Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alice Bowenová se v roce 1968 záhadně utopila. Bylo jí osm let. Mysteriózní drama vypráví příběh o třech různých rodinách, které žijí ve stejném domě v 60., 80. letech minulého století a v současnosti. Duch mladé dívky v domě přetrvává, což všechny tři rodiny ovlivní. (pufina)

Recenze (18)

honajz 

všechny recenze uživatele

Když člověk pronikne do struktury vyprávění, a ne že by to byl problém a pronikne do toho docela rychle, nemá vlastně seriál už nic jiného v záloze, čím by překvapil. Karty jsou rozdány a vše se ubírá k tomu, co je naznačeno. Pak už zbývají jen sociální dramata, a ta mne zde až tak moc nebrala, charaktery postav mi nepřišly až tak uvěřitelné. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Marchlands jsem zkoukl během pár dnů a musím říct, že se jedná o velmi dobrý mysteriózní seriál. Všechny časové linky jsou dobře zpracovány a jejich obsazení více než dobré. Nejvíce jsem si oblíbil Shelley Conn a Jodie Whittaker, doufám, že s nimi brzy uvidím i něco jiného. Jinak i závěr byl uspokojivý, takže jen doporučuji. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Kvalitně zpracovaná minisérie, která duchařskou historku zpracovává příjemně nehororově. 3 časové roviny, 3 různé rodiny a provázaný děj, který není nijak přehnaně překombinovaný, ale ve výsledku přeci jen dává smysl a je poměrně uvěřitelný Chvilku trvá, než se do toho divák dostane, protože tempo je zpočátku hodně vlažné, ale rozuzlení je velice solidní. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Příběh samotný i zpracování jsou dobré, jen bych nakonec raději volil udělat ze seriálu dvouhodinový film, který by vše zhustil a tím i zrychlil a zdramatizoval. Chvílemi se to hrozně vleče. Na závěr se vyplatí si počkat, ten se povedl asi nejvíc. Není to seriál, který bych musel mít doma, ale určitě je koukatelný a na delší odpoledne zcela v pohodě. 70% ()

fantasmic 

všechny recenze uživatele

V podstate klasický "duchársky" príbeh o osemročnom dievčatku menom Alice, ktorá sa utopila v 60. rokoch minulého storočia. Príbeh sa odohráva v troch časových obdobiach a v jednom dome: 60. roky - sledujeme život a trápenie Aliciných rodičov; 80. roky - v dome Aliciných rodičov býva nová štvorčlenná rodina, malá Amy znepokojuje svoju matku a otca rozprávaním o svojej imaginárnej kamarátke Alice; súčasnosť - do záhadného domu sa nasťahuje mladý párik, ktorý čaká dieťa... Pilotný diel je celkom fajn, nič originálne ale dobre natočené s vhodnou dávkou napätia a tajomna. Popri učeniu na štátnice to zatial vyzerá na dobré odreagovanie... zatial dávam 4*. (Trochu ma prekvapuje, že to má zatial tak málo hodnotení.) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Marchlands je natočen podle pilotu amerického seriálu The Oaks (od r. 2008). (..Lucas..)

Reklama

Reklama