Reklama

Reklama

Piráti!

  • Velká Británie The Pirates! In an Adventure with Scientists! (více)
Trailer 2

Film ukazuje události, které se přihodí bandě bodrých smolařských pirátů, když křižují sedm moří v dobrodružství hodném barona Prášila. Tato komedie začíná, když Pirát kapitán se svou posádkou vytáhne do bitvy proti svému soupeři Černému Bellamymu, aby získal kýženou cenu „Pirát roku“. Jejich cesta vede z Karibiku až do viktoriánského Londýna, kde se setkají s všemocným nepřítelem, který je odhodlán vymazat piráty z povrchu zemského jednou provždy. Piráti zjišťují, že jejich pátrání je vítězství dobrosrdečného optimismu nad nudným násilím zdravého rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

!pozor, může obsahovat spoil! Věřím tomu, že děti v kinech musejí plesat radostí, je to moc pěkně zpracované, bez zbytečného násilí (nebudeme zbytečně kazit ty "nevinné" duše). Příběh se snaží odvrátit pozornost od toho že by pro piráty bylo nejdůležitější zabíjení a loupení a místo toho dává do středu dění soutěž o piráta roku, kterou i když vyhrává pirát který toho nakrade nejvíc, tak nakonec ukazuje že "mít svého Doda" je mnohem podstatnější než dělat že jsem vykradl celou anglii. ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Vizuálne ohromujúce. Naozaj, Aardmani posúvajú stop-motion animáciu do nových, doposiaľ nepoznaných sfér a z filmu sa tak stáva dokonalá pastva pre oči, na ktorú sa väčšina súčasných digitálnych patlanín absolútne nechytá. Bohužiaľ, vizuál ešte dobrý film nerobí, ten robí príbeh. A tu bohužiaľ Piráti! zásadne zlyhávajú. Na rozdiel od geniálneho Slepačieho úletu tu totiž vôbec nefungujú emócie. Celý príbeh a jeho pocitovú stránku by mala teoreticky poháňať skutočnosť, že rovnako ako Pirátsky Kapitán, tak aj divák chová nejaké city k malej Polly, bojí sa o ňu a chce ju zachrániť. Tak to teda nie. Ten operenec mi bol počas celej stopáže maximálne ukradnutý a scény typu "Sklamali ste nás, kapitán, že ste Polly predali", ktoré BY MALI vzbudzovať nejaké pocity (a sú tak aj natočené), vo mne vzbudili maximálne tak pozdvihnutie obočí a neveriacke mrmlanie "Veď je to len debilný vták!". A toto je zásadné zlyhanie tvorcov, ktoré tento film a celú tú neskutočnú námahu za ním stojacu pošle do hlbín zabudnutia. Nie, naozaj to samo o sebe nie je zlé, nenudil som sa, je to vtipné, hej, hej, čoby nie. Avšak aj Slepačí úlet bol vtipný a plné hodnotenie som mu nedal kvôli tomu. Dal som mu plné hodnotenie pre to, že ma emocionálne zasiahla dokonca aj smrť anonymnej sliepky v prvých dvadsiatich minútach. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Já vám teda nevím. Figurky i prostředí jsou úžasné (pirátovy vousy, převlečená pirátka, královna Viktorie, scenérie Londýna nebo tropického ostrova), ale jako celek mě tenhle film zkrátka nepřesvědčil. Čekala jsem třeskutou legraci v plastelínovém provedení, ale dostala jsem poněkud skoupou pohádku o tom, jaké je to být pirátem. Největší slabinou Pirátů je podle mě příběh. Hon na Doda je sice dobrý nápad, ale nějak tomu chybí větší dynamika. Nebo logika? Zkrátka to není film, co by byl pevně ukotvený v místě a času, ale mohl by se odehrávat kdykoli jindy a místo Poly by tam mohl být jakýkoli jiný živočich nebo předmět. A to je totiž to - Piráti nejsou filmem, který by se dal vidět znovu. Podle mě nemají dech na to, aby udýchali druhé promítání. Aspoň pro mě ne. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, A Charlesi, nechte si narůst vous ať nevypadáte tak odule! " :-))) !!!!!! ---------------- U sta vilejšů, to byla jízda. Na Piráty se dá dívat různě. Někdo je bude hodnotit z hlediska provedení plastelínových postav a animací, někdo z hlediska příběhu. Jinak jej ocení děti a jinak dospělí. Já jsem si opravdu pošmák. Film je opravdu pro všechny. Děti ocení pirátskou tématiku a snahu zachránit Poly, dospělí pak nejeden povedený vtip. A kdo o polovině devatenáctého století něco ví, bude se bavit královsky. Osobně už jen za Poly a zápletku se Sirem Charlesem Darwinem (který asi buší na hrobku v Cambridge a o Jejím Veličenstvu královně Viktorii ani nemluvě :-) ! ) dávám velký palec nahoru. Ten film je doslova přecpán neuvěřitelnými vtipy a velmi inteligentním humorem a to v takovém množství, že ani dospělák je při jednom shlédnutí nepobere. Já se u této vpravdě komedie bavil tak, jak už dlouho u žádné jiné a to ani hrané filmové. Anglický humor z Pirátů přímo vyvěrá a britové opět perfektně prokazují schopnost dělat si sami ze sebe a svých tradic úplně v klidu jednu velkou prdel :-). Snad proto jejich humor mám tak rád, je dost podobnýmu tomu českému černému. V neposlední řadě vyzdvihuji svělý dabing v čele s Ivanem Trojanem. Nemohu jinak, tohle je za plnou salvu. //// Dávám 5 šimpanzích ledvin. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

S Aardmaní tvorbou si vcelku tykám, takže moje očekávání vůči Pirátům byla nemalá. A byla to asi pro změnu zase chyba. Nevím proč, ale nějak mi to prostě nesedělo dohromady. Nechci říkat, že jako u Aut 2 jsem měl pocit, že nějaká smysluplnost a přitažlivost příběhu (oboje v měřítkách obvyklých u Aardmanů, prosím) a nějaké vyznění jednotlivých scén byly upozaděny na úkor HROMADY vtípků a vtípečků ládovaných do každého záběru. Navíc mi místy přišly už moc za čárou - viz Černej Bellamy přijíždějící na/ve velrybě nebo "cool" prezentace na vědecké konferenci. Jediné, o čem jsem naprosto bezvýhradně přesvědčen jako o perfektním, je ČESKÝ DABING. Ano, opravdu. Ivan Trojan a hlavně Eliška Balzerová jsou naprosto brutálně dokonalí. Hlas paní Balzerové dává královně Viktorii v každém momentu přesně to, co od ní očekáváte. A není to vůbec hezké, přátelé:) Nemůžu dát víc než 70%, a i ze Spláchnutého jsem měl lepší pocit. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Postavu piráta Albina nadaboval Andres Iniesta, znýmý hráč fotbalové Barcelony. (Wade)
  • Charles Darwin byl ve skutečnosti členem společnosti Gourmet or Glutton, ve které se mimo jiné pojídala neobvyklá zvířata, jako sovy a papoušci. (HellFire)
  • Snímek byl natočen na motivy knih "Pirates" Gideona Dafoa, který k příběhu napsal i scénář. (Terva)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama