Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (795)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Koukám, že nás tento film dělí na dvě části, já jsem v té o hodně menší. Kdoví, co by se s tímto dílkem stalo, kdyby v něm nefiguroval náš oblíbenc TB. Pro mě jeho shlédnutí bylo spíš utrpení, samozřejmě až na skvělé nápady a místy geniální výtvarnou stránku. Ale nicméně nás asi všechny zvednul ze židle...a o to jde ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Buena Vista // Počet premietajúcich kín v USA: 1,671 // Otvárací Víkend USA: $8,212,477 // Bábková animácia je pre mňa tým najhorším prevedením animácie, aké len môže byť. Ako nič proti tomu nemám, jednoducho to nieje moja šálka kávy, avšak texty a hudobné prevedenie stoja za zhliadnutie tohto snímku..... 60% ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Mierne natiahnutý príbeh rozvíjajúci motív nespokojnosti sveta v ktorom žijeme. Tu je to svet príšer, duchov a monštier a hlavným nespokojným je kostlivec Jack, ktorému monotónnosť halloweenského strašenia ide na nervy. Jedného dňa objaví čarovný svet Vianoc a onedlho nájde zmysel ako prispieť svojou troškou do komína. Dokonalé výtvarné stvárnenie bábok a zaujímavé detaily neprekryli slaboduchosť deja a trhliny nudy, ktoré mala zrejme vyplniť originálna hudba. Tá však v mojom prípade nezabrala, rovnako ako odkazy na mne cudzie mystické detské ikonky (santa Claus na saniach, Halloween). Ľudsky tvorivé hrejivé teplo idúce zo srdca (nech už je akokoľvek morbídne a cynické) som v tomto prípade neucítil. Namiesto toho som videl chladný a vykalkulovaný, hoci technicky a výtvarne obstojne zvládnutý muzikál. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Velká očekávání - velké zklamání. Vlastně ani nevím proč - Tima Burtona takřka zbožňuji, ale tenhle film mě prostě nudil. Možná je to tím, že český divák nemůže spolehlivě rozkódovat prakticky celou tématiku halloweenu a tím pádem nechápe řadu narážek tímto směrem. Možná na mě negativně zapůsobil rozpor situačních vtípků a orchestrálních hudebních čísel, který pro mě činil film nevyváženým a zmateným. Nevím. Nechci být krutý, tak alespoň místopřísežně prohlašuji, že Noční můře dám někdy ještě jednu šanci (možná příští vánoce?). ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Animovaný muzikál je u mě tak trochu předurčen ke skáze, ale Burtonův styl, nápadité ztvárnění originálního pojetí Halloweenu/Vánoc a dobré texty písní svou kvalitu nezapřou. Atmosféra je ucházející i pro odpůrce žánru a film příjemně balancuje mezi pohádkou pro děti a animovaným "hororem" pro dospělé, ovšem své nižší a samozřejmě velice subjektivní hodnocení popřít nemohu, takže promiňte upíři, kdož jste tuto noc vypili nejvíc krve... 5/10 ()

Galerie (91)

Zajímavosti (26)

  • Henry Selick, který se ocitl v poměrně nevděčné roli, také prohlásil: Tim snesl vejce, ale já jej musel vysedět. On se ve studiu za ty dva roky objevil snad jen pětkrát.“ (Trainspotter)
  • Studio Disney se postavilo k tématu filmu odměřeně a film předalo dceřinému studiu Touchstone Pictures. Film nedoprovázel ani adekvátní merchandising a v den premiéry byl nasazen jen do čtyř set kin, i když obvyklý počet byl cca dva tisíce. (Trainspotter)
  • Studio Disney, které film produkovalo, se zaleklo "kontroverzního" vánočního námětu a při svém mizerném uvedení do distribuce se tedy film nedočkal velkého ohlasu. (Trainspotter)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama