Reklama

Reklama

Piráti!

  • Velká Británie The Pirates! In an Adventure with Scientists! (více)
Trailer 1

Film ukazuje události, které se přihodí bandě bodrých smolařských pirátů, když křižují sedm moří v dobrodružství hodném barona Prášila. Tato komedie začíná, když Pirát kapitán se svou posádkou vytáhne do bitvy proti svému soupeři Černému Bellamymu, aby získal kýženou cenu „Pirát roku“. Jejich cesta vede z Karibiku až do viktoriánského Londýna, kde se setkají s všemocným nepřítelem, který je odhodlán vymazat piráty z povrchu zemského jednou provždy. Piráti zjišťují, že jejich pátrání je vítězství dobrosrdečného optimismu nad nudným násilím zdravého rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

Yardak 

všechny recenze uživatele

U Neptuna, to byla ale švanda! :o)) Kdyby filmek měl o něco lepší scénář (zbytečně vsunuto pár cliché-scén), tak bych uvažoval i o maximálním hodnocení. Plastelínová animace pobavila a naznačila, že i v dnešní době má smysl točit takové filmy (nemusí být jen digitální animace). Pozor na piráty z 19. století! ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Modelínová animace je strašně příjemná na koukání. Možná tenhle film není tak chytrý, jako je třeba Slepičí úlet, ale vtipů je tam pořád dost od začátku až do závěrečných titulků. Třeba série neúspěšných nájezdu na lodi, kdy piráti postupně přepadnou lodě s malomocnými, s nudisty a se zvířecími exponáty, je naprosto super. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Aardmani jsou řízci. Mám je radši než Pixary. Piráti vedle mého oblíbeného Spláchnutej! a Walliace Gromita trochu zaostávají. Někdy se moc soustředí na děj, na úkor humoru. Každopádně i tak dokážou solidně pobavit . A postavou skutečného Charlese Dalwina dostávají zase jiný rozměr než drtivá většina animované produkce posledních 15 let. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Prečo milujem Aardman? Pretože ich plastelínové svety sú plné jedinečných vizuálnych nápadov, pretože ich príbehy sú originálne, pretože ich humor je sofistikovaný a svojou všestrannosťou dokáže pobaviť každého člena rodiny a pretože ich postavičky dabujú fantastickí britskí herci. A presne toto platí aj v prípade tohto viktoriánsko-pirátskeho dobrodružstva. Hoci tvorcom v záplave neriedenej zábavy a nápadov mierne uniká konzistencia príbehu, som ochotný to akceptovať ako ich osobný úlet v opojení múz a tie 4* Band of Misfits udeliť. Pretože ak si to na poli animovanej tvorby niekto zaslúži, je to Aardman. "Uh-oh!" (7/10) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Aardmanovic tvorbu můžu, jelikož každý film z jejich dílny, překypuje tvůrčími nápady natolik, že divák nestíhá žasnout nad tím, co tvůrci dokážou a vymyslí. V tomto případě zpracovávají pirátské téma a přestože je zde řada originálních a vtipných scén a gagů, které od nich divák očekává, film jako celek už nepůsobí tak svěže a vtipně jako třeba "Spláchnutej" nebo jakékoliv dobrodružství "Wallace a Gromita". Ostatní se možná pobaví ale já čekal mnohem více. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl natočen na motivy knih "Pirates" Gideona Dafoa, který k příběhu napsal i scénář. (Terva)
  • Ve scéně v londýnském pubu U spolknutého navijáku a ve scéně v Lonely Street se objeví Joseph Merrick, známý jako Sloní muž. (Tomihiro)
  • Kvůli stížnosti jedné z nadací pro nemocné leprou byla loď malomocných, která je vidět už v traileru, přejmenována ve filmu na loď morovou. Jak je poznat podle odpadávajících končetin námořníků, na palubě morové lodi se však stále plaví malomocní. (pajik)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama