väčšinu pravdepodobne ani nezachytil), coolovým Gromitom a skvostne priblblým záporákom Victorom Quartermainom. Nič viac, nič menej. U mňa čírych 8/10 a celému tomu nekritickému nadšeniu okolo moc nechápem... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Po všetkých tých nadšených komentároch som sa na Wallace and Grommit dosť tešil, o to väčšie je však moje sklamanie. Nechápte ma zle, plastelínová animácie je vynikajúca, postavičky dostatočne komické, čo však absentuje je poriadny príbeh. Film má švih v záverečných dvadsiatich minútach, ktoré sú nabité odkazmi na iné filmy a strhujúcou ( nikdy by som neveril, že toto slovo použijem v súvislosti s plastelínou) akciou. Takisto úroveň fórov je v celom filme dosť nevyrovnaná, rozhodne som sa na tom netlamil toľko ako napríklad na Burtonovej Továrni. Záverečný verdikt : Vizuálne pútavý animák s nevyrovnaným dejom a úrovňou humoru. 7/10 ()

902 10 

všechny recenze uživatele

lehce retardovany, nicmene (mozna trochu prekvapive) velmi zabavny animak/plastelinak, obsahujici takove evergreeny, jako prerostly kralik a soutez v pestovani zeleniny. vsem registrovanym fanouskum receptare na nedeli je davana jedna kopie zdarma u vsech stanku pns, po predlozeni podepsane fotky premka podlahy dole bez. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Spotrebovalo sa takmer 3 tony plastelíny. (Mihail123)
  • Číselný kód chránící Gromitův meloun se shoduje s rodným číslem babičky Nicka Parka. (dvd-L)
  • Peter Sallis namluvil Wallace již v prvním krátkém filmu, který Nick Park vytvářel ještě během studia na univerzitě. I když nahrávka vznikla již v roce 1983, Cesta na měsíc byla dokončená až o šest let později a doletěla si až pro nominaci na Oscara. Další příhody Wallacea a Gromita – Nesprávné kalhoty (1993) a O chloupek (1995) – už zlaté sošky získaly. Nick Park má doma ještě jednoho Oscara za filmík Pohodlíčko, které vyfouklo cenu Cestě na měsíc. (imro)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama