Reklama

Reklama

Piráti!

  • Velká Británie The Pirates! In an Adventure with Scientists! (více)
Trailer 1

Film ukazuje události, které se přihodí bandě bodrých smolařských pirátů, když křižují sedm moří v dobrodružství hodném barona Prášila. Tato komedie začíná, když Pirát kapitán se svou posádkou vytáhne do bitvy proti svému soupeři Černému Bellamymu, aby získal kýženou cenu „Pirát roku“. Jejich cesta vede z Karibiku až do viktoriánského Londýna, kde se setkají s všemocným nepřítelem, který je odhodlán vymazat piráty z povrchu zemského jednou provždy. Piráti zjišťují, že jejich pátrání je vítězství dobrosrdečného optimismu nad nudným násilím zdravého rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

Yardak 

všechny recenze uživatele

U Neptuna, to byla ale švanda! :o)) Kdyby filmek měl o něco lepší scénář (zbytečně vsunuto pár cliché-scén), tak bych uvažoval i o maximálním hodnocení. Plastelínová animace pobavila a naznačila, že i v dnešní době má smysl točit takové filmy (nemusí být jen digitální animace). Pozor na piráty z 19. století! ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ou, tak tohle bylo slabé, až mi z toho bylo smutno. Zoufale nevyužitý Darwin (když už vidím v příběhu takovou postavu, tak od toho čekám něco sofistikovanýho, u všech druhů), poměrně slabý humor a nijak zvlášť dobré postavy. Skvělá plastelínová animace to nezachrání. Po Slepičím úletu či Králíkodlakovi jsem zkrátka čekal úplně jinou ligu. ()

Reklama

Macejko 

všechny recenze uživatele

Vizuálne ohromujúce. Naozaj, Aardmani posúvajú stop-motion animáciu do nových, doposiaľ nepoznaných sfér a z filmu sa tak stáva dokonalá pastva pre oči, na ktorú sa väčšina súčasných digitálnych patlanín absolútne nechytá. Bohužiaľ, vizuál ešte dobrý film nerobí, ten robí príbeh. A tu bohužiaľ Piráti! zásadne zlyhávajú. Na rozdiel od geniálneho Slepačieho úletu tu totiž vôbec nefungujú emócie. Celý príbeh a jeho pocitovú stránku by mala teoreticky poháňať skutočnosť, že rovnako ako Pirátsky Kapitán, tak aj divák chová nejaké city k malej Polly, bojí sa o ňu a chce ju zachrániť. Tak to teda nie. Ten operenec mi bol počas celej stopáže maximálne ukradnutý a scény typu "Sklamali ste nás, kapitán, že ste Polly predali", ktoré BY MALI vzbudzovať nejaké pocity (a sú tak aj natočené), vo mne vzbudili maximálne tak pozdvihnutie obočí a neveriacke mrmlanie "Veď je to len debilný vták!". A toto je zásadné zlyhanie tvorcov, ktoré tento film a celú tú neskutočnú námahu za ním stojacu pošle do hlbín zabudnutia. Nie, naozaj to samo o sebe nie je zlé, nenudil som sa, je to vtipné, hej, hej, čoby nie. Avšak aj Slepačí úlet bol vtipný a plné hodnotenie som mu nedal kvôli tomu. Dal som mu plné hodnotenie pre to, že ma emocionálne zasiahla dokonca aj smrť anonymnej sliepky v prvých dvadsiatich minútach. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, čemu film slouží? Sám sobě? Sony animations? Ziskům Aardmanu? Jako bych v téhle pirátské taškařici cítil, že o sobě potřebovalo jedno či druhé studio dát vědět. A docela se přikláním k názoru, že "ostrovní" Aardman to narozdíl od Sony animations nemá zapotřebí. Každopádně se jedná o originální příběh i zpracování. Ne že by to byl příhěh hodný Oscara, ale zkrátka ten gejzír nápadů a ostrovního ostrovtipu je třeba hodnotit velmi vysoko. Nemám totiž pocit, že by originalita byla dostatkovým zbožím. Alespoň ne v Hollywoodu. Vezmu-li tedy v potaz, že se na režii a scénáři podíleli dva zelenáči, kteří dohromady s hvězdným obsazením, dosáhli neškodné, ale o to zábavnější, originálně vyprávěné a přesto v podstatě masové podívané, tak musím smeknout klobouk. Tohle je totiž v současném filmovém průmyslu doslova výjimka. A na poli animovaného filmu obzvlášť! Pixar by mohl vyprávět... ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Oživlá plastelína je nejen na pohled hezká, ale i vtipná. Pirátské vtípky sice místy nejsou nejoriginálnější, ale jsou zasazeny do tak milého prostředí, že stejně pobaví. Scéna z přepadávání lodí byla naopak dokonalá. Navíc má film skvělé obsazení - královna Viktorie, Charlie Darwin, Jane Austenová.... ;) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Pirátská loď, která byla pro potřeby natáčení postavena, vážila 700 kg a její délka činila přibližně 4,2 metru. (Thomas05)
  • Kvůli stížnosti jedné z nadací pro nemocné leprou byla loď malomocných, která je vidět už v traileru, přejmenována ve filmu na loď morovou. Jak je poznat podle odpadávajících končetin námořníků, na palubě morové lodi se však stále plaví malomocní. (pajik)
  • Během produkce filmu se pracovalo i na 40 scénách současně. (Brousitch)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama