Reklama

Reklama

Korunovační klenoty

  • Česko Královské klenoty (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Fragancia (Alicia Vikander) je obviněna z pokusu o vraždu Richarda Perssona (Bill Skarsgård), syna mocného vlastníka továrny na výrobu bot. Během rozhovoru s vyšetřovatelem se dozvídáme o jejím bohatém a mnohdy skoro neuvěřitelném životě, o jejích rodičích a bratrovi Jesúsovi. Přes její na první pohled ničím nerušené dětství a dospívání, kdy potká lásku svého života Peterssona-Jonssona, světového hráče hokeje, se dostáváme až k osudné noci, kterou celý příběh začíná. (lee.loo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ chcete vidieť Aliciu Vikander a Billa Skarsgarda v ich predhviezdych časoch a ešte dokonca spolu, lepšiu možnosť ako Korunovačné klenoty nemáte. A je to príjemné pozeranie, avšak s patričnou dávkou tragických udalostí. Až je prekvapivé, nakoľko "bitter feel good" môže pôsobiť film s toľkými mŕtvymi a trápením. Bohužiaľ niektoré dramaturgické rozhodnutia pôsobia rozpačito. Oba vyšetrované zločiny sú síce opradené tajomnou mystikou, avšak ako sa všetko odohralo, na to príde divák sám aj bez dlhého premýšľania. Subjektívny čas filmu je rozhodne dlhší než dve hodiny, ale ak vás pobyt v tomto prostredí a medzi týmito postavami bude baviť, môžete to považovať za klad. 70% ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Totální slátanina. Možná kdyby byl uveden žánr mystery, nevyčítal bych si tolik ten ztracený čas, protože by to bylo jisté varování. Takhle to vypadá na normální film. Není. Je to pohádka pro ty, kteří se rádi dojímají nad fantazijními prvky bez potřeby přemýšlet nad realitou děje a jedou na módní vlně bisexuality. Samozřejmě doplněno emocionální hudbou. Ale jsou zde i humorné prvky, jako když si Pettersson-Jonsson "odskočí" od přítele ze zámoří zpátky do Švédska a má problém s pohledem na nahou Fragancii. Fakt je to byl jen začátek situací, na které lze reagovat jen "wtf?". ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, zajímavý, poutavě odvyprávěný příběh půvabné Fragancie mě vtáhnul a já se nechala unést krásnou hudbou, překročila jsem tu žánrovou směsici a neřešila, jestli je to pohádková fantasy, psychologické drama či bizarní komedie.. Přiznávám, že Alicia Vikanderová je moje slabina, ráda se na ni koukám, baví mě.. Podmanivá atmosféra snímku mě dostihla, cením si celkového vyznění a myšlenky, tedy hodnotím čistě pocitově.. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Sledovať vývoj Elly Lemhagen od rodinných filmov, cez vzťahovú drámu až po túto multižánrovú cukorničku, je pre mňa obrovský zážitok, lebo na vlastné oči vidím, ako sa mení vkus a štýl pani režisérky. Jej najväčším pozitívom nie sú filmy, ktorých kvalita je kolísavá, ale nevyhranenosť, hravosť a senzibilita voči divákovi, ktoré do svojej tvorby vkladá. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Severská poetika v plnej miere a kráse. Film, v ktorom je všetko - od drámy, cez estetické a umelecké obrazy mixnuté s poetikou a artovým strihom, sú v tom komediálne prvky až paródia, pár scén je atmosferických ako z nejakého noir filmu, do toho magický realizmus alebo rozprávka. Hranica medzi VŠETKÝM a NIČÍM je niekedy veľmi tenká, v tomto prípade ma severská filmová symbolika oslovila a dostala. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu pochází ze starého švédského přísloví určeného těm, kteří nějakým způsobem vyčnívají, ostatními jsou považováni za podivíny. (ellegrey)
  • Švédská televize vysílala rozšířenou verzi jako tříhodinový televizní seriál. (skudiblik)
  • Prvýkrát, čo sa Alicia Vikander objavila nahá. Už rok pred týmto filmom mala sexuálne scény vo filme Čistá (2010), avšak jej telo bolo strategicky zakryté, takže na nej nebolo vidieť žiadnu nahotu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama