Reklama

Reklama

Piráti!

  • Velká Británie The Pirates! In an Adventure with Scientists! (více)
Trailer 1

Film ukazuje události, které se přihodí bandě bodrých smolařských pirátů, když křižují sedm moří v dobrodružství hodném barona Prášila. Tato komedie začíná, když Pirát kapitán se svou posádkou vytáhne do bitvy proti svému soupeři Černému Bellamymu, aby získal kýženou cenu „Pirát roku“. Jejich cesta vede z Karibiku až do viktoriánského Londýna, kde se setkají s všemocným nepřítelem, který je odhodlán vymazat piráty z povrchu zemského jednou provždy. Piráti zjišťují, že jejich pátrání je vítězství dobrosrdečného optimismu nad nudným násilím zdravého rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

Parlay 

všechny recenze uživatele

Šikulové od Aardman studia si dle mého názoru zasluhují další pochvalné poplácání po zádech. Jejich nejnovější počin mě rozhodně nezklamal, a to zejména díky mnoha povedeným vtípkům a retrospektivním prostřihům věnovaným pro odrostlejší část publika, vypilované ruční animaci, která opět snese ta nejpřísnější měřítka a má své osobní a nenapodobitelné kouzlo a též díky bravurnímu českému znění - Ivan Trojan se po svém předchozím, též velmi zdařilém dabingu taťky Marlina v pixarovském Hledá se Nemo, stává mistrným dabérem animovaných snímků. Popravdě řečeno mně uniká opodstatnění té poměrně velké vlny kritických ohlasů a s ní souvisejícího relativně nízkého hodnocení. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Třebaže plastelínová animace je tentokrát doplňována o digitálně animovaná prostředí či objekty, výsledkem je klasická ruční práce a film, který má nakročeno k tomu, aby se stal další aardmanovskou klasikou. Nakročeno, protože jakmile se mě někdo s pistolí u hlavy (nebo lépe s šavlí u krku) bude ptát, jaký jsou Piráti vlastně film, budu muset s rizikem (protože ten někdo může být od Aardmanů) zamumlat „skvělý, ale ne bezchybný.“ Toto vágní tvrzení vysvětlím, když dovolíte - více viz Douglasovy poznámky. ()

Reklama

Tirion 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, čemu film slouží? Sám sobě? Sony animations? Ziskům Aardmanu? Jako bych v téhle pirátské taškařici cítil, že o sobě potřebovalo jedno či druhé studio dát vědět. A docela se přikláním k názoru, že "ostrovní" Aardman to narozdíl od Sony animations nemá zapotřebí. Každopádně se jedná o originální příběh i zpracování. Ne že by to byl příhěh hodný Oscara, ale zkrátka ten gejzír nápadů a ostrovního ostrovtipu je třeba hodnotit velmi vysoko. Nemám totiž pocit, že by originalita byla dostatkovým zbožím. Alespoň ne v Hollywoodu. Vezmu-li tedy v potaz, že se na režii a scénáři podíleli dva zelenáči, kteří dohromady s hvězdným obsazením, dosáhli neškodné, ale o to zábavnější, originálně vyprávěné a přesto v podstatě masové podívané, tak musím smeknout klobouk. Tohle je totiž v současném filmovém průmyslu doslova výjimka. A na poli animovaného filmu obzvlášť! Pixar by mohl vyprávět... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

VÍM, JAK ČASTO ČELÍTE NEBEZPEČÍ, OMOTANEJ KLOBÁSAMA. Věci od Aardmana znám krátkometrážní, dva celovečerní kultovní, Spláchnutej mě minul, takže jsem čekal celkem běžný animák, ale to, co předvedl ve smyslu originálního děje a vybroušených vtípků (dospělí se budou na filmu bavit snad víc, než děti, leč malí zlobit nebudou), jsem opravdu nečekal, maje křeče od smíchu ještě dlouho po opuštění kinosálu. Kdyby takhle vypadali kolegové z Karibiku, byli by bez debat geniální. Samozřejmě, v hodnocení záměrně nadsazuju, vzhledem ke mnou nepochopitelně nízkým procentům. U mě 90%. PROMIŇTE, NEVIDĚL JSEM VÁS PŘIJÍT. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, A Charlesi, nechte si narůst vous ať nevypadáte tak odule! " :-))) !!!!!! ---------------- U sta vilejšů, to byla jízda. Na Piráty se dá dívat různě. Někdo je bude hodnotit z hlediska provedení plastelínových postav a animací, někdo z hlediska příběhu. Jinak jej ocení děti a jinak dospělí. Já jsem si opravdu pošmák. Film je opravdu pro všechny. Děti ocení pirátskou tématiku a snahu zachránit Poly, dospělí pak nejeden povedený vtip. A kdo o polovině devatenáctého století něco ví, bude se bavit královsky. Osobně už jen za Poly a zápletku se Sirem Charlesem Darwinem (který asi buší na hrobku v Cambridge a o Jejím Veličenstvu královně Viktorii ani nemluvě :-) ! ) dávám velký palec nahoru. Ten film je doslova přecpán neuvěřitelnými vtipy a velmi inteligentním humorem a to v takovém množství, že ani dospělák je při jednom shlédnutí nepobere. Já se u této vpravdě komedie bavil tak, jak už dlouho u žádné jiné a to ani hrané filmové. Anglický humor z Pirátů přímo vyvěrá a britové opět perfektně prokazují schopnost dělat si sami ze sebe a svých tradic úplně v klidu jednu velkou prdel :-). Snad proto jejich humor mám tak rád, je dost podobnýmu tomu českému černému. V neposlední řadě vyzdvihuji svělý dabing v čele s Ivanem Trojanem. Nemohu jinak, tohle je za plnou salvu. //// Dávám 5 šimpanzích ledvin. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Během produkce filmu se pracovalo i na 40 scénách současně. (Brousitch)
  • Postavu piráta Albina nadaboval Andres Iniesta, znýmý hráč fotbalové Barcelony. (Wade)
  • Pirátská loď, která byla pro potřeby natáčení postavena, vážila 700 kg a její délka činila přibližně 4,2 metru. (Thomas05)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama