Reklama

Reklama

Piráti!

  • Velká Británie The Pirates! In an Adventure with Scientists! (více)
Trailer 2

Film ukazuje události, které se přihodí bandě bodrých smolařských pirátů, když křižují sedm moří v dobrodružství hodném barona Prášila. Tato komedie začíná, když Pirát kapitán se svou posádkou vytáhne do bitvy proti svému soupeři Černému Bellamymu, aby získal kýženou cenu „Pirát roku“. Jejich cesta vede z Karibiku až do viktoriánského Londýna, kde se setkají s všemocným nepřítelem, který je odhodlán vymazat piráty z povrchu zemského jednou provždy. Piráti zjišťují, že jejich pátrání je vítězství dobrosrdečného optimismu nad nudným násilím zdravého rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

Tirion 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, čemu film slouží? Sám sobě? Sony animations? Ziskům Aardmanu? Jako bych v téhle pirátské taškařici cítil, že o sobě potřebovalo jedno či druhé studio dát vědět. A docela se přikláním k názoru, že "ostrovní" Aardman to narozdíl od Sony animations nemá zapotřebí. Každopádně se jedná o originální příběh i zpracování. Ne že by to byl příhěh hodný Oscara, ale zkrátka ten gejzír nápadů a ostrovního ostrovtipu je třeba hodnotit velmi vysoko. Nemám totiž pocit, že by originalita byla dostatkovým zbožím. Alespoň ne v Hollywoodu. Vezmu-li tedy v potaz, že se na režii a scénáři podíleli dva zelenáči, kteří dohromady s hvězdným obsazením, dosáhli neškodné, ale o to zábavnější, originálně vyprávěné a přesto v podstatě masové podívané, tak musím smeknout klobouk. Tohle je totiž v současném filmovém průmyslu doslova výjimka. A na poli animovaného filmu obzvlášť! Pixar by mohl vyprávět... ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Chytrý a inteligentní humor, nekompromisní podání a perfektní český dabing. Ačkoliv příběh samotný je už milionkrát ohrané klišé, tak u komediálního animáku to ani moc nevadí. Piráti jsou kvalitně a řemeslně odvedená poctivá práce, která pobaví, neurazí, ale ani nenadchne a nechytí za srdce. Za podívání však zcela určitě stojí! 4* ()

Reklama

Jigy 

všechny recenze uživatele

Teda nevim jak ostatní, ale já se celkem bavil. Některé gagy byly sice již ohrané a jiné lehce prokouknutelné, ale hlavně cestování po mapě a vyhazování červených balónků pro zvýrazněný mapy mě potěšilo. Stejně tak irské stepující krysy. Prostě správná porce uvolnění a legrace, které jsem od autora slepičího útelu očekával. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekná a príjemná rozprávka - no a to filmy o pirátoch vôbec nemám rád. Ale tento ich nezobrazoval ako hrdinov, ale skôr ako nejakých "stroskotancov", ktorí mali od tých typických pirátov dosť ďaleko. Takže celkom dobre podaný príbeh, aj keď to zakomponovanie konkrétnych historických osobností vyznelo tak trochu neúctivo podľa mňa. Ale inak fajn, dokonca miestami aj celkom zábavné a tá odysea za vidinou slávy mala napokon aj celkom dobrý spád. Takže keď sa to tak vezme vcelku nadpriemerný film, no nikdy som nebol fanúšikom tejto plastelinovej animácie, ktorá výrazne ukrojila z toho celkového pozitívneho dojmu. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Ale jo, hezká pohádka, Královna Viki s mega zadkem, Kapitán Pirát, blboun, Charles Darwin a šunka :D. Bylo by to ještě lepší, kdyby zde byla použitá novější a vymakanější animace a celkově grafika, takovouhle jaká je tady použita nemám moc ráda. Jinak to krásně odsýpá a má to dobrý spád a děj, člověk se u toho rozhodně nenudí. Rozhodně je to lepší průměr. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Postavu piráta Albina nadaboval Andres Iniesta, znýmý hráč fotbalové Barcelony. (Wade)
  • Pirátská loď, která byla pro potřeby natáčení postavena, vážila 700 kg a její délka činila přibližně 4,2 metru. (Thomas05)
  • Během produkce filmu se pracovalo i na 40 scénách současně. (Brousitch)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama