Reklama

Reklama

Piráti!

  • Velká Británie The Pirates! In an Adventure with Scientists! (více)
Trailer 1

Film ukazuje události, které se přihodí bandě bodrých smolařských pirátů, když křižují sedm moří v dobrodružství hodném barona Prášila. Tato komedie začíná, když Pirát kapitán se svou posádkou vytáhne do bitvy proti svému soupeři Černému Bellamymu, aby získal kýženou cenu „Pirát roku“. Jejich cesta vede z Karibiku až do viktoriánského Londýna, kde se setkají s všemocným nepřítelem, který je odhodlán vymazat piráty z povrchu zemského jednou provždy. Piráti zjišťují, že jejich pátrání je vítězství dobrosrdečného optimismu nad nudným násilím zdravého rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ardmanovci tentokrát cielia na menšie publikum, ale skôr iba vekovo a nie na deti ľubovoľného veku. Nezaujala ani zápletka, ani Londýn, ani kráľovná. Ako exemplárny príklad môjho sklamania zo štýlu humoru Pirátov uvediem pokusy hlavného hrdinu o prepad niekoľkých lodí, pričom štyrikrát po sebe narazí na posádky bez pokladu. Sledujeme tak v podstate viac krát opakovaný jeden vtip, čo určite poteší menších divákov, mňa to skôr otrávilo. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Ty jo, Trnka měl lepší animaci. Ted nevím jestli datum téhle animované stoky se datuje před anebo těsně před vyhynutím dinosaurů, ale podle technické úrovně to bylo před. Lituji děcka a jejich rodiče co jdou na tohle do kina. Fakt to rovnou mohli ty peníze za kino spláchnout do hajzlu a vyšlo by to nastejno. Nejhorší co jsem letos viděl. Normální člověk to nemůže dodívat do konce. Zlatej Depp a jeho piráti. Fakt strašný. 0% ()

Reklama

Philcze 

všechny recenze uživatele

Aardmani tentokrát možná nevládnou tolik jako u Wallace a Gromita, přece jen kadence vtipů je trochu menší a o tempu by se taky dalo sem tam polemizovat, ale jejich Piráti jsou stále vysoce nadstandardním animákem s velmi vtipným scénářem a opravdu parádním hlasovým obsazením, čímž děkuji CC Slovanský dům za 3D v originále bez titulků. S dabingem to musí být zákonitě o level slabší. 85% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Studio Aardman v poslední době docela jede. Zabodoval snímek "Velká vánoční jízda" a teď jsou na tom docela dobře i "Piráti". Musím říct, že se ani příliš nedivím. Jejich humor je dostatečně suchý, ale v některých místech vám vážně dokáže vyrazit dech - v tom nejpozitivnějším smyslu slova. Nejsou to jen jednotlivé vtipy, ale také je zde příběh, který je docela originální. "Piráti" se úplně nevezou na vlně "Pirátů z Karibiku", ale rozhodně se nedá říct, že právě teď je ještě doba vhodná na podobné filmy. "Piráti" se točí kolem soutěže o nejlepšího piráta, ale ukazuje se, že důležitější je ještě královna Viktorie, která se stává hlavním záporákem. Vše je pak podáno s nadhledem, který je místy až kacířský - alespoň vzhledem k osobě královny - ale nic to nemění na tom, že zde jsou skvělé zábavné scény, jež vám velmi zpříjemní váš filmový večer. Pokud máte rádi jednoduchý humor, asi se bavit nebudete, protože tenhle je propracovaný. "Piráti" místy připomínají grotesku a taškařici, ale berou si z nich to nejlepší, co mohli. Velká výhoda filmu je, že je schopný inteligentního slovního humoru, což grotesku posouvá na mnohem vyšší úroveň. "Piráti" pak spojují to nejlepší, co v sobě britský humor má. Rozhodně pak neurazí slyšet v postavách pirátů a dalších hlasy Hugh Granta, Martina Freemana, Salmy Hayek nebo Brendana Gleesona. Po "Méďovi" další výborná komedie, u které se nebojím dávat docela vysoké hodnocení. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/08/jane-eyre-ekologicka-afrika-cislo.html ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek určitej šablónovitosti a záverečnej strate odvahy tvorcov, ide o jedno veľké prekvapenie. A to som si myslel, že pirátska tématika je už zase na pár rokov vyčerpaná... Pekne šialené a svižné, občas vynikajúco vtipné. Keby sa trochu viac pohrali s klasickým záverečným klišé (pridaním trochou viac sebeckosti), bola by to fakt pecka... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Kvůli stížnosti jedné z nadací pro nemocné leprou byla loď malomocných, která je vidět už v traileru, přejmenována ve filmu na loď morovou. Jak je poznat podle odpadávajících končetin námořníků, na palubě morové lodi se však stále plaví malomocní. (pajik)
  • Ve scéně v londýnském pubu U spolknutého navijáku a ve scéně v Lonely Street se objeví Joseph Merrick, známý jako Sloní muž. (Tomihiro)
  • Postavu piráta Albina nadaboval Andres Iniesta, znýmý hráč fotbalové Barcelony. (Wade)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama