Reklama

Reklama

Piráti!

  • Velká Británie The Pirates! In an Adventure with Scientists! (více)
Trailer 1

Film ukazuje události, které se přihodí bandě bodrých smolařských pirátů, když křižují sedm moří v dobrodružství hodném barona Prášila. Tato komedie začíná, když Pirát kapitán se svou posádkou vytáhne do bitvy proti svému soupeři Černému Bellamymu, aby získal kýženou cenu „Pirát roku“. Jejich cesta vede z Karibiku až do viktoriánského Londýna, kde se setkají s všemocným nepřítelem, který je odhodlán vymazat piráty z povrchu zemského jednou provždy. Piráti zjišťují, že jejich pátrání je vítězství dobrosrdečného optimismu nad nudným násilím zdravého rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (284)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Třebaže plastelínová animace je tentokrát doplňována o digitálně animovaná prostředí či objekty, výsledkem je klasická ruční práce a film, který má nakročeno k tomu, aby se stal další aardmanovskou klasikou. Nakročeno, protože jakmile se mě někdo s pistolí u hlavy (nebo lépe s šavlí u krku) bude ptát, jaký jsou Piráti vlastně film, budu muset s rizikem (protože ten někdo může být od Aardmanů) zamumlat „skvělý, ale ne bezchybný.“ Toto vágní tvrzení vysvětlím, když dovolíte - více viz Douglasovy poznámky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

S Aardmaní tvorbou si vcelku tykám, takže moje očekávání vůči Pirátům byla nemalá. A byla to asi pro změnu zase chyba. Nevím proč, ale nějak mi to prostě nesedělo dohromady. Nechci říkat, že jako u Aut 2 jsem měl pocit, že nějaká smysluplnost a přitažlivost příběhu (oboje v měřítkách obvyklých u Aardmanů, prosím) a nějaké vyznění jednotlivých scén byly upozaděny na úkor HROMADY vtípků a vtípečků ládovaných do každého záběru. Navíc mi místy přišly už moc za čárou - viz Černej Bellamy přijíždějící na/ve velrybě nebo "cool" prezentace na vědecké konferenci. Jediné, o čem jsem naprosto bezvýhradně přesvědčen jako o perfektním, je ČESKÝ DABING. Ano, opravdu. Ivan Trojan a hlavně Eliška Balzerová jsou naprosto brutálně dokonalí. Hlas paní Balzerové dává královně Viktorii v každém momentu přesně to, co od ní očekáváte. A není to vůbec hezké, přátelé:) Nemůžu dát víc než 70%, a i ze Spláchnutého jsem měl lepší pocit. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

VÍM, JAK ČASTO ČELÍTE NEBEZPEČÍ, OMOTANEJ KLOBÁSAMA. Věci od Aardmana znám krátkometrážní, dva celovečerní kultovní, Spláchnutej mě minul, takže jsem čekal celkem běžný animák, ale to, co předvedl ve smyslu originálního děje a vybroušených vtípků (dospělí se budou na filmu bavit snad víc, než děti, leč malí zlobit nebudou), jsem opravdu nečekal, maje křeče od smíchu ještě dlouho po opuštění kinosálu. Kdyby takhle vypadali kolegové z Karibiku, byli by bez debat geniální. Samozřejmě, v hodnocení záměrně nadsazuju, vzhledem ke mnou nepochopitelně nízkým procentům. U mě 90%. PROMIŇTE, NEVIDĚL JSEM VÁS PŘIJÍT. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $31,051,126Tržby Celosvetovo $122,396,513Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,217,593 //počet predaných kusov 128,910Tržby za predaj DVD v USA $4,514,290 //počet predaných kusov 257,931║ Aardman to opäť naplno rozbalil, vydarené plastelínové dobrodružstvo. /80%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme další, v pořadí již třetí celovečerní, plastelínovou perlu z legendárního britského studia Aardman. Pryč jsou časy Wallace & Gromita, pryč jsou slepice prchající z vyhlazovacího tábora v Slepičím úletu, tentokráte je naladěno na notu pirátsko-prášilovskou. I v Pirátech najde divák ovšem to, co je typické pro produkci studia Aardman - kouzelně rozpohybované plastelínové hrdiny, moře gagů a záplavu situační komiky, výchozí britské reálie a nově také podprahová hrdost na britské impérium (i když ryze britsky schizofrenní - když ve filmu zazní punková hymna ,,London Calling" od The Clash, dá se čekat i punkový útok na královnu, a taky že ano... :-)), nezbytný morální přesah (úměrný cílení na dětské publikum), hrdiny - loosery, kteří TO ovšem nakonec dokážou, řadu odkazů a aluzí k různým filmovým a popkulturním ikonám... Je to trochu překvapivé, ale zakladatelé Aardman Animations Nick Park a Peter Lord se umělecky osamostatnili a tak Piráty natáčí Peter Lord s novým co-režisérem, naštěstí se ale žádný propastný umělecký propad nekoná... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nápadů i citací je sice v tomto "celovečerním Monkey Islandu bez Guybrushe Threepwooda" na tři filmy, ale stejně je to od Aardmanů spíše produkt než srdcovka. Na zábavě či kvalitě to však nemění zhola nic, byť je to tentokrát cílené spíše na mladší obecenstvo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NA PIRÁTSTVÍ NENÍ NEJLEPŠÍ DRANCOVÁNÍ ANI ŠAVLE. ANI GROG NEBO KURDĚJE. ANI POLONAHÉ MOŘSKÉ PANNY. TO NEJLEPŠÍ NA PIRÁTECH JE...“…. /// Tak to prostě je. Někomu se líbí rabování, někomu šavle a někdo si zase lebedí v exotickejch nemocích. Já si libuju v tý spoustě situačních fórků pro malý i velký, bavěj mě frky v dialozích a líbí se mi animace. A tak přemejšlím, jestli zjištění, že je tohle srdcervoucí dobrodružství HLAVNĚ pro děcka (to je kurva překvapení milé děti! ) může ovlivnit (moje) hodnocení. Může, ale nedám se! A tak dávám týhle prosolený hrozbě oceánů co proto! (i díky závěrečnejm titulkám) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Gideon Defoe a jeho komediální knižní série ,,The Pirates!“ šla mimo mně. 2.) Chystám se na soutěž ,,Pirát roku“ (tak bacha na OSU!). 3.) Hledám holku, která by mě měla ráda kvůli Blbounovi. 4.) Thx za titule ,,keskinen“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem teda o dost vic. Nijak objemnej pribeh o tom, jak se chce blbecek kapitan stat piratem roku, do toho zapletka s kralovnou a "papouskem" se misty vcelku vlece, sceny bez jakyhokoliv vtipu jsou stridany scenama s az moc vtipkama, kde bohuzel kvantita prevazuje nad kvalitou. Ani ta plastelina nepusobi nejakym uzasnym dojmem a tak to zachranujou jen dobry pisnicky a sem tam nejaka povedena scenka. Znova uz bych si to asi nepustil. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Já tyhle plastelínové animáky moc nemusím, ale tenhle byl opravdu zábavný, s moc hezkým příběhem a ty figurky nebyly tak hnusné, jak mi obvykle připadají. Navíc bylo velmi zábavné cestování po mapě a moc hezké byly závěrečné titulky, kde jsem si sice moc nepočetla o tvůrcích (text byl žlutý a totálně nečitelný), ale v pozadí bylo spousta věcí na čtení a na koukání. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

To CGI do toho cpát nemuseli a délka je zbytečně přestřelená, ale jinak další poctivý animák. Sice to není tak vymakané jako Slepičí úlet, ale přesto spousta scének skvěle působí. Tady to není o originalitě nebo chytrosti, ale skvělém timingu. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Aardmanům to opět šlape. Je to kouzelně praštěný, občas vyloženě dada a sekundární fórky prostě nepřestanou bavit. Oceňuji ohromné množství odkazů na Doctora Who :)) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Na nabudenie atmosféry toto video - http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DWOFLtsDvbw. Animáky od Aardmanov mám rád, sú iné ako od amerických štúdií, neobsahujú totiž infantilný humor a predstavujú dobrodružstvá naozaj pre celú rodinu. Piráti potešili ako máločo v poslednej dobe, pripomínajú najvydarenejšie Asterixove dobrodružstvá (úvod ako s galskou dedinkou, cestovanie po mapách...). Všemožných vtípkov je veľké množstvo, k tomu sympatické postavy, veľmi príjemný a nápaditý príbeh. Namakané pirátske dobrodružstvo! Najlepší pirátsky film a spolu s Rangom najlepší animák posledných 2 rokov. Možno o jednu * nadhodnotím, ale urobím to rád, zábava totiž trvá až do úplného záveru tituliek a to sa cení. Arrrrrrrrrrrr !!! ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ou, tak tohle bylo slabé, až mi z toho bylo smutno. Zoufale nevyužitý Darwin (když už vidím v příběhu takovou postavu, tak od toho čekám něco sofistikovanýho, u všech druhů), poměrně slabý humor a nijak zvlášť dobré postavy. Skvělá plastelínová animace to nezachrání. Po Slepičím úletu či Králíkodlakovi jsem zkrátka čekal úplně jinou ligu. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pravda, s tou královnou to bylo trochu kách, ale dovedu to tvůrcům odpustit. Jediné, co mi tam nesedlo, jinak jsem se královsky bavil. No, spíš pirátsky. Zkrátka fajn animák. Tohle mají u Aardmana dělat a ne ulítávat na slepicích... ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Aardmani jsou rozpustilí hračičkové i pod supervizí velkého hollywoodského studia. Opět jednoduchá storka, opět obalená tunami sofistikovaných fórků, roztomilých nápadů, nečekaných návštěv (svůj moment tu mají i Jane Austen či proradný Charles Darwin) a hlavně extrémně vypiplaných, krkolomných, invenčních akčních srandiček. Jack Sparrow mává z pirátského hřbitova, Pirátský kapitán vládne. 90% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Nejepičtější snímek, který vzešel z dílny Aardman Studia! (Nikoliv však nejlepší) Před eskapádami The Pirate Captaina však blednou všechna dobrodružství Jacka Sparrowa. PS: Martin Freeman je opět vynikající sidekick. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Piráti nechtějí být klasickým animákem, kterých je na světě dost a dost. Sází na svůj jedinečný výtvarný styl, který se dětem bude bezpochyby líbit. Bohužel snímek nezískal punc Pixarovské kvality, takže pobaví hlavně vaše děti...70% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Není to vědec, je to skautka! Není to skautka, je to pirát!" Plastelínoví piráti vedení kapitánem Pirátským Kapitánem brázdí moře pod zlověstně vyhlížející vlajkou s lebkou a dvěma zkříženými šunkami, loď mají napěchovanou srandou a já jsem moc, moc rád, že jsem je zastihl v kině. Tak jako díky nim jsem se totiž dlouho nepobavil. Aardmani se vytasili s nepřeberným množstvím všech možných fórů pro malé i velké, dali průchod pověstné nápaditosti a hravosti, do zbraně povolali i postavičky jako Charlese Darwina a jeho domestikovaného (gromitovského) opičího sluhu, hysterickou královnu Viktorii, Jane Austenovou a Sloního muže (nevěděl jsem, že ti dva spolu chodili), na pomoc si přizvali parádní soundtrack (když škuner vyplouval směrem na Londýn a začali burácet The Clash a jejich London Calling, chtělo se mi vážně po pirátsku zařvat)... A vzniklo neodolatelné dobrodružství, které v lecčems připomíná ty nejlepší Asterixovy příběhy. No fakt (a teď nemám na mysli jen to kouzelné kreslené cestování po mapě, při němž jsem se mimo jiné dozvěděl, jak vznikl Panamský průplav)! Tak tedy třikrát hurá! A jak říká Pirátský Kapitán: "Nic není nemožný, když nepřemejšlíš!"__P.S. Dabingu se nebojte - Ivan Trojan je v hlavní roli bezchybný. Stejně tak Eliška Balzerová coby královna.__P.P.S. Viděl jsem 2D a vůbec mi to nevadilo, třetí rozměr bude nejspíš hlavně tahák na peníze. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Aardmanovská animace se sice asi nikdy neokouká, ale jenom ta na povedený film nestačí. Humor totiž tentokrát jede jen na půl plynu a i přes pár výborných nápadů film moc nedrží pohromadě. Jako jednohubkové pobavení fajn, já však očekával něco víc. ()

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama